Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Gesztenyés kelbimbó narancsos-mézes öntettel recept

Gesztenyés kelbimbó narancsos-mézes öntettel recept

A Gesztenyés kelbimbó narancsos-mézes öntettel hozzávalói:
40 dkg kelbimbó, megtisztítva, előfőzve
15 dkg előfőzött gesztenye
8 dkg bacon
1 narancs reszelt héja és facsart leve
2 evőkanál méz
3 dkg vaj
balzsamecet
szárított kakukkfű

bors


A Gesztenyés kelbimbó narancsos-mézes öntettel elkészítési módja:
A kelbimbót megtisztítjuk, és lobogó sós vízben előfőzzük. Leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni. A bacont felaprítjuk, és egy forró serpenyőben pirítjuk. Amikor már kisült belőle némi zsiradék, hozzáadjuk az előfőzött kelbimbót és gesztenyét, együtt pirítjuk. Egy másik serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a mézet, a narancs reszelt héját és levét, kevés balzsamecettel összeforraljuk, amíg sűrűn folyó, szirupos lesz. Szárított kakukkfűvel ízesítjük, majd a piruló baconös kelbimbóhoz és gesztenyéhez öntjük, alaposan összekeverjük, hogy mindent jól átjárjon az illatos, szirupos öntet. Melegen kínáljuk, különleges köretként, vagy önmagában salátának.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A gesztenyés kelbimbó narancsos-mézes öntettel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook