Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Gerincfájdalom, hátfájás...mivel lehet enyhíteni? fórum

Gerincfájdalom, hátfájás...mivel lehet enyhíteni? (tudásbázis kérdés)


jún. 21. 06:18
Mindenképp mozgás, torna, izmok erősítése.
jún. 20. 23:58
24. Miss Angel (válaszként erre: 21. - Bc681dac13)
2017. máj. 28. 09:46
tudom,hogy kell,ahogy időm engedi,megyek is,sokáig ezt nem lehet húzni:/
23. Miss Angel (válaszként erre: 22. - Gribedli***)
2017. máj. 28. 09:45
igen,átgondolva logikus teljesen....én ennyire nem gondoltam át az egészet.Mondjuk azt sejtettem hogy az egyetlen megoldás a torna-nyújtás lehet a problémámra,nem a gyógyszerek,de örülök hogy ennyire részletesen leírtad ,mi hogy "működik",és igen,hallom olyanoktól is,akik sokat ülnek,hogy nekik is fáj,itt is,ott is...
22. gribedli*** (válaszként erre: 18. - Miss Angel)
2017. máj. 27. 19:23

Az mindegy, hogy mennyire vagy izmos, ha te naponta több mint 2 órát vagy egy adott pózban, az olyan, mintha 2 órán keresztül nyújtanál egy-egy izomra, így érthető, hogy az az izom annyira laza, hogy nem képes ellátni a feladatát, amikor hirtelen szükség lenne rá. Ha te napi 8 órát vezetnél, akkor pl elég lenne kivenni a 8 óra vezetés után egy szokásosnál nehezebb bevásárlószatyrot a csomagtartóból és ez akár egy hónapra is elintézi a derekadat (míg ha nem ültél volna előtte 8 órát, akkor az a szatyor semmi de semmi problémát nem okozott volna).


Aki meg naphosszat a pc előtt dolgozik ülve, szombaton nekiáll ablakot pucolni és puff, megrántja a vállát, vagy meghúzza a derekát. Pedig egy ablakpucolás nem nagy kunszt, egy kis nyújtózkodás nem nagy kunszt, de ha ezt 5 napos, összesen 40 óra pc előtt ülés után teszed, akkor igen, okozhat fájdalmakat.


Egymillió ilyen példa van, hogy hiába izmos és sportos valaki, ha a napi tevékenysége egy adott pózba kényszeríti, sajnos az a meglévő izom nem képes ellátni a feladatát, hacsak nem törődünk vele nap mint nap, hogy kompenzájuk a munkahelyi testtartást, de mivel nem vagyunk egyformák, mindenkinek van már valami hozott hibája is, ezt egy gyógytornász figyelembe veszi és adhat neked személyreszóló tanácsokat, gyakorlatsort, a te testtartásbeli hibádra a te munkahelyi pózod kompenzálására. A Kovács Jucika ha teljesen más melót végez és teljesen máshol fáj a dereka, meg mástól, az ő tornája nem lesz neked jó, ezért nem lehet ebben általánosítani.

21. bc681dac13 (válaszként erre: 20. - Miss Angel)
2017. máj. 27. 17:06
Persze, hiszen az a céljuk, hogy rendbe jöjj :) és ha látják, hogy igyekszel, akkor főleg segítőkészek. Az ortopédiára beutaló kell a háziorvostól.
20. Miss Angel (válaszként erre: 14. - Bc681dac13)
2017. máj. 27. 16:59
Szóval megtanították neked ,mit hogyan csinálj?
19. Miss Angel (válaszként erre: 16. - Katinkaboszi)
2017. máj. 27. 16:57
izmos,főleg a hasam,meg mindig is sportoltam...egyre inkább úgy érezem,itt a nyújtásra kell ráállni keményebben.
18. Miss Angel (válaszként erre: 17. - Gribedli***)
2017. máj. 27. 16:54

durva azért,hogy egész izmos vagyok és sokat tornázom is,mégis megterhelő nekem ez az egész napos előre görnyedő póz....de teljesen egészséges gerincű munkatársaim is mondák,hogy megterhelő nekik,sőt,aki teheti,megy is tőlünk más részlegre dolgozni...

köszönöm a tanácsokat Neked is,igazából lehet buta vagyok,mégis abban reménykedtem,el tudom kerülni azt,hogy specialistához menjek,úgy látszik,ez nem fog összejönni,és nem fogom saját magam sokáig kúrálgatni itthon.Meg nem is érdemes,egyre inkább érzem....:/

17. gribedli*** (válaszként erre: 3. - Miss Angel)
2017. máj. 27. 09:41

A helyedben elmennék gyógytornászhoz, fizikoterápiára, hogy személyreszóló gyakorlatsort kapj, amit munka után mindennap meg kell csinálni, vagy az ő utasítása szerint. Ezzel némileg ellensúlyozhatod a munka miatti egyenetlen terhelést.


Előrehajolva vagy egész nap, úgyhogy a hasad elöl feszül, a hátad alsó része nyúlik, a vállak előre görbülnek, a külső comb is nyúlik talân, ezt egy konzultáció fizikoterápiás dokival kideríti.


Nagyjából az ellentétes mozdulatokat fogja tanácsolni, pl hogy ne hasazz, hanem inkább nyújtani kell a hasizmot, aztán a váll hátsó részét is edzeni, ellenben fekvőtámasz megint kiesik, mert a mellizom ebben a munkahelyi testtartásban szintén nagyon összehúzódik, szóval esetleg oda is nyújtás és a farizom, külsőcomb állapotát is meg fogja nézni, hogy oda mit erősíts.


Mondanám, hogy pl addig is a bölcsőtartást vagy hidat gyakorolhatod otthon, mert ez meg is felelne annak, amit ìrtam, szóval ellentétes mozdulat azzal, ami a melóban teszel, így ettől megkönnyebbülsz, de ha valami gyulladás is van, akkor pihenni kell és lehet, hogy azzal vágnád tönkre, ha most hirtelen ellentétes mozdulatot csinâlnál (mégis ez lesz a megoldás, de csak akkor, ha már nincs gyulladás, szóva szinten tartásnak ezeket jó lesz csinálni). Ezért elmennék első körben egy specialistához.

16. Katinkaboszi (válaszként erre: 3. - Miss Angel)
2017. máj. 26. 23:43

Szia, régen találkoztunk már.


Nekem az ülő munkától lett gerincfájdalmam, és mondták olyankor, hogy lehetőleg előre hajlásokkal húzzam a gerinc melletti izmokat, de lassan, óvatosan.

Ha pedig otthon vagyok, igyekezzek teljesen sima helyre lefeküdni és sehova a lábamat beakasztani és lassan, óvatosan, a nyakamnál a kezem, felülni, de nem teljesen, mert az még jobban megerőlteti az izmokat.

A lényeg, erősíteni kell a hát és a hasizmokat, bármilyen hihetetlen.


Nagyon jó az is, amit Eniss ajánlott, de majd érezni fogod, hogy hosszú távon nem egyszerű, inkább csak pihenésként fogod felrakni.

2017. máj. 26. 22:56

Becsipodtunk parszor, beszerztem egy kiromed zeta padot, sos segitseg,ha nincs masszor azonnal. Bar X esetet nem is jo,ha massziroznak.

Jobbulast!

14. bc681dac13 (válaszként erre: 3. - Miss Angel)
2017. máj. 26. 22:47

Nekem isiászom volt (kopp-kopp-kopp), néha olyan mértékű, hogy az ágyból alig bírtam kikelni. A gerincsérves, orvos rokonom tanított meg egy nyújtógyakorlatot, ami pár nap alatt helyre tette. Szerintem fel kellene keresned az ortopédiát, és (egyéb kezelés mellett) a gyógytornászhoz is be fog minden bizonnyal utalni. Nem tudom, milyen munkarendben vagy, ott elég korán kezdenek, nálunk pl. 7-kor. Nagyon hosszas, rendszeres látogatásra nincs is feltétlenül szükséged, csak tudodnod kell, mit és hogyan kell gyakorolnod. Én mikor más problémával jártam oda, megkértem a tornászt, hadd csináljak videó jegyzetet.

Amúgy hosszú távon a gerinc erősítése tud valószínűleg segíteni. Amit már más is írt, az úszás a legjobb és nekem még a jóga vált be. Kifejezetten gerinc erősítő tornát is találhatsz edzőtermekben.

13. Miss Angel (válaszként erre: 10. - A03dd05915)
2017. máj. 26. 18:15
mindenki első reakciója ez,de a megélhetés nagy úr,pláne ha az embernek magának kell megteremtenie mindent,mert teljesen egyedül van,bár nem panaszkodom,mert nem félek a munkától és tele vagyok tervekkel.És persze nem egy életre szólónak tervezem ezt a melót,de sajna most nagyon kell a pénz :/ de megértelek és a tanácsodat is köszönöm!!
12. Miss Angel (válaszként erre: 11. - Enissa)
2017. máj. 26. 18:13
köszönöm szépen!!
11. Enissa (válaszként erre: 7. - Miss Angel)
2017. máj. 26. 17:27

[link]


Ezt a fajtát használom, ha fáj. Orvos is felírhatja, de én bementem kipróbáltam , és megvettem. Hála az égnek nem kell gyakran használni, de ha nagyon fáj piszok nagy segítség.

10. a03dd05915 (válaszként erre: 3. - Miss Angel)
2017. máj. 26. 17:25

Első reakcióm az, hogy keress más munkát. Egyik sem éri meg azt, hogy tönkre tedd az egészséged.


Több mint 10 éve a Margit kórházban, Dr. Gutman Tamásnál a Fájdalom klinikán.

Az én problémám onnan eredt, hogy egyszer rosszul emeltem meg, egy nehéz bevásárlókosarat. Onnantól kezdve gyakran begyulladt és mozgásképtelen voltam.

A doktor nem csak gerinc specialista, hanem csontkovács is.

3 v. 5 alkalommal voltam nála, és a problémám megszűnt.

Persze, ezek után is oda kell figyelnem, és nem felkapkodni, megemelni a dolgokat. Folyamatosan karbantartani a hátizmokat tornával, de jobb lenne úszni.

A Fájdalomklinika Szakrendelés ma is működik a kórház weboldala szerint.

9. Enissa (válaszként erre: 7. - Miss Angel)
2017. máj. 26. 17:24
Olyan, mint egy fűző, tépőzáras.
8. Miss Angel (válaszként erre: 6. - Enissa)
2017. máj. 26. 17:13
igen,meg csak mérgezem magam vele:/
7. Miss Angel (válaszként erre: 5. - Enissa)
2017. máj. 26. 17:13

ez jól hangzik!!

lehet buta kérdés,de az tulajdonképpen mi és hogyan használod?

sosem kellett ilyennel foglalkoznom eddig :/

6. Enissa (válaszként erre: 4. - Miss Angel)
2017. máj. 26. 17:12

A tapasz meg krémek erős fájdalomra nem hatnak.Lehet inkább placebohatás, mintsem igazi. :(

Legalábbis nekem nem hatottak.

5. Enissa (válaszként erre: 3. - Miss Angel)
2017. máj. 26. 17:10

Amikor nekem fáj a derekam, gerincvédőt szoktam használni. Gyógyászati boltokban lehet kapni.

Az is lehet begyulladt az ideg. Arra viszont ezek a kencék nagyon kevesek.

Nekem a mekeg fürdő is sokat használ, hogy lazuljanak az izmaim.


Mielőbbi gyógyulást!

4. Miss Angel (válaszként erre: 2. - A03dd05915)
2017. máj. 26. 17:07
a tapasz volt nekem is az első gondolatom,mert idős,csontritkulásos nagymamámnak anno csökkentette a fájdalmát és amugy is csupa jót hallottam róla.de az imént megírtam,hogy nem sokat érek vele....
2017. máj. 26. 17:05

sziasztok,röviden annyi a történet,hogy új munkahelyen kezdtem el dolgozni,/fizikai munka,muszáj voltam váltani.../és 8és fél,9 órán át kell derékszögben állnom majdhogynem egyfolytában,vagyis hajolva állni.

Mondanom sem kell,ez mennyire megterheli a gerincemet,ráadásul gerincferdülésem van,szóval nekem az ott amugy is kissé gyengébb rész,mint a többi....eddig flector és tigris tapaszokat próbáltam ki,de a megírt 12 órás hatóidő sehol nincs,már az első néhány óra után azt érzem,szétszakad az egész gerincoszlopom,a farcsonttól fel egészen a nyakamig,csak kispárnával tudok aludni és éjszaka is sokszor felébredek a fájdalomra.Mire hazajövök a munkából ,a fájdalom miatt jórészt "semmi nincs belőlem" holott sokszor végeztem már fizikai munkát,jó állóképességem van és nem vagyok fáradékony.Mit tudnátok tanácsolni ,hogy ettől vhogy megszabaduljak és ne kínlódjak ennyire?

köszi előre is a tanácsokat

2017. máj. 26. 17:03
Lumbális fájdalomra: Flector tapasz. Ha enyhébb izomfájdalom, akkor Voltaren krém. Vagy kifekszi az ember kemény, egyenes fekhelyen, padlón.
2017. máj. 26. 16:58
Gerincfájdalom, hátfájás...mivel lehet enyhíteni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook