Házi füstölt sonkán zöld penész van, ehető még vagy dobjam ki? (tudásbázis)
Nem.
Ma.
Nálam délután 4 múlt, a régi idő szerint pedig 3.
Talán jobb lenne ha befognám a pofám, de pontosan azok a daráló ürgék, akik elkövetik a csalásokat.
Nem látod Te azt h mikor és hogyan.
Nnnnnna most már befogtam.
Mi úgy csináljuk, hogy akkor azt a darabot kérem. Ezt? Igen. És akkor kérem darálja le. Legalábbis a Tescoban így megy.
A töpörtyű a gyenge pontom. Anyukám sokszor csinált zsírszalonnából, finom is volt, de én igazából a boltit szerettem. Az lehet, hogy csontos, meg néhol kemény, de nekem jobban ízlett. Ez talán olyan, mint zsíroskenyér. Az otthon akármiből megmaradt zsír is nagyon jó, de én igazán azt a bolti kocsikenőcs szerűt szeretem. ( Lila hagymával )
Vallomás.
Az utóbbi 4-5 hónapban híztam kb. 3 kilogrammot.
Töpörtyűt meg abált szalonnaféleséget nagyon egyszerű otthon elkészíteni.
De ne vegyétek a darált húsféleséget, mert tele van szeméttel, de szép nevet adtak neki, pink slime.
Ismerős. Én nagyon sokáig pácolt, paprikás pulyka felsőcombot ettem hús gyanánt. Olcsó volt és nagyon finom. Aztán kezdett eltűnni a polcokról.
Aztán volt valami összekockázott szalonnaféle, nem emlékszem a nevére, de az is isteni finom volt.
Megint lehet kapni őket, de nagyon drágák lettek. Vagy a töpörtyű... nagyon jó és nagyon drága.
Pár éve főtt, füstölt, pácolt tarját szoktam venni, lefóliázva. Nemrég még 1200 körül volt egy kiló. Már javában 2000 felett van.
A mostani megoldás, meg kell venni a röfi husit, abálni és 1300 körül kijön egy kiló.
Én az ilyen krinolin, meg szafaládé, párizsi, virsli csak akkor eszem meg, ha nincs más. Akkor inkább lekvároskenyér. A kolbászok, szalámik némelyike nagyon jó, de én szeretem látni, hogy mit eszek, nem csak az ize a lényeges. És annyi pénzért? Ugyan már...
Csak ne cukkoljatok, mert én diétázok.
22-szelet krémes helyett csak 8-at eszek meg.
Sok mindent szoktam csinálni, de most már csak kolbászt és sonkát.
Kolbászt bárki tud csinálni, Ti is, csináltok is, de nem annak nevezitek, hanem töltött káposztának, hús gombócnak, stb...stb....
Ha meg tudod csinálni, az a legjobb. Szalonna is finom, nálunk elfogy, ha zsíros is.
Megéheztem...🙂
Az sem jó ha túl füstölt. Én évtizedekig vettem innen, de abbahagytam a vásárlást, miután a minőség nagyon lement.
Nekem 2 füstölőm van, van sok képem is róluk, és a hideg füstölésről, de nincs több helyem a profilomon.
Azt hiszem 1-képem van róla.
Értem.
Sok embernek attól függetlenül nincs saját füstölője, meg néha elrontjuk a sajátunkat is.
Vagyunk akik beismerjük h csinálunk hibát, meg van a másik fajta.....
Ma a legtöbb füstölés nagyon gyorsan meleg füsttel történik, csak izésítés miatt.
Régen történt hideg füsttel, szárítás, és egyben tartósítás miatt.
Ez is egy járható út. Különben ha sokáig főzi, talán jó lesz 🙂
Látni kellene.
FI tegyen fel fotót.
Oké, te jobban értesz hozzá.
Én kettévágnám és megszagoltatnám a fiammal. Neki jó a szaglása.
Jól tudod, az nem a penésztől.
Vannak a jó penészek, mint pl. a PICK szalámin, ami védi, és vannak rosszak, pl. a zöld.
További ajánlott fórumok:
- Fogyni szeretnél? Akkor vacsorára sült kolbász és füstölt szalonna lesz.
- Húsvétra füstölt tarja vagy sonka?
- Lehet bajom nyersen megevett, de füstölt kolbásztól?
- Milyen ételeket lehet készíteni kimaradt füstölt sonkából?
- Savanyúságokat és füstölt árut szeretnék árusítani piacokon. Mi kell ehhez (kereskedelmi végzettség..stb.)?
- Lefagyaszthatom a füstölt csülköt?