Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Füstölt sajtos keksz recept

Füstölt sajtos keksz recept

A Füstölt sajtos keksz hozzávalói:
kb. 30-35 darabhoz
15 dkg finomliszt
15 dkg füstölt sajt reszelve
1 púpos kávéskanál őrölt csemege paprika
1 kávéskanál só
15 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
1 tojássárgája

+ a tetejére 1 enyhén felvert tojásfehérje
és kb. 3-4 dkg füstölt sajt reszelve


A Füstölt sajtos keksz elkészítési módja:
A lisztet összekeverjük a sóval, paprikával és a reszelt sajttal, majd elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojássárgáját is és összegyúrjuk a tésztát. (Könnyen nyújtható, de ne ragacsos tészta legyen - pici liszt vagy pici vaj hozzáadásával korrigáljuk az állagát.)
A tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 5 mm vastagra és derelyevágóval (vagy késsel) 3x4 cm-es téglalapokra vágjuk.
A tetejét lekenjük az enyhén felvert tojásfehérjével, meghintjük a reszelt sajttal és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
Előmelegített 180 fokos, légkeveréses sütőben 8 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, de amikor a tészta már szép aranybarna színű és a sarkai picikét kezdenek pirulni, akkor már azonnal ki kell venni a sütőből!)


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei

A receptet beküldte: , júl. 10. 20:42

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook