Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Gesztenyés hókiflit szeretnék csinálni! Ez is eláll hetekig (karácsonyig), mint a mákos/diós hókifli? fórum

Gesztenyés hókiflit szeretnék csinálni! Ez is eláll hetekig (karácsonyig), mint a mákos/diós hókifli? (tudásbázis kérdés)


17. Venezuela (válaszként erre: 14. - Lili bárónő)
2011. dec. 16. 21:31
Az jó,már én is találtam 1-2 dolgot amit tuti kipróbálok!!:):)De szerintem lesz az több is:):)
16. Venezuela (válaszként erre: 15. - Andesz80)
2011. dec. 16. 21:30
Jó sütögetést,és még jobb végeredményt!!
2011. dec. 16. 21:21
De jó!!! Köszi a recepteket, én kipróbalom! De rég ettem....
14. Lili bárónő (válaszként erre: 13. - Venezuela)
2011. dec. 16. 20:10
Igen, és tuti, hogy olyan lesz, mint a képen. Én sok mindent sütöttem már onnan.:-)
13. Venezuela (válaszként erre: 11. - Lili bárónő)
2011. dec. 16. 19:25
Tök jó ez az oldal,jó sok finomság van itt is:):)
12. Venezuela (válaszként erre: 11. - Lili bárónő)
2011. dec. 16. 19:19
De jó,köszönöm a választ:):)
11. Lili bárónő (válaszként erre: 10. - Venezuela)
2011. dec. 16. 19:17

Az is eláll.


Itt egy másik tuti recept:


[link]

10. Venezuela (válaszként erre: 8. - Venezuela)
2011. dec. 16. 19:13
ez a diós/mákos hókifli volt,és fémdobozban,hideg helyen sokáig eláll:)sajna nem tudom,hogy a gesztenyével mi a helyzet??!!Valaki tudja?Az is eláll?
2011. dec. 16. 19:11
köszi a receptet!!
2011. dec. 16. 19:11

Mamám receptje:)

40dkg rétesliszt

25dkg margarin

2dl tejföl

csipet só

Töltelék:

20-20dkg dió/mák (én ezt kiváltanám gesztenyével)

20 dkg porcukor

12dkg mazsola

1citrom reszelt héja

Tej/rum


Lisztet,margarint,sót,tejfölt összegyúrni,vékonyra kinyújtani,pogácsaszaggatóval,vagy pohárral kiszaggatni.diót fele porcukorral mazsolával,kis citromhéjjal összedolgozzuk,mákot forró tejjel leöntjük,de ne legyen folyós,maradék porcukorral,és citrom héjjal összekeverjük,a töltelékeket a tészta egyik szélére tesszük,feltekerjük kifli alakra formázzuk,20 perc alatt megsül,még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk:)

2011. dec. 16. 19:10

Hozzávalók:

50 dkg liszt

20 dkg margarin

1 dl tejföl

1 ek cukor

2 dkg élesztő

pici só

kevés tej

Ízlés szerint baracklekvár, darált dió vagy mák, túró, nutella a töltelékhez.

kb. 10 dkg vaníliás porcukor


Elkészítés:

Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk.

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, az élesztőt, a tejfölt és annyi tejet, hogy összeálljon.

Hagyjuk egy órát pihenni.

3 mm vastagra kinyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

Megtöltjük és kifliket formálunk belőle.

Előmelegített sütőben megsütjük, és még forrón megforgatjuk a vaníliás porcukorban.

2011. dec. 16. 19:08

Sziasztok!


Nekem van egy jó receptem, egyszerű, finom, de én csak frissen szeretem, mert hiába teszem fémdobozba, csak szárad. Ráadásul ha bele forgatom porcukorba, akkor megszívja magát egy idő után. Azonban frissen mennyei, bármilyen töltelékkel, nálunk a nutellás a nyerő.

5. zebracsikó (válaszként erre: 4. - Andesz80)
2011. dec. 16. 19:01
engem a diós mreceptje is érdekelne, ha van valakinek tuti
2011. dec. 16. 19:01

Összeszaladt a nyál a számban:)))


Van jó recepted? Esetleg megosztanád?

3. Venezuela (válaszként erre: 2. - Andi6020)
2011. dec. 16. 19:00
:):):)valahogy csak kibírjuk:)
2. andi6020 (válaszként erre: 1. - Venezuela)
2011. dec. 16. 18:57
Ha finom, akkor tuti nem. :)
2011. dec. 16. 18:56
Gesztenyés hókiflit szeretnék csinálni!Ez is eláll hetekig (karácsonyig), mint a mákos/diós hókifli?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook