Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Fűszeres, zöldborsós rizs recept

Fűszeres, zöldborsós rizs recept

A Fűszeres, zöldborsós rizs hozzávalói:
2 csésze rizs,
3 evőkanál vaj,
1 evőkanál reszelt vöröshagyma,
1 kis darab fahéj,
4 szem kardamom mag,
3 db szegfűszeg,
késhegynyi kurkuma,
1 kiskanál köménymag,
késhegynyi törött fehérbors,
1 csésze zöldborsó,
2 bögre víz,
ízlés szerint só.


A Fűszeres, zöldborsós rizs elkészítési módja:
Langyos vízben áztassuk be az alaposan megmosott rizst, kb. 5 percig. Öblítsük le. Teflon edényben pirítsuk meg a reszelt vöröshagymát és a fűszereket, majd tegyük bele a rizst és a zöldborsót. Öntsük fel a 2 bögre vízzel, majd lassan pároljuk, amíg a rizs megpuhul. Melegen tálaljuk, önmagában vagy köretként is nagyszerű.


Kategória: Köretek receptjei


A fűszeres, zöldborsós rizs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook