Fülplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Timcsi és Sikizita, köszi, hogy gondoltok rám, igazán rám fér. Holnap 2 körül műtenek, a barátnőm már túl van rajta, és egyáltalán nem számolt be rossz dolgokról... Lehet, hogy csak azért, hogy ne riasszon vissza :S
Ma egésznap fájtak a füleim, tiszta hülye vagyok hogy így aggódok.
Szorítson nekem mindenki holnap!!
Persze, hogy rakok fel! Hamár az "ilyen volt" képeket feltettem, akkor a végeredmény sem maradhat el!
Balázs....én sebész??? a videót se bírtam végignézni :) Ne akard h én műtsek....de lelkisegélyszolgálatot tartok szívesen. :)
Timcsi izgi az utolsó idő,mi? :) már kíváncsi vagyok mit fogsz szólni az ajándékaidhoz :) Ugye raksz majd föl képet? :)
Na még 17 óra és én is megszabadulok a kötéstől, és meglátom az eredményt!! Már alig várom, remélem szép lesz!
Ami azt illeti, már régen rákattantam a témára:-))
Zita, nem szeretnél te is pl. sebész lenni? Még több emberen segíthetnél...:-))
Hajrá, krinya75!
igen rövidet szeretnék 18 án megyek majd iwiwen biztos meglátod csá
Balázs látom nagyon rákattantál a témára. :) Képzeld csomóan már személyesen nekem címezve érdeklődnek a műtétről...Tök fura, de azért élvezem, hogí segíthetek. Várom, hogy én segíthessek majd neked is. :)
Szerintem az átvérzés miatt nem lesz gond...kötéscserénél látta volna a doki ha vmi nincs rendben. Biztos, hogy minden oké.
Bömbinek én is drukkolok és gondolok majd rá csütörtökön, meg persze rád is Timcsi ;)
Köszönön a tanácsokat a hajmosással kapcsolatban! Kötéslevéltel elvileg csütörtökön 10 körül lesz,és utána egyből kellene mennem a melóhelyre, ugyhogy a hajmosás valószínű estére, vagy ha kíbírom a pénteket is, akkor hétvégére marad! Remélem az átvérzés miatt nem lesz semmi probléma... A mai nap türhetően telt, viszket, csikiz, de ki lehet bírni. Még 4 nap és lekerül a kötés! Kicsit visszaolvastam a hozzászólásokat, és láttam, hogy Bömbinek most 18-án lesz a műtét, amikor nekem kiszedik a varratokat! Mostanába nem járt erre, de azért én együttérzek vele, és szurkolok neki! Mindenkinek jó éjszakát!
Timcsi! Kötéslevételt követő napon mostam meg, de csak azért mert előző nap lusta voltam. Én kádba hajolva mostam, nagyon hosszú hajam van és sose szerettem máshogy mosni, meg a tisztálás nekem így a legegyszerűbb, szóval semmi problémám nem volt, igaz óvatosan habozgattam a fejem, nehogy a fülübe belekapjak. A víz bőségesen érheti a füled, az nem gond, sőt... Aztán törölközőbe itattam a hajam, és a meleg szobába üldögélve megszáradt. Hajszárítót amugyse használok soha, de valóban az első időszakba nem ajánlatos.
Amugy közben figyelemmel kísértem a sorsod, és bár nem szóltam hozzá, de örülök h ilyen jól viselted az első időszakot is:) igaz, a kötés átázáson meglepődtem.
Nekem mindenesetre nehéz volt, természetesen eltelt az az 1 hét, mindig a holnapot vártam... de előfordult h a könnyem pottyant ki a fájdalomtól, és hibáztattam magam, h miért volt erre szükség:( Így utólag természetesen nem bánom, vmit vmiért, megkellett érte szenveni, de kibírható, arról nem is beszélve h nincs visszaút, ha már turbánba vagyunk, de mindenkit csak biztatni tudok, h vágjon bele. :)
Biztos h nincs előrehajlítva a füled, nyugi...ezt csak érzed...én is mindenféle ilyen hülyeséget beképzeltem magamnak, aztán persze semmi nem volt igaz belőle. :)
Na a hajmosás nekem is elég érdekes volt, mert a kötéslevétel után én még kb 4napig nem mertem megmosni,mert féltem h hozzáérek vagy előrehajlítom vagy akármi. Aztán végül már úgy viszketett a fejem, hogy muszáj volt valamit cselekedni :) de akkor sem mertem...aztán végül anyával mosattam meg, ugy hogy én törülközöket fogtam a füleimre... :) érdekes látványt nyújthattunk. :) Mindenképp úgy mosd majd h ne hajtsd előre a fejedet...ha van zuhanyzotok akkor nem olyan gáz...kádbál viszont ülj a kádba és ugy mosd a zuhanyrózsával :)
Nekem azt mondta a doki, hogy ne használjak hajszáritot 2-3hétig... mondjuk nekem ez júniusban a melegben nem jelentett gondot. De neked igy télen nem tudom....érdekes lesz....de valahogy majd csak megoldod :)
Zita! Neked a kötés levétele után milyen volt hajat mosni? Könnyen ment? Az még egy érdekes dolog lesz, még egyenlőre el sem tudom képzelni, hogy fogom csinálni, hogy ne kapjak bele a füleimbe! A hajszárító melege sem biztos, hogy jót fog tenni neki...
Köszönöm jól vagyok! gyógyszer csak az első este kellett, azóta nem. Ugye mondtam már korábban, hogy a műtét napján vissza kellett mennem, mert átvérzett a kötés. Azóta úgy érzem, mintha nem lelapítva lenne a fülem, hanem mintha vissza lenne hajtva, és úgy lenne rajta a kötés. Ez normális? Biztos jól van, csak olyan furi érzés. Most este itt-ott már elkezdett viszketni! A fülkagylóimat még meg tudom vakarászni a kötésen keresztül, de a füllyukamhoz nem férek hozzá sajnos... Igyekszem nem sokat mozogni, így nem mocorog benne a kiszáradt géz, így talán nem fog csikizni annyira.
Na akkor nem is keresem meg...egyébként én nem birtam végignézni.... de egyébként szerintem kár is megnézni....műtét közben úgysem látod,csak képzelődsz akkor róla....
Timcsi,hogy bírod? Bírod gyógyszer nélkül? Nagyon fáj?
Megtaláltam, de inkább nem teszem fel a linket, mert aki előtte áll elrettentő lenne! De ha valakinek kell szóljon, és átküldöm!
Szerintem már nincs fent, legalábbis ha beírom a keresőbe, hogy fülplasztika, akkor nem jön be semmi, de ha van linked, akkor átküldhetnéd!
Timcsi...emlékszem a műsorra sőt kimondottan egy füles lányra is emlékszem,mert már akkor is törtem rajta én is a fejemet. youtube-on lehet h le lehet tölteni. van egy video vhol ahol végig lehet nézni egy fülplasztikát....nagyon gusztustalan :)
Kitartás Timcsi, Krinya egész tüsi hajat akarsz?
Volt egy műsor néhány évvel ezelőtt az új TV2-n, ha jól emlékszem. Nagy átalakítás volt a címe, azt hiszem, és egy szőke nő vezette. Volt benne fülplasztika, orrplasztika, meg minden ilyesmi! szerintetek ezeket a műsorokat le lehet tölteni valahonnan?
Krinya! Mikor műtöttek? Bárcsak már én is ott tartanék.. Bár én most műtét előtt közvetlenül voltam fodrásznál, de már jó lenne kötés nélkül szabadon mozogni...
sziasztok jövö héten megyek fodrászhoz végre lehet tök rövid hajam nem kell a hajammal takargatni a fülem.
Átvészeltem a 2. éjszakát is. Bár egy kicsit kellemetlenebb volt, mint az első, mert sehogy sem volt kényelmes. Reggelre egy kicsit be is állt a nyakam. Nem találtam olyan helyzetet, ahol a tarkóm is ki lett volna támasztva, és a kötés sem lett volna kényelmetlen! Na mindegy, sok félórás bóbiskolással ez is eltelt! Szerintem kezd összeszáradni a vatta, vagy a géz, vagy amit betettek a kötés alá nedvesen.
örülök h jól viseled a mai napot. most már csak egyre jobb lesz ;) jó is a kötés,nem fázik legalább a füled,nem?:) Igen..elég érdekes evés közben a fül mozgása.... és majd milyen érdekes lesz megtappintani a füledet...nekem vmi olyasmi érzés volt mintha valami szivacsot tapiznék... vagyis nem tudom elmondani milyen volt...de olyasmi :)
Dokitől kértem képeket a munkáiről. Hát volt egy két olyan csaj, akiknek abszolút nem voltak gázak a fülei az enyéimhez képest, mégis megműtették! Ők tudják, de ha nekem olyan füleim lettek volna, eszembe nem jutott volna átszabatni, az tuti...
mindenre fel vagyok készülve, úgyhogy ki fogom, vagyis ki kell bírnom. tegnap volt gáz, ma épphogy csak sajog egy kicsit. Fájdalomcsillapító abszolút nem szükséges. A fehér ragasztó nekem is tetszik, mert ha kilóg a kabáto csukjája alól a kötés, akkor azt is hihetik, hogy fehér sapka van alatta, vagyis nem olyan feltűnő. Enni tudok, csak egy kicsit érdekesebb a rágás. A joghurtok, banánok, tejberizsek erősen fogynak, de minden más kaja is lecsúszik, csak érdekes ahogy mozognak közbe a füleim:)
Jaj igen a viszketős fázis is elég kellemetlen lesz...na de majd ha kis fülekkel mehetsz mindenhova feltüzött hajjal, az aztán nagyon jó lesz... el sem tudod képzelni még :) Nagyon fáj egyébként?
Örülök, hogy tetszett az "élménybeszámolóm", remélem tudok segíteni a cikkemmel egy két bátortalanon aki még gondolkodik a műtéten :)
Megnéztem a képeket, tényleg neked is elkelt a műtét, mint ahogy sokunknak. Csini a kötésed...nekem barna ragasztóval tekerték körbe... mármint a gézt :)
Tudsz enni rendesen? Én alig tudtam rágni meg nyelni :S
Tettem fel néhány képet, ha valakit érdekel! A végeredményről majd később.
Zita! Végigolvastam a fülplasztikás beszámolódat! Hát akár én is írhattam volna, mert nálam is minden így történt a műtéten! Varratkiszedés előtt majd azért igyekszek sokat enni, hogy nehogy én is elájuljak :) :) :) Most beszéltem az egyik ismerősőmmel neki is volt, azt mondta, hogy kb. vasárnap körül kezd majd el viszketni, na az még biztos rossz lesz
nem vészes...igaz én elájultam utána...de azért mert egész nap izgultam...jobban féltem tőle mint a műtéttől és nem ettem semmit. de egyébként nem fáj annyira....szóval ki lehet birni 5perc kb és kész is ;)
Jövő héten csütörtökön, de hétfőn még visszakell mennem. Ránéz a doki a kötésre, hogy nem vérzett-e át, és hogy nem mozdult-e el! Ha semmi gond, akkor nem fogja bojgatni, csak csütörtökön.
A kötéslevétel és a varratszedés milyen lesz?
Örülök, hogy türhetően telt az éjszakád ;) Én is folyamatosan azt éreztem, hogy vérzik a fülem vagy valami folyik. Azt mondta a doki, hogy ez attól lehetett, hogy a fertőtlenítős vatta kezd összeszáradni a fülnél és az csiklandóz :) Ugyhogy nyugi, nem vérzik és nem szakad föl a seb és semmi gond nincs. Normális dolog amit érzel :) Én a műtétet követő másnap még vettem be reggel meg este fájdalomcsillapítót, de utána többet már én sem. Mikor szedik ki a varratokat?
További ajánlott fórumok: