Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Füstöltsajtos húsgombócok recept

Füstöltsajtos húsgombócok recept

A Füstöltsajtos húsgombócok hozzávalói:
30 dkg darálthús
3 tejbeáztatott zsömle
1 fej hagyma
só, bors
olaj, liszt
fél liter tej, vagy egy nagy tejföl
15 dkg füstölt sajt


A Füstöltsajtos húsgombócok elkészítési módja:
A darálthúst, a kicsavart zsömléket, az apróra vágott hagymát, sót borsot összekutyulom.Kikent jénaiba kigombócolom. Az olajjal és pici(!) liszttel rántást készítek, felengedem a tejjel és hozzáadom a reszelt füstölt sajtot.Ezt felforralom, hogy a sajt felolvadjon és ezzel a mártással nyakon öntöm a gombócokat, hogy ellepje őket. Sütőbe teszem és pirulásig sütöm, kb. egy óra. A köret mindenképpen makaróni.

Azzal számolni kell, hogy a mártás nagyon be fog sűrűsödni sülés közben, ezért nem baj ha marad ki sütés előtt.Egyébként Nr.1 a családomnak ez a recept, mindig dupla adagot szoktam csinálni!


Kategória: Húsételek receptjei


A füstöltsajtos húsgombócok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook