Fülplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
jól, elég sokat nézek tükörbe mostanában.. :) régen ez nem így volt...
tanulni sosem késő :) és mi az ami érdekel? mit fogsz tanulni? :)
amúgy fülesek, Ti nem pattogzottatok ki azon az egy héten míg a kötés rajtatok volt?? én azt hittem h azért van ez, mert hogy nem sok levegőt kap a fejem... de kezd idegesíteni, hogy nem múlik el, jó igaz még csak tegnap vették le a turbánt. Nektek volt ilyen? mert ha nem akkor lehet más bajom van... (egyébként a nyakam ilyen, meg az arcom is kicsit, de nem feltűnő, csak én érzem)
nekem is hasonló.. én a bal oldalamon fekszem, és a bal fülem szebb. a jobb "kevésbé szép", meg az fájt néha, gondolom ezért nem merek jobbra fordulni éjjel. milyen érdekes, hogy a bal fülem vérzett be, mégis az a szebb számomra.. :)
tényleg eltelt a délelőtt :) remélem most nem fog fájni! :)
Sztem azért fájhat jobban az egyik füled, ha abban pl anthelixet kellett kialakítani. Olyankor el kell törni a porcot, h a kívánt formára tudják alakítani.
Annak a porcnak újra össze kell forrnia, ami fájdalmas lehet. De gyulladás tuti nincs, nem attól fáj! Attól sem, h ráfeküdtél, én műtét utáni éjszakától az oldalamon alszom, és az a fülem a szebb, amelyik oldalamon fekszem, tehát nincs összefüggés!!!! A dokid jó, én is hallottam Róla jókat, tehát minden okés!
Ha otthon dolgozol, akkor nem lesz gond a szemüveggel sem, ha kimozdulsz esetleg vegyél fel pántot, annak alá tudsz tenni vmi steril gézlapot, és tuti nem töri fel.
A vidéki dokik is jók, csak kevesebbet tudunk Róluk. Van egy olyan fórum itt a Hoxán, h Fülplasztika-orvosok, ha elégedett vagy a dokiddal, sztem írd be nyugodtan, hátha segítesz másoknak az orvos-választásnál.
Hiszen a műtét elhatározása után jön a kérdés, na és kivel, hol?
Ja! És eltelt a délelőtt!!!
Szia!
Kitartás, már a nehezén túl vagy!!!!!))))
Hidd el, mindent elfelejtesz majd, ha meglátod a füleidet.
A szemüveg kérdés érdekes lesz, de végül is én tudtam vna rögtön hordani, pont nem ért hozzá a heghez a szára, csak mivel havi lencsém volt, sajnáltam kidobni, meg lényegében akkorra tanultam meg rendesen betenni. A 3. héttől viszont szemüvegezek, minden gond nélkül. Sztem Neked sem lesz gond. Amiket leírtál, h mit érzel a füleddel, azt mind éreztük, de persze minden a legnagyobb rendben van, nem tud baja lenni a kötés alatt!!!! Az orrodat kend be valami hámosító kenőccsel, órák alatt javít a helyzeten.
Kitartás!!!!!!!!!!!
Szia!
Örülök, h minden rendben Veled, és szép lett a fülcsid!
A Dokin sztem tökre rendes, velem legalábbis nagyon normális volt, velem (sajna talán koromnál fogva) "csak" kedves volt, nem poénkodott túl sokat.
Az új anthelix (nekem a bal fülemben egyáltalán nem volt), elég nehezen élesedik ki, ahhoz majd kell pár hét, én talán a 6. héten figyeltem fel rá, h milyen szépen kontúrosodik, de még mindig alakulgat, bár már majdnem tökéletes. Én a műtét utáni duzzad ívnek is nagyon örültem, azt mtam, ha olyan marad is nagyon jó.
A lényeg, h lapos!!!!
forget! most jutott eszembe, hogy az egyik legjobb barátnőm füleit is dr. Molnár Csaba műtötte! :) barátnőm 21 éves, és ez a műtét kb 15éve volt! és nagyon elégedett velük, abszolút semmi nem látszik neki, semmi heg! olyan mintha mindig is ilyen lett volna neki! :) de ez gondolom azért is van, hogy akkor még gyerek volt...
szóval tuti jó lesz, ha már akkor szép füleket csinált... nincs ok aggodalomra! :)
dede paráztam én mindentől, főleg attól, hogy kb. a 3. nap után már lazult a kötés és vakargattam néha a fülcimpámat. minden amit érzel normális. ha fáj, ha viszket, ha gyűröttnek érzed, minden normális. ezeket szerintem mindannyian éreztük. tényleg no para! ;) én sem tudtam nagyon benyúlni a kötés alá, meg féltem is attól, hogy mivel találkozom.. :) az utolsó napokban viszont már eléggé be tudtam nyúlni, óvatosan meg is érintettem, hogy ne viszkessen. én amiatt aggódtam, hogy mivel vakargattam a homlokom, a kötés elmozdul meg ilyenek, de nem kell aggódni, mert ilyenkor nem sok kárt lehet tenni a fülekben, a kötés védi.
engem 29-én, múlt hét előtti héten szombaton műtöttek. a kötés picivel tovább maradt fent, mert buli volt a kórházban..:D és csak vasárnap ért rá a doki.
hajmosás: nagyon jól esett, óvatosan csináltam és sokáig tartott, mert hosszú a hajam. nem sok víz érte a fülem, de az sem fájt, inkább kellemes volt. nem mostam meg a fülem, még eléggé sebes, nem akarom piszkálni. tehát a hajmosástól nem kell félni, de azért óvatosan csináld majd. :)(nekem am már olyan volt a hajam, mintha rasztásodna :D teljesen össze volt ragadva...)
A fülem nem nagyon lila, inkább dagadt az ív benne, meg még félig-meddig zsibbadtak, és fura, ha hozzáér a hajam. A doki semmit nem mondott, én meg csak annyit mondok, hogy mindent óvatosan, odafigyelve, fokozatosan szokj vissza a munkához. én ma emelgettem picit (vmi 2perc volt kb de muszáj volt), nem fáj a fülem, de azért nem tudom, érdemes-e hamar munkába állni. feltétlen kérdezd meg majd a dokid, hogy mit ajánl.
még nem nagyon volt időm fényképet csinálni, de a napokban teszek majd fel!!!
remélem mindenre kérdésedre válaszoltam! :)
pihizz, filmezz, lustizz, mert most megteheted és nyugi!!! :)
Hát igen, első két nap az a fránya fejfájás, jaaaaaaaaaajjjjjjjjjj, ne is emlegessük...........:(Örülök, hogy elégedett vagy....Amíg fent volt a turbán, nem paráztál attól, vagyis nem volt olyan érzésed, hogy olyan mintha meg lenne gyűrődve a füled? Én az egyiknél folyamatosan ezt érzem, de ez a fülem, legalább nem fáj...Nos, nekem egy napig, azt hiszem, a 3. napon semmi bajom sem volt, de aztán mindennap fájt a bal fülem, gyógyszert kellett bevennem....Félek és nem tudom ezt mire vélni....Most nem fáj, de mindig csak délutánra fájdul meg, úgyhogy most előre parázok. Fura, mert a másik egyáltalán nem fáj....Éjszaka baromira viszketett és lehet, hogy a fülcimpámat megvakartam(feljebb nem jutok a szoros kötés miatt), de reggel gyorsan megnéztem a kötést és rendben volt. Lehet egy kicsit alányúltam, de szerintem nem csináltam kárt...Legalábbis bízom benne...
Olyan jó, hogy túl vagy rajta!!!!!!!!!Örülök, hogy rendben vagy, de azért vigyázz magadra!!!!!!!!!!Amúgy mikor műtöttek? Gondolom, most még tudat alatt is folyton a fülünk jár az eszünkben és nagyon óvatosak leszünk egy ideig, dehát kisebb balesetek előfordulhatnak...A hajmosásnál nem volt semmi gond? Lehet ugyanúgy zuhanyozni, hajat mosni, mint előtte? Meséld már el, hogy milyen a fülecskéd? Lilás, be van dagadva, van rajta seb? Valami extrát mondott az orvos, hogy mi az, amire nagyon oda kell figyelni? Pusza
ne parázz! ;) az alapján amiket írtál, hogy az első napokban mennyire fájt a fejed, nem hiszem, hogy a varratszedés attól rosszabb lenne. de tényleg szerintem ez egyén függő. nekem amúgy 5 percig sem tartott az egész hadművelet. ebből a varratszedés tényleg pár pillanat! tuti kibírod és utána nem fog fájni. sajnálom hogy megijesztettelek :( de már nem sokat kell várnod erre gondolj!
nekem amikor levágták a kötést, nem mertem hozzáérni, alig mertem kimenni a tükörhöz megnézni. és mikor megláttam, hú hát az hihetetlen érzés volt. Te is csak erre gondolj, hogy nagyon szép lesz... meg a nyárra!!!! :D
a legjobb érzés a hazafelé tartó séta volt. mikor mentem a kórházba nagyon meleg volt, rajtam meg még sapka is volt, hogy takarjam a kötést, eléggé izzasztó volt a helyzet. hazafelé tartva, csak egy pánttal a fejemen, kimondhatatlanul jó érzés volt!
aludni még továbbra is az Ancsurii-módszerrel aludtam :). meg meglepő módon háton is. :)
Köszönöm szépen, jól vagyok. :D Majd gondolok rád szerdán és várom a fejleményeket. Amúgy Te most hogy vagy? hogy érzed magad? fáj? viszket?
most is rajtam van a pánt. így sokkal biztosabbnak érzem.
tegnap "csak" kétszer fájt egy picit a bal fülem, egyszer véletlen párom ölelt meg úgy, egyszer meg én "húztam be a fülemnek" lefekvéskor. :D de nem volt vészes egyik sem. :) a jobb fülem érzékenyebb, lehet rá tudat alatt jobban vigyázom, a jobb oldalamon egy ideje már nem aludtam.
akkor várom azt a 2. hetet :).
amúgy a zuhi+hajmosás annyira jól esett tegnap, teljesen felfrissültem. :) am mindenkinek tetszett a fülem, utólag belegondolva elég sokan tudnak a műtétről, de most valahogy ez nem tud érdekelni. :)
De jó, h tetszik!!!
Kicsit vigyázz rá, ha gondolod akár napközben is használd a pántot.
Azt tényleg érezni fogod/fogjátok, h mikor lehet komolyabban emelni, edzeni, de a 2. hét után iszonyatosan felgyorsul a regenerálódás, én el sem hittem, h akkorra hegyeket mozgattam volna.
Ez Murphy törvénye!
Nekem a műtét előtt soha nem nyúlkált a kisfiam a fülemhez, de azóta folyton megszeret, és a fülemnek csapja magát...
3,5 hónaposak, mostmár nem igazán fáj, de az elején még a könny is kicsordult a szememből. És mindig a bal fülemet érte az inzultus.
További ajánlott fórumok:
- Szent Imre kórház - Dr. Josvay János - fülplasztika
- Van közületek olyan akinek volt már elálló fülplasztikája?
- Az én fülplasztikám
- Gyerek fülplasztika tb támogatásra
- Somogy megye és környékén (Nagyatád, Pécs, Dombóvár, Marcali, Kaposvár) csináltatott valaki mostanában fülplasztikát?
- Járt már valaki Doleviczényi Zoltánnál? A fiamnak keresek fülplasztikust, mert egy baleset miatt hiányos a bal füle szegénynek.