Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fűszeres mandulás mákosguba recept

Fűszeres mandulás mákosguba recept

A Fűszeres mandulás mákosguba hozzávalói:
8 kifli
6 dl tej
5 dkg vaj
10 dkg csíkokra vágott mandula
15 dkg mák vagy 1 csomag máktöltelék
1 citrom héja
10 dkg porcukor(máktöltelék esetén ez nem kell)
3 evőkanál méz
1 csomag vaníliás cukor
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg


A Fűszeres mandulás mákosguba elkészítési módja:
A tejet a vajjal felmelegítjük. A kiflikarikákat vajazott jénaiba tesszük, ráöntjük a tejet, rácsorgatjuk a mézet, rászórjuk a mandulát és a citromhéjjal meg a szegfűszeggel elkevert mákot, forró sütőbe toljuk, és kb 15 perc alatt készre sütjük.

Vigyázzunk, nehogy kiszáradjon, ez csak "szottyosan" finom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fűszeres mandulás mákosguba elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook