Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Füstöltkolbászos spagetti recept

Füstöltkolbászos spagetti recept

A Füstöltkolbászos spagetti hozzávalói:
a raguhoz:

1 szál csípős lángolt kolbász
1 nagy fej vöröshagyma
2 db zöldpaprika
2 db paradicsom
1 evőkanál olaj
1 teáskanál piros fűszerpaprika
1 gerezd fokhagyma

törött bors

50 dkg spagetti

+ a tetejére 2 dl tejföl


A Füstöltkolbászos spagetti elkészítési módja:
A kolbászt megfelezem, és a bőrét lehúzom. Az egyik felét a megtisztított hagymával és kierezett zöldpaprikával együtt ledarálom, másik felét vékony karikákra aprítom. Az olajat felforrósítom, ráteszem a hagymás zöldpaprikát és folytonosan kevergetve üvegesre fonnyasztom. Meghintem a pirospaprikával, rászórom a sót és a borsot, majd a zúzott fokhagymát is belekeverem. Ezután hozzáadom a darált kolbászt, valamint a darabokra aprított paradicsomot. Fedő alatt 10 percig főzöm, végül hozzáteszem a kolbászkarikákat. A főtt tészta közepébe öntöm a ragut, és a tetejére locsolom a megmaradt tejfölt. Azonnal tálalom.

Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)


Kategória: Egytálételek receptjei


A füstöltkolbászos spagetti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook