Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Francia madártej recept

Francia madártej recept

A Francia madártej hozzávalói:
1 liter tej
1 rúd vanília
8 tojás
150 gr. cukor
+ 50 gr. cukor
10-13 db kockacukor
(egy csipet só)


A Francia madártej elkészítési módja:
A tejet felforraljuk a hosszában félbevágott vaníliarúddal. 8 tojás sárgáját kikeverjük 150 gr. cukorral és a vaníliás tejhez keverjük, lassú tűzön összeforraljuk folytonos keverés közben, amíg kicsit besűrűsödik. 8 tojás fehérjét 50 gr. cukorral 1 csipet sóval nagyon kemény habbá verjük. Vizet forralunk, a felforrás előtti stádiumban lévő vízbe kanállal beleszaggatjuk a fehérjét. 10-15 mp.-ig főzzük a galuskák egy-egy oldalát, majd kiszedjük, lecsepegtetjük. A 10-15 szem kockacukorból karamellt készítünk, a fehérjéket a sárga krémre tesszük, s a fehérjékre csorgatjuk a karamellt.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A francia madártej elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook