Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Gombakrémleves recept

Gombakrémleves recept

Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Gombakrémleves hozzávalói:
1 kg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj vagy olaj
1 ek búzaliszt vagy keményítő
2 gerezd fokhagyma
1,2 l alaplé kockából
2 dl tejszín
1 kk szárított kakukkfű


A Gombakrémleves elkészítési módja:
A gombát tisztítjuk, felszeleteljük. A vajat felolvasztjuk, rádobjuk a gombát, hozzáadunk 2 csipet sót és közepes tűzön aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt hagymát, további öt percig pirítjuk. Megszórjuk a liszttel és két percig, folyamatos kevergetés mellett tovább pirítjuk. Beledobjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet. Hozzáöntjük az alaplét. Lassú tűzön főzzük kb 60 percen át. Botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, és ha nagyon sűrűnek találjuk, egy kevés forralt vizzel hígítjuk. Frissen őrölt borssal, ha szükséges, sóval ízesítjük.

90 napos-fehérjenapjára


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A gombakrémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook