Füvezik a pasim (beszélgetés)
Attól fél, ha őszinte otthagyod. Abbahagyni meg nem akarja, nem tudja.
Láttad már olyankor, mikor füvezett?
Ő viszont füvezni akar, legalábbis úgy néz ki.
Vagy ráveszed, hogy hagyja abba, ami nem lenne könnyű. Vagy elfogadod, hogy füvezik. A harmadik lehetőség: otthagyod.
Őszintén szólva szerintem a két utolsónak van realitása, felnőtt ember ritkán változik.
nem értelek. ha ez nálad kizáró ok, akkor miért vagy vele? mert bocsi, de így csak segget csinálsz a szádból, és a viselkedéseddel folyamatosan bünteted teljesen feleslegesen. nem csodálnám, ha ő is utálná ezt az egészet. bármennyire szeretsz valakit, ha folyamatos szemrehányást és rosszallást kapsz tőle, úgy nem lehet élni, és előbb-utóbb keres mást, aki olyannak szereti, amilyen
ha ő nem tud/akar leszokni, te pedig nem tudod ezt elfogadni, akkor szakítsál. téged is meg lehet érteni teljesen, ha ezt nem tudod tolerálni, csak akkor fölös a hiszti meg a vádaskodás
hát ezt elég bután kezeled. felnőtt emberek vagytok, ha téged az bánt, hogy elhallgatja előled, akkor ezt mond neki, ne azt, hogy ne füvezzen
ha azt mondja, le akar szokni, akkor segíteni tudsz neki ebben, de ha folyton hazudnia kell, nehogy balhé legyen, akkor mire jó ez az egész?
Azt írod, az elején tisztáztad vele, hogy ellenzed. Ezt ő úgy érthette, ha megtudod elhagyod.
Tisztázd vele, őszintén.
El tudnád fogadni, hogy füvezik?
Hát de nem tűröd a füvezést. Akkor?
Fogadd el, vagy lépj tovább.
Azt írtad, ellenzel minden drogot. Szerintem tudja ezt, ezért hazudott.
Mondd meg neki, ha el tudod fogadni a füvezést, de őszintén. Ha nem megy azt is, de akkor nem nagyon van közös jövőtök.
Szia :)
Ha szereted, segíts neki, mert a kiabálással, veszekedéssel, nem lesz jobb, csak okot adsz neki, hogy ilyen módon "kapcsolódjon" ki.
Amennyiben idegesít és félsz, mégis folyytatni fogja, lépj ki a kapcsolatból.
Állandó idegeskedésben, hogy mikor fog megint szívni, nem lehet jó élni.
Talán elsőnek hívd el meglepetésnek a barátait és beszélgessetek, majd lassan rájössz, ki viszi a "táncba". Vele beszélj és próbálj segíteni nekik.
Lehet a baráti köre is haragszik érte, melléd állnak és ha már többen segítik, könnyebben fog menni, neked is, hiszen nem leszel egyedül a problémáddal, támogatóid is lesznek :)
Sziasztok. Tudom, hogy sok téma van már a füvel kapcsolatban,de mindenki esete egyedi ezért tanácsot szeretnék kérni..
Párommal 1 éve vagyunk együtt. Egy öszinte beszélgetés során bevallotta, hogy korábbi zürös korszakában (most 33 éves) kipróbált mindenféle drogot a keményen (heroin pl.) kivül (ezt persze ellenörizni nem tudom). Akkor azt is bevallotta, hogy a fű megmaradt az életében. Ez akkor nem bántott hiszen az a múlt, de mivel ellenzek mindenféle drogot, ezért megkértem,ne tegye többé. Meg is igérte,rám való tekintettel. Aztán egy véletlen során kiderült, megszegte az igéretét. Nagy balhé volt belöle, de égre földre esküdözött, nem akar elvesziteni ezért soha többé nem teszi. Már akkor is megingott a bizalmam, de most, amikor ismét kiderült, hogy szivott, elvesztettem minden bizalmamat. Minden szag gyanús, egyszerüen nem bizom.
Tanácsot kérnék, hogy mi ilyen esetben a jó megoldás. Túl lehet-e lépni az újabb hazugságon, elmúlik, elmúlhat-e a bizonytalanság? Persze amikor szembesitettem neki állt feljebb, agressziv lett.
Ti mit tennétek a helyemben?
Elöre is köszönök minden tanácsot.