Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gesztenyés-vaníliás szelet /sütés nélkül/ recept

Gesztenyés-vaníliás szelet /sütés nélkül/ recept

A Gesztenyés-vaníliás szelet /sütés nélkül/ hozzávalói:
50 dkg édes gesztenyemassza
25 dkg darált keksz
15 dkg margarin
rumaroma

2 cs vaníliás pudingpor
6 dl tej
20 dkg cukor
20 dkg margarin

2-3 dl tejszín vagy Hulala /növényi tejszín/


A Gesztenyés-vaníliás szelet /sütés nélkül/ elkészítési módja:
Három réteget kell készíteni. Gesztenyés: 2 cs 25 dkg-os gesztenyemasszát 25 dkg darált keksszel, 15 dkg margarinnal, kevés rumaromával összegyúrtam és egy kb. 35-22 cm-es tepsi aljába símítottam. Vaníliás: 2 cs vaníliás pudingport 6 dl tejjel és 20 dkg cukorral felfőztem, majd 20 dkg margarint is belekevertem. A gesztenyés réteg tetejére kentem, s fél órára hűtőbe tettem. Ezután harmadik rétegként jött rá 2,5 dl habbá felvert hulala növényi tejszín.

Tetejét megszórtam holland kakaóporral, de lehet fahéjjal, csokidarával, csokimázzal, gyümölccsel is díszíteni.

Ismét visszatettem a hűtőbe, s alaposan lehűtöttem.

Fotó megtekinthető a naplóm 548-as bejegyzésében.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gesztenyés-vaníliás szelet /sütés nélkül/ elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook