Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Foszlós kalács recept

Foszlós kalács recept

Elkészítési idő 120 perc

A Foszlós kalács hozzávalói:
50 dkg liszt
3 dl tej
5 dkg élesztő
1 késhegynyi só
1 db tojás
1 db tojássárgája
5 ek cukor
1 teáskanál rum
0.5 citromból nyert citromhéj
10 dkg vaj
1 db tojás (a kenéshez)


A Foszlós kalács elkészítési módja:
A tejet 1 ek cukorral meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt, és meleg helyen felfuttatjuk. Belekeverjük a lisztbe, majd hozzáadjuk a tojásokat, maradék cukrot, rumot és a citrom héját. Jól kidolgozzuk, míg sima nem lesz és hólyagokat vet. Ekkor lassan beleöntjük az olvasztott, langyos vajat és újból simára dolgozzuk. Tetejét kicsit meglisztezzük, és meleg helyen kb duplájára kelesztjük. Belisztezett deszkán 3 részre osztjuk, megfonjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és újból megkelesztjük. Tojással megkenjük, enyhén gőzös sütőben megsütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A foszlós kalács elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook