Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Galyasági töltött paprika recept

Galyasági töltött paprika recept

Elkészítési idő 90 perc

A Galyasági töltött paprika hozzávalói:
10 db. nagy paprika,
60 dkg. darált hús ( sertés, pulyka, vagy más),
1 nagy fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
fél dl. oliva olaj,
5 dkg. liszt,
só,
őrölt fekete bors,
1 kisknál fűszerpaprika,
2 db. tojás,
6 - 8 dkg. rizs,
1 dl. paradicsomlé,
5 dl. paradicsomszósz,
fél csokor zöldpetrezselyem,


A Galyasági töltött paprika elkészítési módja:
A paprikát megmossuk, kicsumázzuk. A csumát megtalanítjuk, majd apróra vágjuk. A rizst tisztitás után 10-15 percig külön edényben előfőzzük.Kevés felforrósított olajon az apróra vágott vöröshagymát megpiritjuk, majd a darált húshoz adjuk. A felkevert tojást ízesitjük sóval, őrölt fekete borssal, zúzott fokhagymával, kevés apróra vágott petrezselymmel, fűszerpaprikával, előfőzött rizzsel és a darált húshoz adva alaposan összekeverjük, majd a masszát a paprikákba töltjük. (Ha maradna a masszából azt gombócokká formázzuk és lisztben meghempergezjük).A paprikákat és a gombócokat edénybe helyezzük, a paradicsomszósszal felöntjük.Kis lángon lefedve főzzük 50-60 percig. Külön edényben rántást készítünk. Feldorrósitjuk az olajat, majd kis adagokban hozzákeverjük a lisztet, felöntjük a kevés paradicsomlével főzzük kb 2 percig.Ha a hús és a paprika megfőtt, a rántást hozzáadjuk és még főzzük pár percig. Apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

Hideg tejfelt is kinálhatunk hozzá.
Régen előre megfőzött búzával, vagy árpagyönggyel készítették és őrölt bors helyett borsikafüvet ( csombor) használtak.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A galyasági töltött paprika elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook