Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gesztenyerolád 2. recept

Gesztenyerolád 2. recept

A Gesztenyerolád 2. hozzávalói:
Tésztához:
6 tojássárgája,
12 dkg kristálycukor,
15 dkg liszt,
6 tojás felvert habja,
1/2 kávéskanál sütőpor

Krémhez:
10 dkg margarin,
10 dkg porcukor,
1 tasak vaníliapuding,
4 dl tej,
15 dkg gesztenyemassza

Töltelékhez:
35 dkg gesztenyemassza

Tetejére:
kb. 20 dkg étcsokoládé tortabevonó


A Gesztenyerolád 2. elkészítési módja:
A 6 tojásból piskótatészta-masszát készítünk úgy, hogy 6 dkg cukrot a sárgájához, 6 dkg-ot pedig a tojásfehérjéhez adunk. A piskótamasszát kétfelé osztjuk. Sütőpapíron egyenletesen elkenjük. 180 Celsius-fokos sütőben megsütjük, majd még melegen felcsavarjuk. (Én egyben sütöttem meg, nem választottam ketté, illetve gáztepsiben!) A margarint a porcukorral habosra keverjük, a vaníliás pudingport tejjel felfőzzük, majd langyos állapotban a krémhez adjuk, és a gesztenyemasszát hozzákeverjük. A piskótalapot kiterítjük, levesszük a sütőpapírt, majd a krémmel egyenletesen megkenjük. A maradék gesztenyemasszát kisodorjuk a tészta hosszának megfelelően, ráhelyezzük a megkent piskótára, és felcsavarjuk. Egy órán keresztül a hűtőszekrényben pihentetjük. Gőz fölött megmelegítjük a csokoládét, majd bevonjuk vele a piskótaroládot. Kihűlés után szeleteljük. Öntsünk egy kevés olajat a megmelegített csokoládéba, mert akkor a bevont gesztenyerolád külseje szép fényes lesz.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gesztenyerolád 2. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook