Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Forró krémcsoki recept

Forró krémcsoki recept

Elkészítési idő 20 perc

A Forró krémcsoki hozzávalói:
- 1 tábla jó minőségű étcsokoládé ( lehet fehér vagy tejcsoki is )
- 4 dl tej
- egy csipet fahéj
- 2 kiskanál méz
- ízlés szerint cukor


A Forró krémcsoki elkészítési módja:
A csokit beletördeljük egy kis lábosba, öntünk rá egy picike tejet. Kevergetve elolvasztjuk, és adagonként hozzáadjuk a többi tejet is. Teszünk bele egy csipet fahéjat, és két kiskanál mézet, ízlés szerint cukrot. Addig főzzük, amíg egy picikét krémesebb nem lesz. Már iható is :)

Most, hogy közeledik a tél, vágytam már egy jó krémes forrócsokira.
Nigella Lawson adta az ötletet, ő rumot is rakott még bele.
Páromat teljesen levettem a lábáról ezzel a kis finomsággal :P

Nem kifejezetten diétás ital, de néha néha hűvös estéken megengedhető. :)

Ja és fontos... az étcsokival csak óvatosan mert hasfogó!!! Ha tehetjük inkább tej vagy fehércsokit használjunk, főleg akinek vannak ilyen gondjai.


Kategória: Italok, koktélok receptjei


A forró krémcsoki elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook