Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Füstöltsajt - krémleves recept

Füstöltsajt - krémleves recept

Elkészítési idő 25 perc

A Füstöltsajt - krémleves hozzávalói:
4 dkg vaj
1 púpozott evőkanál liszt
8 dl víz
1,5 db húsleveskocka
15 dkg reszelt füstölt sajt
2 dl tejszin
fél-fél mokkáskanál reszelt szerecsendió és
őrölt bors
4 tojássárgája
4 vékony szelet kenyér


A Füstöltsajt - krémleves elkészítési módja:
A vajat lábosban felolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. A vízzel felöntjük. Habverővel többször megkeverve nagy lángon fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk. Közben a sajtot lereszeljük, kétharmadát a levesbe szórjuk, és kevergetve 3-4 perc alatt simára főzzük. A tejszínnel dúsítjuk a szerecsendióval és a borssal fűszerezzük, ha kell, utánnasózunk. Mind a négy levesescsészében egy-egy tojássárgáját simára keverünk, a forró levest rámerjük, a maradék sajttal megszórjuk. Kockára vágott pirítóssal kínáljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A füstöltsajt - krémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook