Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gesztenyével töltött alma recept

Gesztenyével töltött alma recept

A Gesztenyével töltött alma hozzávalói:
4 személyre:
4 db golden alma
50 dkg gesztenyemassza
1 marék édes keksz
fél marék dió
1 dl tejszín
1 dl juharszirup
2 evőkanál vaj


A Gesztenyével töltött alma elkészítési módja:
Hámozzuk meg az almákat, majd a magházat vájjuk ki. Tegyük egy kis tálba a gesztenyemasszát, öntsük rá a tejszínt, adjuk hozzá az összetört diót és a kekszet, majd dolgozzuk lágy masszává. Töltsük meg a kivájt almák belsejét a gesztenyés krémmel, majd tegyük egy tűzálló tálba. Csorgassuk meg olvasztott vajjal és juharsziruppal. Tegyük forró, 150 fokos sütőbe, és pároljuk 10-12 perc alatt puhára. Tálalás előtt a tetejét a juharszirupos pároló lével öntözzük meg, és szervírozhatjuk.

recepte Lana03


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gesztenyével töltött alma elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook