Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Gesztenyefelfújt recept

Gesztenyefelfújt recept


Elkészítési idő 60 perc
Zsírszegény Zsírszegény

A Gesztenyefelfújt hozzávalói:
fél kg puhára főtt gesztenye
8 deka hámozott, finomra darált mandula
21 deka porcukor
5 deci tejszín
5 deka vaj
5 tojás sárgája
3 tojás fehérjének keményre vert habja
vaníliás tejsadó


A Gesztenyefelfújt elkészítési módja:
fél kiló puhára főtt gesztenyét szitán áttörünk és 8 deka hámozott, finomra darált mandulával, w1 deka porcukorral és 5 deci tejszínnel, folytonos kavarás mellett, sűrű péppé főzzük.A tűzről levéve, úgy forrón 5 deka vajat közékavarunk, s ezután hűlni hagyjuk.Ha már kihűlt, hozzáadunk 5 tojás sárgáját, melyet jól kikavarunk és végül a 3 tojás fehérjének keményre vert habját. Kikent formába tesszük és egy óráig főzzük. Tálaláskor vaníliás tejsadót adjunk hozzá.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei

A receptet beküldte: , dec. 26. 15:15
A gesztenyefelfújt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook