Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fűszeres oldalas sült hagymával és sült almával recept

Fűszeres oldalas sült hagymával és sült almával recept

A Fűszeres oldalas sült hagymával és sült almával hozzávalói:
4 személyre:
1 csík sertésoldalas (kb. 80 dkg)
3 gerezd fokhagyma
1 csipet őrölt köménymag
1 mokkáskanál szárított majoránna
1 evőkanál paprikakrém
3 evőkanál olaj
2 nagy fej vöröshagyma
4 alma


A Fűszeres oldalas sült hagymával és sült almával elkészítési módja:
A húst megmossuk, leszárítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Összekeverjük a fűszereket a paprikakrémmel, borssal és a fokhagymával. Jól bedörzsöljük vele a húst mindenhol. Tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olajjal, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben kb. 1,5 órát sütjük. Közben gyakran locsolgatjuk, ha kell, pótoljuk a vizet. Ha az oldalas már puha (megfordul benne a csont), a megtisztított hagymát és almát cikkekre vágjuk, természetesen az alma magházát eltávolítjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) melegítjük, a hagymát és az almát a hús mellé tesszük, és még 5-10 percen át sütjük, hogy az alma is átsüljön. Amikor kész, kivesszük, és az oldalast a szaftjával, a sült hagymákkal és a sült almákkal tálaljuk.

Köretként hagymás tört krumplit adtam hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A fűszeres oldalas sült hagymával és sült almával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook