Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Gomba tejfölösen recept

Gomba tejfölösen recept

Elkészítési idő 60 perc

A Gomba tejfölösen hozzávalói:
60 dkg vegyes erdei gomba, 1 nagy fej lila hagyma, 3 dkg teavaj (vagy olívaolaj, esetleg mangalicazsír), 1 gerezd fokhagyma, 1 közepes szem paradicsom, 1 db húsos zöldpaprika. 1 nagy csokor petrezselyemzöldje. Ízlés szerint: só, őrölt bors, csemege fűszerpaprika.


A Gomba tejfölösen elkészítési módja:
A vajon a kockára vágott lila hagymát megdinszteljük, majd a végén az apró kockára vágott fokhagymát is beledobva átforgatjuk, s beleszórjuk a megmosott, felszeletel gombákat. Óvatosan összekeverjük, meghintjük sóval, őrölt borssal s lassú tűzön pár percig pároljuk. Közben vékonyan felszeleteljük a zöldpaprikát s kisebb kockákra vágjuk a paradicsomot, majd mindkettőt az ételhez adjuk. Ha a zöldségek levet eresztettek a tűzről lehúzva meghintjük csemege fűszerpaprikával, elkeverjük és a tűzre visszatéve az egészet zsiradékjára sütjük, de a vége előtt alaposan meghintjük az apróra vágott petrezselyemzöldjével. Ekkor hozzákeverjük a tejfelt és melegen tálaljuk. Friss kovászolt parasztkenyér illik hozzá.

Van aki tejfel nélkül szereti, más kissé csípősen, de ez ízlés kérdése


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , aug. 19. 07:18
A gomba tejfölösen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook