Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Gáztűzhely helyett... fórum

Gáztűzhely helyett... (beszélgetős fórum)


30. júliusi (válaszként erre: 29. - Guruljka)
2017. dec. 3. 09:33
Igen,en is,mar regota.
2017. dec. 2. 23:50
Tapasztalatom szerint a vízforraló még gyorsabb, azaz ha forrásban levő víz kell, a vízforralót használom.
28. Guruljka (válaszként erre: 27. - Secret8)
2017. dec. 2. 23:49

A bevált szendvics-aljú fazekamban felteszem a rizst, azaz leforrázom a dupla mennyiségű vízzel, felkavarom, és a felforrás után fedőt teszek rá, leveszem 80 fokra, a fazék köré egy konyharuhát tekerek, beállítom 25 percre és kész - az nekem elég sokat számít.


És hogy nem ég rá a kifutott étel, mert csak edénnyel együtt melegít, az is fontos.


Kicsit fura, hogy eleve a gyerekzárral indul, de meg lehet szokni.

2017. dec. 2. 03:24

A Tillreda egy zseniális dolog, nekem is van. Kiegészítőnek, de kiváncsi is voltam, hogy milyen az indukcióson főzni, mert nem mertem volna bevállalni csak úgy a gázon főzés után, ha lecserélnénk. Végül annyira nem szerettem bele ebbe a módszerbe, maradok a gáznál.

Tűzhelyben csakis elektromosat ajánlanék és légkeveréseset. Lehet, hogy most hirtelen kevesebbet főzöl, de arra is gondolj, hogy pár év múlva esetleg ott lesznek az unokák... akkor nem biztos hogy 1-2 főzőlap és 1 minisütő jó lesz, bár mindennel lehet ügyeskedni. :) Érdemes azon is elgondolkozni, hogy hosszú távon a megbízható, keveset fogyasztó és hosszabb élettartamú készülékek érik meg. :)

2017. dec. 1. 20:26

Egyébként van hőlégkeverés gáztűzhelyek sütőjében is már.

És van a kombinált tűzhely, gáz sütővel és kerámialapos vagy indukciós főzőfelülettel.


Ha szoktatok kempingbe vagy nyaralóba járni, vegyetek próbaképpen egy egylapos indukcióst. Ha azzal jól kijöttök, akkor könnyebb lesz a döntés.


Pl. az Ikea Tillreda nevű lapjába még fül is van szerelve. amire rá lehet tekerni a vezetéket, és van a falra akaszthatóságra megfelelő "kulcslyuk-furat" az alján is.

Ilyenem is van, de általában egy másikat használok, ami olcsóbb is volt:

[link]


Ennek a gombjait le kell nyomni, azaz nem tudom véletlenül átállítani, és nem bolondul meg, ha ráfolyik a kifutott lé.


Forgógombos szabályzósat nem érdemes venni, minden víz abba folyik bele. Amikor kinyitottam, láttam,hogy pocsék a gyári forrasztás is.

25. Guruljka (válaszként erre: 5. - Júliusi)
2017. dec. 1. 20:15

Bocsánat, nem figyeltem!


Az enyém Hauser TOS 3510, az újabb verzió TOS 3520.


Az enyémnek nincs belső világítása, a 20-asnak sincs, azt hiszem, ennyiben a képek csalókák.

24. Guruljka (válaszként erre: 23. - Sanyinak)
2017. dec. 1. 20:09
Igen, de ezek egy kicsi háztartásban nem célszerűek. Egy kis tepsihez is ugyanannyi hőt használ, mint ha telepakolja az ember...
23. sanyinak (válaszként erre: 17. - Guruljka)
2017. dec. 1. 17:59
A beépített sütőknél a mobil sütők jóval olcsóbbak, mivel sokkal egyszerűbbek is. Bizonyosan a hő elosztása is sokkal jobb lehet egy beépíthetőnek. (már csak a tömege miatt is)
22. Guruljka (válaszként erre: 21. - 3aa914ed63)
2017. dec. 1. 15:29
Hány tagú családra használod?
21. 3aa914ed63 (válaszként erre: 3. - Júliusi)
2017. dec. 1. 15:07
Ez egy beépített sütő.
20. Guruljka (válaszként erre: 19. - Júliusi)
2017. nov. 30. 14:26

Valószínűleg az elektronika miatt.


Én két zónával eléggé pattognék, egy zónáson is kaland néha a főzés. Ha kifut a lé, akkor lekapcsolni, letörölni... ha közben egy másikon békésen rotyog valami, akkor mi van?

De rizst főzni imádok rajta. Elsőre leégettem csúfosan. Máshogy kell rajta főzni egy kicsit, és ki kell ismerni a saját edényeket.

19. júliusi (válaszként erre: 18. - Guruljka)
2017. nov. 30. 06:30
Igen azt én is figyeltem, de nem tudom miért...
18. Guruljka (válaszként erre: 16. - Júliusi)
2017. nov. 29. 23:33

Hármunkra is simán főztem egy zónás indukcióssal.

Most is csak olyan van, a 2-est nem használnám ki.


És annak az ára nem kétszer, hanem háromszor annyi, mint az egyesé.


Persze ha beépíthetőben gondolkodsz, az is más.

17. Guruljka (válaszként erre: 15. - Sanyinak)
2017. nov. 29. 23:32

Nem azért, de én, mint írtam, 10 éve használom, és szerintem gazdaságosabb azt a kis légteret felfűteni, mint a nagy sütőét.

Nem lehet vele a konyhát felfűteni, ha akarom, se.


Beépített sütőm még nem volt, az igaz. Annál mondjuk fontos, hogy szigetelt legyen. :D

16. júliusi (válaszként erre: 15. - Sanyinak)
2017. nov. 29. 16:21

Hát, nem tudom, ezen dilemmázok,hogy elég lenne 2 es indukciós főzőlap,és egy minisütő(amit azért elég ritkán használok,nem napi szinten)...

Ha lecserélném a gáztúszhelyem,csak a sütőt tudom, h légkeveréses,felül jó a gáz...egy elektromos tűzhely miatt az áramvezetékeket is fel kéne már újítani...:(

15. sanyinak (válaszként erre: 8. - Júliusi)
2017. nov. 29. 14:47

Ezek az asztali sütők amennyivel olcsóbbak, annyival kevesebbet is érnek mint a normál beépített villanysütők. Eleve sokkal kevesebb anyagból készülnek, nincs ami tartsa és eloszlassa bennük rendesen a hőt, felfűtik az egész konyhát.

Egyszer vettem egy ilyet, aztán gyorsan vissza is vittem a boltba, inkább egy használt Pelgrim sütőt vettem ugyanannyi pénzért.

2017. nov. 28. 21:25
A csúcs az indukciós műfajban (egy zónás) az ikeában található, Tillrode néven. Nő tervezte, és nívódíjas lett. Remek is!
13. Guruljka (válaszként erre: 10. - Epresturmix)
2017. nov. 28. 21:23
A z indukciós is kerámialapos. :D
12. Guruljka (válaszként erre: 8. - Júliusi)
2017. nov. 28. 21:23

Igen, de létezik valamivel nagyobb is. Figyeld a liter-jelzést.

Az enyém Hauser, van már vagy 10 éves. Létezik nagyon hasonló, nagyobb.

Van benne forgónyárs, előfordul, hogy használom, de a felső és az alsó fűtőszál az enyémben szabadon áll, azaz nem fér egy méretes darab hús a nyársra.

Amúgy a kenyértől a kacsáit minden megsül benne, a rakottasok és a sütik is.

11. fincsi5 (válaszként erre: 7. - Júliusi)
2017. nov. 28. 18:43
Igen, ugyanúgy, és légkeverés is van.
2017. nov. 28. 12:33
Nem is indukciós amit mi használunk, hanem kerámialapos.
2017. nov. 28. 12:31
Én az indukciós főzőlapot imádom, sütővel. Indesit azt hiszem. Tökéletesen főz, süt. A sütő része légkeveréses. A gáztűzhely után egy felüdülés vele főzni, sütni. :)
2017. nov. 28. 11:50

[link]


Ilyesmire gondoltatok?

7. júliusi (válaszként erre: 6. - Fincsi5)
2017. nov. 28. 10:21
Ebben mindent lehet sütni,úgy mint a gázsütőben?Mondjuk én ott a rakott dolgokat,oldalast ,töltött csirkecombot.-dagadót, és néha sütit sütök.
2017. nov. 28. 09:37

Nekünk is olyan van, mint Guruljkának...Hauser ha érdekel megnézem a számát.

Neten vettük, a kinti konyhában van, mert a benti tűzhely csak teakonyha.

5. júliusi (válaszként erre: 4. - Guruljka)
2017. nov. 28. 09:33

Jövőre elköltözik a fiam is,akkorra leszünk kész a háza felújításával.Utána következik a mienk...:))


Teljes káosz van nálam tűzhelyek terén.Én még ott tartok, h gáztűzhely, gázsütővel.Na ez már nem kellene.

Anyu használt egy időben a paneljában villanytűzhelyt, utálta, sokat fogyasztott.

De mára, van kerámialapos, indukciós, beépíthető,stb...

Nem igazodom el köztük.


Addig eljutottam, hogy a régi gázos helyett veszek egy két főzőlapos indukciós főzőlapot.Sütni pedig mindenképp hőlégkeverésest szeretnék.



Guruljka, neked milyen az asztali sütőd?

4. Guruljka (válaszként erre: 3. - Júliusi)
2017. nov. 27. 20:56
Ha ketten vagytok, elég egy asztali sütő is. Nekem évek óta olyan van.
3. júliusi (válaszként erre: 2. - 3aa914ed63)
2017. nov. 27. 17:57

Ez csak suto magaban,v kombinalt tuzhely?

Mivel kirepultek mar majdnem a gyerekeim,kisebb haztartast viszek majd.Lehet,higy veszek egy indukcios fozolapot,az eleg lesz fozni.De sutni,husokat,neha sutit ,jobb lenne a holegkevereses,a regi alulsutos gaz helyett

2017. nov. 27. 15:23

Olyat érdemes venni, melynek bővített a belső tere , hatalmas dolgokat lehet benne sütni, vagy 3 szinten egyszerre is. Az enyém 72 cm-es.


Minél több funkciója legyen, mind használható és megkönnyíti az életet. 12-13 alapfunkció és azon belül az alesetek. Az enyém például betáplált recepteket is tartalmaz, egy súlyautomatikával ötvözve maga dönti el, hogy mit, mennyi ideig süt.


Érdemes pirolitikus öntisztításút venni, a katalitikus olyan, mint halottnak a szentelt víz.


Keltekhez a gőzülő funkció jöhet jól, a grillt, a légkeverést, az olvasztást, a kelesztést, a sütést több szinten és egyéb funkciókat is könnyű kihasználni.

2017. nov. 27. 14:55
Mindenkepp holegkevereses sutojut szetetnek,a hagyomanyos gaztuzhelyem helyett.De milyet???Kinek mi valt be?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook