Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Fűszeres zöldségnyárs krumplipürével recept

Fűszeres zöldségnyárs krumplipürével recept

Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

A Fűszeres zöldségnyárs krumplipürével hozzávalói:
2 kis cukkini
4 vöröshagyma
1 nagy sárgarépa
8-10 kis csiperkegomba
4-5 krumpli
5 dkg margarin

bors
szerecsendió
magyaros fűszersó
étolaj


A Fűszeres zöldségnyárs krumplipürével elkészítési módja:
A zöldségeket megmossuk, a répát és a hagymát meghámozzuk. A cukkinit, a répát és a hagymát nagy karikákra vágjuk. A gombát egészben hagyhatjuk, ha nagy, vágjuk félbe. A zöldségeket a nyársakra fűzzük. Egy tepsibe alufóliát teszünk, erre fektetjük a nyársakat. Kevés olajat csorgatunk rá, és megszórjuk a magyaros fűszersóval. Az alufólia végeit a nyársakra hajtjuk, tehát beburkoljuk vele. Kb. 30 percig pároljuk a zöldségeket a sütőben (akkor jó, ha már a sárgarépa is puha), majd a fóliát levéve 5-10 perc alatt kissé megpirítjuk. Amíg a zöldség sül, elkészíthetjük a pürét. A krumplit meghámozzuk, kockára vágva, sós vízben megfőzzük. A főzővizet nem öntjük ki, hanem egy bögrébe vagy tálba szűrjük. A krumplira dobjuk a margarint, fűszerezzük borssal és szerecsendióval, majd kézimixerrel összetörjük. A főzőléből annyit öntünk rá, hogy megfelelő állagú legyen, majd a kézimixerrel jó habosra kikeverjük. Ha szükséges, sózzuk.

90 napos keményítőnapjára pont jó.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A fűszeres zöldségnyárs krumplipürével elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook