Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Galyasági csülkös gulyás bográcsban. recept

Galyasági csülkös gulyás bográcsban. recept

Elkészítési idő 120 perc

A Galyasági csülkös gulyás bográcsban. hozzávalói:
Hozzávalók: 1 nagyobb, friss sertés csülök, 50 dkg sertés comb, 15 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem, 1 kisebb zeller. 50 dkg burgonya, pirospaprika, só, bors,1 kávéskanál őrölt kömény, 1 maréknyi aprított friss petrezselyem-, vagy zeller zöld, 4-5 db babérlevél.


A Galyasági csülkös gulyás bográcsban. elkészítési módja:
Ebben a gulyásban a csülök ízvilága az uralkodó, így az étel zsírossága a minden csülök rajongónak kedvez. Bográcsban elkészítve az igazi. A felkockázott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd a zsiradékban megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát. Amikor a vöröshagyma megfonnyadt, beletesszük a kockára vágott disznóhúst és a feldarabolt csülköt. Addig pirítjuk a hagymás zsírban ameddig a hús kifehéredik. Felengedjük vízzel, sózzuk, és addig főzzük, ameddig a csülök és a hús félig megfő. Ekkor beletesszük a felkockázott zöldségeket és a burgonyát. Meghintjük a pirospaprikával, a köménnyel és a babérlevéllel. Ha szükséges sózzuk is. Ha a hús és a zöldségek is megpuhultak, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem vagy zeller zöldet. Tálaláskor külön szeletelt csípős paprikát, friss kenyeret adunk hozzá.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , júl. 22. 07:00

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook