Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Füvesités fórum

Füvesités (beszélgetős fórum)


17. norma2
2018. júl. 2. 13:07

Sziasztok!


Van egy 260 m2 területet szeretnék a kertben befüvesíteni. Kiülős, "kempingasztalos" kis hátsó udvart szeretnénk belőle.


Ezzel kapcsolatban szeretnék egy kis segítséget kérni:


1.Ide milyen fűmagot javasolnátok, ami szép is, keveset kell vágni (lassan nő), és lehetőleg keveset is kell "ápolni".


2.Létezik olyan vetőgép (kézi) pl tolós henger vagy hasonló amivel szép egyenletesen lehet elvetni a magokat?


3.Megoldható lenne e ha igen milyen mélyen hogy valami nájlont, vagy hasonlót a kikelő gyomok ellen letenni?


4. Kell e valamilyen spéci talajréteg amibe vetem a magokat? (ha igen milyen).


Előre is köszönöm.

2013. febr. 22. 21:57
Sziasztok! Nekünk van egy részünk a kertben, ami mindig is csak poros, kemény talaj volt, de most idén szeretnénk rendezni azt a részt. Mit javasoltok, mit lehet vele kezdeni? Szeretnék oda füvet
2009. okt. 29. 12:19
Sziasztok! Mi most füvesítettünk. Milyen sűrün locsoljunk? Nincs hengerünk... Tapossunk, vagy elég, ha óvatosan elgerebjézzük? Mennyi idő alatt lesz a magból fű?
2009. febr. 24. 16:41

Szia Lisa!

A lényeg pontosan az, hogy RENGETEG fűmagot szórjunk el... Én is ezt mondtam... Így viszont elég az olcsó is, sőt...

Ezt egy kertészmérnöktől (!!!) hallottuk, nem mi találtuk ki... Ő maga mondta azt, hogy azért van drága fűmag is, mert van aki azt hiszi, az jobb (mert drágább), és megveszi... Tehát van rá kereslet...

Tapasztalatból beszéltem... Nálunk sincs egy deka gaz sem, pedig a szomszéd kertje elég ápolatlan...

Talán az olcsóbb fűmagból többre futja...

Persze nem biztos, hogy nekem van igazam, mindössze a tapasztalataimat írtam le, és azt, amit egy kertészmérnöktől hallottunk: hogy a drágább fűmag reklámfogás, ugyanaz van abban is, mint az olcsóban...

13. lisa35
2009. febr. 17. 09:36

Sziasztok!


A mi füvünknek csodájára járnak a szomszédok, a ház előtt elsétálók!

Ellentétben előttem szólóval, nem az Auchanba vettünk olcsó fűmagot, mert az nem jött be, ezért is füvesítettünk újra. Feltöltöttük a kertet egy kicsit termőfölddel, és jobb minőségű fűmagot vettünk a kertészetben. DE 4-szer annyi magot szórtunk a területre, mint ami elő volt írva. Sokat locsoljuk és olyan mintha zöld vastag szőnyeg lenne az egész. Gyönyörű. Gyom egyáltalán nincs benne, ha mégis egy-egy gyermekláncfű kinő, még fiatal korában kiszedjük gyökerestűl. Rgyébként a szomszéd telek tiszta gaz, mert még beépítetlen.

Mi tavaly ilyenkor csináltuk, bár akkor jobb idő volt.

2008. okt. 25. 16:26

Sziasztok!

Tapasztalatból mondom, hogy TELJESEN MINDEGY, MILYEN FŰMAGOT vesztek!

Én megkérdeztem egy kertészt, aki azt mondta, vegyem a legolcsóbb fűmagot, mert nincs jelentősége! Viszont két dolog a titka: RENGETEG fűmagot szórjatok el, ne sajnáljátok, és a vizet sem! Az a legjobb, ha folyton árasztva van a füvesített terület!

Mi már elkezdtük a füvesítést a kertben (bár még a ház sincs teljesen kész), és már többen megkérdezték, hogy gyepszőnyeget tettünk-e le... :) A legolcsóbb fűmagot vettük, amit találtunk: az Auchanban volt egy kg 500 Ft-ért... Nem sajnáltuk, rengeteget elszórtunk, és folyton öntöztük! GYÖNYÖRŰ lett, ezt elfogultság nélkül mondhatom!

Ja, és a gazt elnyomja, ha elegendő fűmagot szórtok le! Nekünk egy darab gaz sem jött ki azóta, pedig a szomszédnak a kertje tele van királydinnyével, ami az egyik legkiirthatatlanabb gyom! Előtt ugyanazon a területen rengeteg gaz volt, és még csak fel sem ástuk a füvesítendő részt... Picit "előkezeltük", és már szórtuk is le a fűmagot... Ha szeretnétek, majd teszek fel képet, hogy milyen lett... :)

11. kingi7 (válaszként erre: 10. - Ffc9d89fcb)
2007. máj. 19. 23:27

Van egy olyan javaslat, ha nincs állat, csak akkor!!!!Le kell fújni 2 szikű gyomírtóval, az a gyomot kiírtja és a fűvet nem... így készítik a gyepszőnyeget is, igaz 2 évíg:) közben be lehet szórni, vagy utána, fűmaggal...

Nem 100%de a kertész mondta:) Mindenről kifaggattam:)

10. ffc9d89fcb (válaszként erre: 9. - Kingi7)
2007. máj. 19. 23:21
Jól tettétek, hogy gyepszőnyeget választottatok, mert mi sajnos nem. Nagyon nagy a kert, és már kiláthatatlan küzdelem a gyomot irtani. Én már feladtam a harcot, és tele van a kert pitypanggal. Amint megengedhetjük magunknak, leszedetjük a felső talajréteget, és gyepszőnyeggel lerakatjuk.
2007. máj. 16. 21:34

Én most füvesítettem, hosszú gondolkodás után a gyepszőnyeg mellett döntöttem.

Előnye:

Ez egy 2 éves előnevelt fű, amit 2 szikű gyomírtóval permeteznek, így teljesen gyommentes, annyira sűrű a fű, hogy nem tud megteremni a gaz.

Hosszú távon gyönyörű

Hátránya kb 700-800 ft-al drágábban jött ki négyzetmétere. De ha a munkát számítod a fűmaggal és a végeredményt, szerintem megéri.

2007. máj. 11. 09:57
Sziasztok az az igazság,hogy állandóan gazolnom kell ha szép füvet akarok, nagyon eltudják nyomni a füvet ezek a fránya gazok.
2007. máj. 11. 08:48
Ja és csak simán elszórtuk,öntöztük.De mondom a pázsit,az más!Azt nagyon elő kell készíteni,és gondozni.Van olyan szomszédunk,aki négykézláb megy végig a telkén és húzkodja az oda nem illő gazokat.
2007. máj. 11. 08:46
Nekünk kb 1000 nm kellett füvesíteni,ezért élből nem pázsitot választottunk,hanem vegyes fűmagot.Ha egy kicsit hosszabb így olyan mint egy természetes mező,de ha nyírva van,akkor meg ugyanolyan szép ,mint a szomszédé:))))
2007. máj. 11. 08:44
Igen mindenképpen jobb az őszi vetés,ültetés stb.Több az eső a pára,aföld már nem szárad ki olyan hamar.Meg ilyenkor az is a rossz,hogy ha nem papírforma szerint (Először gyomirtó,aztán fellazítás,egy kis trágya ,áztatás ,vetés...stb)csináljátok,akkor a gyomok elnyomhatják a füvet.Ősszel már nem hajtanak azok sem annyira.
4. 'szti (válaszként erre: 3. - 0c97fbb607)
2007. máj. 11. 08:38

igen, ilyenkor már öntözés nélkül gyarorlatilag nem megy

ilyen szempontból jobb a kora őszi vetés

3. 0c97fbb607 (válaszként erre: 1. - C6b27363e5)
2007. máj. 11. 08:32
A fűmagotok megvan már,vagy még nem választottatok????Hát az biztos ,hogy ha sarjad,bármelyik,akkor reggel este locsolni kell!!Ha nincs eső persze!Meg azt hiszem könnyebben csirázik,ha beáztatjátok a magokat egy napra,mielőtt elvetnétek.
2007. máj. 11. 08:29
mivel csináljátok? gyeptégla vagy fűmag? milyen célra akarjátok használni? csak pázsitnak, vagy nagyobb igénybevételnek lesz kitéve?
2007. máj. 11. 08:24

Szeretném mekérdezni hogy most füvesitünk . Mikor érdemes füvesiten?

Mijen füvet vegyünk ?

Füvesitési praktikák és tanácsokrol szeretnélek titeket fagatni.


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook