Gaslighting kapcsolat. Hogyan engedjem el? (beszélgetés)
"A gond az, hogy gyakran nem kapom meg tőle azt a figyelmet amit szeretnék , elfelejt velem kapcsolatban dolgokat , amikor pedig kilépnék hogy ez így kevés"
Így bizony vele van a baj!
De veled is, mert miért pont ilyen embert vonzol, aki k💩kába se vesz?
Ugye...💡
Kedves Fórumindító!
Csak nagyon kevés információt adtál meg a kapcsolatodról, szóval inkább csak általánosságban szeretnék kommentálni három főbb területet érintve.
KOMMUNIKÁCIÓ-----„A TÖRTÉNET “KÜLÖNLEGESSÉGE” HOGY NEM VOLT KÖZTÜNK SZEX.--- ÉN PERSZE KÍVÁNCSI LENNÉK MEG RAJTA IS EZT LÁTOM, DE ÈN EZT ERŐLTETNI AZTÁN NEM FOGOM, NÁLA MEG ITT MEGÁLL A TÖRTÉNET.”
Úgy tűnik, hogy mindketten kíváncsiak vagytok, de nem tesztek lépéseket, hogy megtudjátok. Nem csak Ő, hanem Te sem, hiszen Nálad is megáll a történet.
Azt is mondhatnám, hogy egyformák vagytok, hiszen egyikőtök se mer lépni, kérdezni és kezdeményezni.
Lehet mérlegelni két dolog között: szerelmes vagy és elengeded a másikat, mert nem kommunikálsz, vagy a másik utat választod, azaz kommunikálsz, tisztázod a dolgokat és megtarthatod a kapcsolatot, a szerelmedet.
Fel merted tenni a kérdést egy fórumra, nos akkor légy határozott ebben is a Partnered felé, ha szabad kérnem.
Bocsánat, de azt kell mondanom, ha szereted, akkor ebben is tégy érte. Így Magadat is szeretheted.
KAPCSOLAT IRÁNYA és SZINTJE
Már majdnem egy éve jártok, így próbáld meg tisztázni, hogy hol tartotok kapcsolati szinten és merrefelé akartok haladni.
Itt többek között ezeket lehetne megfontolni: együttélés, csak szórakozni akartok, vagy a dolog komolyabb és házasság, gyerekek, lakás stb. megfontolása szükséges.
KAPCSOLAT INTIMITÁSA
Általában véve kényes kérdés. Ennek fajtája, gyakorisága stb. nagyon is egyéni. Ebben is a kommunikáció hiányát látom az eddigiek alapján.
Van, akit az intelligencia jobban vonz, mint a testi kontaktus és persze fordítva is.
Tisztázni kell, hogy ki mit vár el a másiktól. Nyilván lesznek eltérések és akkor meg kell nézni, hogy található-e megoldás.
Érdekes kérdés a „szeretném ha úgy szeretne, ahogy én őt”.
Lehet, hogy pont ezt gondolja Ő is. Csak ugye az van, hogy mások vagyunk és lehet, hogy Neki más a szeretet nyelve.
Például vannak, akik szeretik az érintést, ölelkezést, mások pedig egyáltalán nem.
Tehát lehet, hogy olyat vársz el, ami nincs meg a másikban.
És itt jön megint a kommunikáció, ami segíthet és persze kompromisszumokat is kell kötni.
Remélem, hogy a kommentjeimmel nem bántottalak meg. Ha mégis, fogadd őszinte bocsánat kérésemet.
Üdv.
Élvezi, hogy azt csinál veled amit akar. Hatalma van fölötted. Tudja, hogy csak egy kicsit kell odatennie magát és ugrasz. Így kezdődik minden elölről. Amíg te felülsz ennek és nem parancsolsz megálljt, jólesően folytatja.
Nincs szex. Lehet, hogy impotens vagy van felesége, barátnője?
Ha jól sejtem a vízválasztó határ nálad az, hogy normális szexuális kapcsolatot tudsz e létesíteni a kiszemelteddel. Van olyan pár, ahol ez tabu, esküvő utánra teszik, van olyan, hogy ennek kipróbálása természetes.
Ha neked ez természetes, akkor lépj egy nagyot, alakítsd úgy a körülményeket, hogy a szexre vezessenek. Tedd meg a lépést, merthogy ez végül is főleg tőled függ.
Lehet, hogy a párod bizonytalan valamiben, valahogy fél megtenni a szexhez vezető lépéseket. Hát ne nekem kelljen elmondani, hogy a nőknek mennyi praktikája van arra, hogy kedvük szerint irányítsák a dolgot. Szóval ne hezitálj, ha már a srác bátortalan, te ne légy az!
Arról is érdekelne a véleményetek , ha egy pasi nem a szexre megy , max csak beszél róla, ez neki mire jó? Meg megvan benne a törődès sokszor , de mégse megy tovább akkor minek marad?
Nemtudok ezen kiigazodni mert akármelyik ismerősömet kérdezem nem találkoztak hasonlóval.
Az a baj màr lassan egy éve tart. Volt hogy hetekig sikerült tartani magam de annál impulzívabban tért vissza.
Elmondtam már neki hogy ezt nem viselem jól és unom, csúnyán is elzavartam már, de hasztalan volt .
A történet “különlegessége” hogy nem volt köztünk szex. Tehát azt sem mondhatom hogy erről szól az ő oldaláról. Akkor hát minek ? Én persze kíváncsi lennék meg rajta is ezt látom, de èn ezt erőltetni aztán nem fogom, nála meg itt megáll a történet.
Majd ha már nagyon "sok" lesz a csalódás és pofon, eltudod engedni.
Egyébként egyetértek az előttem szólóval.
Ez a "húzd meg–ereszd meg" nagyon erős érzelmi kötődést tud kialakítani. POnt az a pasi stratégiája, hogy mindig akkor kapsz tőle figyelmet, amikor már majdnem lelépnél. Az agyad erre reagál, "becsípődik a minta", így működünk automatice sajnos.
Tudatosan meg kell szakítanod a körforgást, kevesebb kontakt, határok kitűzése és foggal-körömmel védése, nem reagálni azonnal a visszacsalogatásokra.
A legnehezebb része annak elfogadása, hogy igazából nem az emberhez ragaszkodsz, hanem ahhoz, amit akkor éreztél, amikor épp jól működött minden. Skandáld ezt magadban és azt, hogy egy másik emberrel elérhető és fenntartható lehet mindez. Neki meg intsél búcsút, mert csak tönkretesz. A soraidből fiatalnak látszol, még megtalálhatod azt, aki nem teszi ezt veled és tényleg fontos vagy neki mindig, nem csak akkor, amikor azt érzi, hogy elveszít.
Sziasztok,
Van egy férfi az életemben akibe szerelms vagyok, ő is szeret ( elvileg)
A gond az, hogy gyakran nem kapom meg tőle azt a figyelmet amit szeretnék , elfelejt velem kapcsolatban dolgokat , amikor pedig kilépnék hogy ez így kevés , vagy elhatárolódok akkor hirtelen összekapja magát , én meg engedek neki, mert még pont ott fordul vissza vagy lesz minden normális mikor már sikerülne elemgedjem.
Tudom, hogy hagyni kellene az ilyen embert a francba, tehàt az eszem tudja mit kell tenni, de szerelmes vagyok és ez a huzavona kikészît.
Ki hogyan tette túl magát egy ilyen emberen? Van-e fix módszer?
Szeretném ha úgy szeretne ahogy én őt , de nem tudom hogyan fordítsak ezen a dinamikán vagy hogy engedjem el.
Előre is köszönöm
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet lezárni egy kapcsolatot/házasságot.....
- Hosszú, biztos kapcsolatból hogyan lépnél ki az új szerelmed miatt?
- Hogyan hozzam vissza a vágyat, a tüzet a kapcsolatunkba?
- Egy kihűlt kapcsolatnak hogyan lehet véget vetni?
- Hogyan tudnátok felrázni egy döglődő kapcsolatot?
- Egy ellaposodott kapcsolatot hogyan lehet felpezsdíteni?