Gnocchi recept

Elkészítési idő 35 perc

A Gnocchi hozzávalói:
1 kg krumpli
2 tojássárgája
20 dkg liszt
1,5 l víz + 1 leveskocka
tengeri só
bazsalikom


A Gnocchi elkészítési módja:
A krumplikat megpucolom, felkockázom és felteszem főni.Leszűröm, megvárom, hogy kicsit hűljenek, majd összetöröm, hozzáteszem a tojássárgákat és a lisztet, tengeri sót, tésztát gyúrok belőle, kb. egy centi vastag csíkokat hengergetek, amiket kb. 2 centis szakaszokban feldarabolok és villa hátával csíkokat nyomok beléjük. 1,5 l vizet egy leveskockával felteszek főni, ha zubog, úgy 15-18 darabjával kifőzöm a gnocchikat. Ha feljöttek a felszínre, kapnak még egy percet és kimerem őket egy tálba.

Bármilyen szósszal tálalható(nálam a fűszeres paradicsom a sláger)


Kategória: Tésztafélék receptjei


A gnocchi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook