Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Galyasági burgonyaleves parasztosan recept

Galyasági burgonyaleves parasztosan recept

Elkészítési idő 65 perc

A Galyasági burgonyaleves parasztosan hozzávalói:
1 kg burgonya, 2 evőkanál sertészsír (vagy olaj), 15 dkg bacon, 10 dkg házi füstölt kolbász, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1-1 evőkanál fűszerpaprika és finom liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 szál zellerzöld, 2 nagy szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem, 1 db zöldpaprika, 2 liter víz. Ízlés szerint: só és őrölt fekete bors, esetleg szeletelt csípős paprika. A betét: 20 dkg száraz tészta (nagy kocka, kis kocka, eperlevél vagy tarhonya).


A Galyasági burgonyaleves parasztosan elkészítési módja:
A vöröshagymát és a szalonnát kockaformára fölvágjuk, és kevés zsiradékon megpirítjuk a kolbásszal együtt. Ha már van egy kis színe, akkor az apróra fölvágott fokhagymát is hozzáadjuk. Megszórjuk egy púpos evőkanál liszttel, és az őrölt paprikával, és megkeverjük. Tetszés szerint földarabolt zöldségeket, a nagyobb kockára vágott burgonyát is hozzáadjuk. Fölöntjük vízzel, és fűszerezzük. Forrás után kb 25 percig főzzük. Szükség szerint a vizet pótoljuk. Amikor már majdnem kész gazdagítjuk a száraz tésztával és készre főzzük.

Galuskatésztával is nagyon finom. Külön tányérkén szeletelt csípős paprikával és kovászolt paraszt kenyérrel kínáljuk. Bográcsban is főzhető.

Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , szept. 12. 19:33

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook