Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Gombaleves cérnametélttel recept

Gombaleves cérnametélttel recept

Elkészítési idő 30 perc

A Gombaleves cérnametélttel hozzávalói:
30 dkg erdei gomba
(sárga rókagomba, mezei szegfűgomba, gyűrűs tuskógomba, stb.) 1 közepes fej vöröshagyma
1 fakanálnyi sertészsír (étolaj)

(vagy ételízesítő) cérnametélt
A tálaláshoz: 1 csokor petrezselyemzöld.


A Gombaleves cérnametélttel elkészítési módja:
A forró zsiradékon (étolajon) a felaprított vöröshagymát megdinszteljük, kevés sóval megszórva. Ha a hagyma aranysárgára pirult a felszeletelt gombát beletéve tovább pároljuk, és a végén zsírjára sütjük. Felöntjük kv 1,5 liter vízzel, utánaízesítjük sóval (vagy 1,5 evőkanál ételízesítővel) és lefedve lassú tűzön főzzük. Ha minden megpuhult, ízlés szerint hozzáadjuk a cérnametéltet és pár perc múlva lehúzva a tűzről, apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A gombaleves cérnametélttel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook