Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gesztenyepürés muffin recept

Gesztenyepürés muffin recept

A Gesztenyepürés muffin hozzávalói:
-10dkg étcsokoládé
-25dkg gesztenyemassza
-10dkg vaj
-2 evőkanál rum vagy meggybefőtt lé
-2 evőkanál meggy jam vagy lekvár
-5dkg kristálycukor
-3db tojás
-5dkg finomliszt
-1 csipet só
-fél csomag sütőpor


A Gesztenyepürés muffin elkészítési módja:
-A muffinsütő mélyedéseibe muffinpapírt kell helyezni -A darabokra tört étcsokoládét gőz fölött fel kell olvasztani -A tojások fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá kell verni. -A lisztet külön el kell vegyíteni a sütőporral. -A meghűlt csokihoz robotgéppel hozzá kell keverni a gesztenyemasszát, a vajat, a rumot vagy befőtt lét, a lekvárt, a cukrot és a tojások sárgáját. -A tojásfehérjehabot hozzá kell keverni a gesztenyés masszához -Utoljára a sütőporos lisztet két részletben kell belekeverni -A formákba kell adagolni -Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 30 percig kell sütni.

A hozzávalókban megadott mennyiségekből 12db készíthető el.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gesztenyepürés muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook