Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Fontos, hogy edzővel edzünk az edzőteremben? fórum

Fontos, hogy edzővel edzünk az edzőteremben? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
63. emagdi (válaszként erre: 60. - 388b941089)
2016. jan. 14. 22:07

jaja, de ez kb mindegyiknél így van:)

vagy elmegy ilyen fröcsögős irányba, vagy vicctopik lesz belőle (ez utóbbi azért a jobbik eset:)

62. 6e712803ac (válaszként erre: 59. - Channa*)
2016. jan. 14. 21:39
Az azért dúrva. Hogy tehénnek neveztek.
2016. jan. 14. 21:31
Rám gondolsz?
60. 388b941089 (válaszként erre: 58. - Emagdi)
2016. jan. 14. 21:31
Igen csak masok frusztraltsaga, rosszindulatusaga, magaval valo elegedetlensege miatt elveszik a forum lenyege.
59. Channa* (válaszként erre: 56. - 6e712803ac)
2016. jan. 14. 21:29

Nem tudom. Én leírtam a véleményemet és nekem esett egy csorda.

Ja, én vagyok a hozzá nem értő, ugyan is az itt jelenlévőknek egyszer csak eszébe jutott a kondi, azóta kinevezték magukat szakértőnek:DDD


Ez a heppjük, mármint az, hogy egyedül sunyik, de csordában nagyon erősnek érzik magukat.


Egészen addig eljutnak, hogy leteheneznek:DDDDD

58. emagdi
2016. jan. 14. 21:26

az egészben az a legviccesebb, hogy a topikindító szőrén szálán eltűnt, feltette a kérdését, aztán hello...

de azért jól összekapott megint mindenki mindenkivel, annak rendje-módja szerint, ahogy az ilyen fórumokban ez szokás :)


ezért szeretem ezt a portált, sokkal jobb, mintha bekapcsolnám a szulejmánt vagy az éjjel-nappal budapestet :D

2016. jan. 14. 21:18
Uh bameg :))
2016. jan. 14. 21:01
Van aki szerint fontos az edző(szerintem is) és van aki szerint nem. De mit kell ezen igy vitázni?
2016. jan. 14. 21:00
Itt most mi a vita tárgya?
54. michelle.r (válaszként erre: 52. - Fincsi5)
2016. jan. 14. 14:30

Valóban nem, ahhoz elég csak sportolni. De ha súlyokat akarsz emelgetni, nem árt tudni, hogy mit mikor, mennyit és hogyan. Lehet, hogy tricepszre akarsz dolgozni, de egy rosszul megválasztott súllyal, rossz ismétlésszámmal olyan csuklyásizmot növesztesz, hogy Quasimodo elbújhat melletted.

Az sem mindegy, hogy szálkásítani akarsz, vagy tömeget növelni, mert egészen más táplálkozás is kell hozzá, nem beszélve a gyakorlatokról.


Ha nem telik személyi edzőre, ott a teremedző, aki szintén segít, bár ő egyszerre az összes emberrel "edz" egyszerre, nyilván nem fog melletted állni, és javítani a mozdulataidat.


Azt viszont qrvára nem értem, ha valaki ennyire nem érintett egy témában, annak miért van közléskényszere? Autentikus véleményt nem tud mondani. Egyébként is a világ faxsága általánosítani, mert ha százból 85 kókler, akkor sem igaz a mondat, hogy a személyi edző felelsleges, mert hülyeséget beszél.

53. gribedli*** (válaszként erre: 50. - 2c5f60da64)
2016. jan. 14. 13:51

Áh, dehogy, fúj! Miért tetszene??? Nem is tudom, hogy jut eszedbe?XDDD


És igen, egy jobb életminőség, kevesebb nyavalya öregkorban, stb. Az esztétikai előnye egy kellemes mellékhatás.

52. fincsi5 (válaszként erre: 49. - 2c5f60da64)
2016. jan. 14. 13:15

Nem ide szóltam. Tegyen boldoggá.

De egészség megőrzés céljából nem kell személyi edző. De bánja a franc.

51. Bichi (válaszként erre: 45. - Gribedli***)
2016. jan. 14. 12:47

Itt is van központi meghatározás, meg gyakorlati óra is, és ez sem "műkörmös gyorstalpaló" de ettől még pont annyi a szar edző...

Mondjuk ugyanúgy van vacak festő/burkoló, stb...

2016. jan. 14. 12:23

Hihetetlen, hogy valaki ennyire nem tájékozódik, mielőtt véleményt nyilvánítana.

Nagyon kemény a fitness suli és nem is olcsó. Rengeteget edzenek és az elmélet sem semmi, ez is egy oktatás, mint bármi más, ez is egy szakma, ugyanolyan, mint a többi szakma. Csak az emberek fejében sajnos még nem vált fontossá ez az életmód váltás, pedig megérné, kevesebbet kellene öreg korban gyógyszerre és rehabra költeni és az önbizalomnak is jót tesz.


És a férfiaknak is nagyon tetszik a szép izmos női test, nőies ruhákban :)

49. 2c5f60da64 (válaszként erre: 47. - Fincsi5)
2016. jan. 14. 12:19

Hidd el, az azért boldoggá tesz :D hogy a fenébe ne tenne.

És az, hogy valaki lejár heti néhányszor edzeni, mert fontos neki az igényesség, aminek az egyik összetevője a feszes test, minél kevesebb lógó hájjal; ezen kívül az egészsége, a fittsége, az, hogy ne arról szóljanak a mindennapjai, hogy 30 évesen már van egy kis csapott válla, ami állandóan fáj és kezelésekre jár... attól nem ezen "pörög", attól még dolgozik, van magánélete.


Az a gáz, ha valaki nem foglalkozik ezzel, aztán 60 évesen alig bírja felcipelni magát az első emeletre és állandóan a környezetét terheli a saját igénytelenségéből és esetleges mértéktelen zabálásából adódó negatív következmények, pocsék egészségi állapot miatt.


A háziorvos is mit szokott javasolni első körben az elhízásból fakadó betegségek elszenvedőinek? MOZGÁS!


És erre jön a kifogás, nyafogás... hát igen, kéne... de nincs pééééz.. a francokat. Persze cigire, arra van, meg kólára meg chips-re van. Mennyi agydonor jajjj.

48. gribedli*** (válaszként erre: 47. - Fincsi5)
2016. jan. 14. 10:59

De nem ám, úgy bizony! És ez így jó, nem vagyunk egyformák. Csakhogy akkor ne legyen arrogáns valaki egy ilyen topikban, ha nincs mire!


Láttam már duciban is csinos és szimpatikus nőket de ők nem kritizálták mások munkáját vagy azt, aki nem olyan mint ők. Az meg, hogy valaki eljár kondizni, cseppet sem jelenti azt, hogy csak ezzel foglalkozik vagy hogy az egész napját ott tölti. Akinek viszont ez a munkája, az igen, de ő ezzel keresi a kenyerét, nem s értem, mit kell ezen rugózni? Ez is egy munka, akinek nem tetszik, nem veszi igénybe a szolgáltatást, ennyi. De csak úgy kijelenteni látatlanban, hogy úgyis tudja, mit mondanának, ez túlzás. Nem jár terembe, nem is fog, de nagyon tud mindent arról, hogy mi folyik ott, meg természetesen ő jobbat tudna, mint mindig. Ezt el is hinném, ha valami szuper alakja lenne, de így sajnos nem tudom elhinni.

47. fincsi5 (válaszként erre: 44. - Gribedli***)
2016. jan. 14. 10:35

Sokat megengedsz magadnak.:(


Nem mindenki a súlya, izomzata, feszes segge körül pörög, s nem az teszi boldoggá, ha 40, 50 évesen harmincasok csurgatják a nyálukat utánuk.

46. gribedli*** (válaszként erre: 43. - Eandi78)
2016. jan. 14. 08:40
Na, akkor azért otthon sem veszik olyan lazán:)
45. gribedli*** (válaszként erre: 42. - Bichi)
2016. jan. 14. 08:39

Gratula a 15 évhez!


Otthon lehet, hogy nincs erre szabályzat, de nálunk szigorúan veszik. Eleve központilag meghatározott, hogy melyik iskola indíthat képzéseket, és hogy ki iratkozhat be, meg a vizsga feltételeit. nem csak úgy megy mint valami műkörmös gyorstalpaló. 1 évben 1 nap indokolt hiányzás lehet, azt is be kell pótolni, különben nem vizsgázhatsz. Az elméleti rész alapos de vannak gyakorlati órák is. Képzés után is évente 1x van egy meeting, ahol visszaellenőrzik az edzők munkáját.


Ezen belül természetes, hogy mindig lesznek jobb vagy rosszabb edzők, de azért ez a rendszer már egy támpontot ad, és aki bizonyít, annak meglesz a jó híre, aki nem, az a saját lehetőségeit rontja.

44. gribedli*** (válaszként erre: 39. - Channa*)
2016. jan. 14. 08:32

Igen, nyugi, ezt szoktam, tovább pörgetek a dolgaidon a legtöbbször, úgy tűnik, kvázi valami trauma miatt utálsz mindenkit, aki edz, annyit kritizálod a sportos alakúakat, edzőtermeket. De néha már tényleg akkorákat mondasz, hogy majd kiesel a szádon, és ez az "1 óra alatt összekaparok jobbat" ilyen volt.


Lehet, hogy neked a te tested a tökéletes, ez teljesen rendben van, de nekem akkor sem kellene edzésben tanács olyantól mint te, ha nem lenne saját kútfőből, vagy nem lenne jó alakom. Mert hurka vagy, már bocsánat, nagy a hasad, van felesleged és általánosságokat puffogtatsz, nekem hiteltelen az ilyesmi. Ès semmi nem látszik abból, hogy régen sportoltál, hiába mondod, hogy neked nem kell semmilyen edzés vagy diéta, mert nem leszel soha olyan, mint azok, akik fogyni járnak valahova. Nem leszel, mert te már olyan is vagy.

2016. jan. 13. 22:16

A legtöbb embernek szüksége lenne rá. Sokan esnek abba a hibába, hogy gyorsan szeretnének eredményt és túlzásba viszik az edzést. Ilyen esetben jó ha van egy edző. Személyi edző képzésre nem is olyan egyszerű bejutni. Három diplomával és felsőfokú okj-val nem vagyok hozzá kellőképp előképzett.

Én se tudnék edző nélkül semmit egy edzőteremben. Itt inkább izomépítésre gondolok. De kardio-ban sem mondanám magam profinak. Van profi pulzusmérő órám, még akkor is ha vannak irreális számolások (pl. vo2max) sokat segít. Sporttársakkal is megosztjuk a tapasztalatainkat, olvasok újságot, internetezek. De ettől még jól jönne egy edző, mert sokat nem tudok.

Táplálkozásról sem biztos, hogy tudok mindent:)

42. Bichi (válaszként erre: 29. - Gribedli***)
2016. jan. 13. 21:56
Ez egy baromság, már bocsi, én rengeteg olyan edzőt ismerek, aki egy cseppet sem konyít az adott sporthoz. Levizsgázni bárki le tud, még olyan is, aki egy futópadot sem tud beprogramozni, pedig az azért elég alap. A szabályos gyakorlatokról már nem is beszélve. Én kb 15 éve végeztem mint testépítő edző, és ugyanabba a csoportba ilyenek voltak. Levizsgáztak. Lehet, hogy kettesre, de senki nem bukott meg. Utána meg senki nem kérdezi, hogy hányast kapott, csak hogy van papír, vagy nincs...
41. timycat (válaszként erre: 38. - Gribedli***)
2016. jan. 13. 20:47

Pontosan! Az én edzőm tornász volt, aztán kezdett testépítésbe, ahol aztán bajnok is lett, meg azóta ő nevel ki testépítő és fitnesz bajnokokat/bajnoknőket. Járnak hozzá edzeni élsportolók, más sportból amikor éppen itthon vannak meglátogatják, edzegetnek.

És hihetetlen is az ember olyan saját súlyos, függeszkedős, levegő gyakorlatokat tud még így közel az 50-hez is hogy mi csak lesünk. Na ő egy kiváló edző. Járnak hozzá nagyon túlsúlyosak, kevésbé túlsúlyosak, véznák, izmosak, kigyúrtak, gyíkok, de kismamák is és mindenki igényére és idejére (az én tervem heti 4x45perc) megfelelő gyakorlatsort tud összeállítani, ad tanácsot a táplálkozásban és egyáltalán nem drága, tekintve, hogy a bérlet árában benne van (övé a terem) és a bérlet 6ezer... ő azért csinálja, mert ez az élete, folyamatosan fejleszt, számol, pakol, eszközt szerez be.

40. timycat (válaszként erre: 34. - Channa*)
2016. jan. 13. 20:31

"aki annyit tud, hogy egyél sok zöldséget, párolt csirkemellel, esetleg rizst, fehérjeszeletet meg valami port, és egyik nap 20 perc hasazás, 20 perc fenék, 20 perc comb, a következő alkalommal meg 30 perc felsőtest és 30 perc futópad."


Ebből látszik, hogy ici-picit sem értesz hozzá, ez tényleg bohóckodás.

39. Channa* (válaszként erre: 35. - Gribedli***)
2016. jan. 13. 20:30

"más az, ha valaki elmegy néha ugrálni vagy bicajozni,"


Ezt te írtad, ezzel azt mondod, hogy szar, bár azt nem tudod, hogy pl. én milyen gyakran tekerek és azt sem, hogy milyen gyakran megyek el ugrálni, és azt sem, hogy ha elmegyek ugrálni, akkor milyen az az ugrálás, és semmit nem tudsz, csak okoskodni.


Az, hogy felszedtem 10 kg-ot, nem jelenti azt, hogy kövér vagyok és azt sem, hogy azért nem tudok mit kezdeni vele, mert nem értek a sporthoz, bár valóban, én olyan sportot űztem, amiből ki lehet öregedni, azaz én sportoltam és nem bohóckodtam egy edzőteremben. Csak vagdalkozol, mert úgy érzed, hogy most te vagy ebben a témában a guru, pedig ezt csak te hiszed.


Gratulálok a hatalmas öntudatodhoz! De gyakorold máson, mert én nem vagyok rá kíváncsi. Emlékszem néhány nagy barátnődre, akikkel együtt ugráltatok itt a hasonló témákon, másoknak neki esve, aztán fura módon egymásnak estetek és már nem is voltatok akkora barátosnők:DDDD


Na, ismételten megkérlek, immár sokadszorra, hogy ne reagálj a hozzászólásomra, ne foglalkozz velem, mert nem tud meghatni semmi amit írsz, egyszerűen nem érdekelsz te és az sem, amit leírsz, és ezt most azért írom, amit másokkal teszel, azokkal, akik elvileg a jó ismerőseid voltak. Én nem akarok az lenni, azaz sem jó, sem rossz. Kerüljük egymást és ne érezz kényszert arra, hogy a hozzászólásaimra reagálnod kell, mert nem kell.

38. gribedli*** (válaszként erre: 37. - 2c5f60da64)
2016. jan. 13. 19:06

Egy csomóan vannak vele így, szeretik is és egészséges, nem pedig valami nyűg, levezeti a feszültséget, stb. Sosem értettem, hogy ebbe miért kell belemagyaráznia annak, hogy punnyadni jár valaki, vagy hogy olyan testet akar, amilyen neki nem lesz. Sokan járnak azért, hogy megőrizzék, ami van, vagy mert olyan sportot űztek előtte, amit nem lehet a végtelenségig csinálni mert kiöregszik belőle az ember.


Pl rengeteg ex gimnaszta, balettos 16-18 évesen abba szokta hagyni, mert ugye ez az a kor, amikor már kinövik, ilyenkor konditeremre váltanak, mert nem szabad csak úgy abbahagyni a sportot de kimagasló eredményeket érhetnek el a fitnessben (pl abban az ágban ahol koreográfiát is kell bemutatni).

37. 2c5f60da64 (válaszként erre: 34. - Channa*)
2016. jan. 13. 18:50

Én sem voltam kövér soha, és hangsúlyozom, a terembe nem "punnyadni" járok több órát, ha emiatt járnál le, inkább maradj otthon, ezért ne dobj ki feleslegesen pénzt.


Az álomalakot nem kergetem, elkezdtem hasonlítani arra, amit várok magamtól, és láss csodát, az edzés az egészségesemnek is jót tesz. Irodai munkát végzek és sosem fáj a vállam, hátam, nincs gond a vérnyomásommal, vércukrommal, semmivel, köszönhető ez annak, hogy jól megdolgoztatom a testem. Mozgás nélkül nincs élet.


Van olyan edző, aki tényleg kevésbé profi vagy képzett, de van nagyon jó is, akihez érdemes legalább néhány alkalommal elmenni.


Én is voltam kb. háromszor és megtanított nagyon jó gyakorlatokra, amúgy inkább G flexre és csoportos köredzésekre, meg hot iron-ra járok. Emellett jó időben futni. Abban viszont biztos vagyok, csak úgy, nulla sportolói tapasztalattal, hülyeség lemenni edzőterembe, mert csak kárt okoz magának, nem hogy használna.

36. gribedli*** (válaszként erre: 33. - Michelle.r)
2016. jan. 13. 18:35
Mindjárt gondoltam, hogy az is lehúzás, de jó, hogy szóltál!:D
35. gribedli*** (válaszként erre: 34. - Channa*)
2016. jan. 13. 18:33

Nem írtam egyáltalán olyat, hogy a kerékpározás szar vagy az alakformàló torna az, hanem hogy EZEKHEZ nincs szükség személyi edzőre mert biciklizni mindenki tud (ha nem versenyre készül, ott már speciális edzés kell a biciklizéshez is). A kondizáshoz igen, legalább az alapok elsajátításához.


Az meg, hogy te azt GONDOLOD, hogy egy személyi edző arról beszél, amit felsoroltál (csirkemell és hasazás), ez a te gondolatod anélkül, hogy jártál volna edzőhöz. Még leegyszerűsítve sem csak erről szól egy edző feladata, tipikus általánosítás a tied, csak mert nem ismered a témát. Több helyen is írtad már, hogy híztál egy tízest vagy mennyit, de előtte sem voltál vékony, nem rólad szól a topik, csak megjegyeztem, hogy magaddal sem tudsz boldogulni, mert nem érted, hogy miért nem sikerül.


És itt nem arra célzok, hogy menj kondizni (isten ments? Még megijednek a szakértelmedtől!), hanem hogy amit csinálsz, momentán magadon nem működik. A külsődbe nem szólok bele, csak abba, ahogy levezetted, hogy szerinted mit tesz vagy nem tesz egy edző.


Az is általánosítás, hogy csak súlyzózni járnak egy gym-be. Mindenkinek más a célja, nem mindenki gyúrni megy oda és ezt az ott dolgozók is igyekszenek kideríteni, terelgetni, hogy kinek melyik mozgásforma lesz a megfelelő a céljához, figyelembevéve az adottságait, korát, idejét, stb.

34. Channa* (válaszként erre: 29. - Gribedli***)
2016. jan. 13. 16:47

Nem az én fogyásom a téma:D

A másik meg, honnan veszed, hogy sikertelen? És honnan veszed, hogy fogyózok? Életemben nem tettem.

Ja, hogy nem 35 kilós vagyok?

Én nem is akarok ennyi lenni, tök jól el vagyok a jelenlegi súlyommal. Csak azért diétázok, mert a cukrom miatt kell.

Sosem voltam kövér, így nekem nem kell napi több órát a teremben punnyadnom, hogy elérjem az álom alakot, amit sokan csak kergettek, mert sosem lesznek olyanok, hiszen semmijük nincs meg hozzá, illetve nekem a teremben edzés nem mozgás, hanem csak bohókodás.


Nem is tudom miért állok le erről bárkivel is beszélgetni:D


Azt kellene megértenetek, hogy az élet nem a konditeremben zajlik egy személyi edzővel, aki annyit tud, hogy egyél sok zöldséget, párolt csirkemellel, esetleg rizst, fehérjeszeletet meg valami port, és egyik nap 20 perc hasazás, 20 perc fenék, 20 perc comb, a következő alkalommal meg 30 perc felsőtest és 30 perc futópad. Mind ezt mondja. Beszéltem már több mostanság végzett "személyi edzővel", csak ezt nyomják, de nem érdekli őket, hogy ki mit akar, mert ők így tanulták. Akinek ez kell csinálja, én leírtam, hogy sosem fizetnék ezért.

Én sportoló voltam, amilyen mozgást csinálok, azt tudom, hogy kell. És lehet, hogy szerinted a kerékpár szar, de a szívnek tökéletes, lehet, hogy szerinted egy kondicionáló torna szar, de egy ülő munkát végzőnek tökéletes. És, hogy néha megyek? Valóban van más dolgom is, mert én dolgozok is és családom is van meg barátaim is, akikkel szeretek lenni, és ezért pont elég heti 3 alkalom a mozgásból. Én szakítok időt mindenre, sosem rinyálok, hogy nincs időm valamire, nem úgy, ahogy sokan. Érted? Nem vagyok hajlandó azért fizetni, amit úgy is tudok, és persze egy olyan divat majomkodásért sem, ami szerintem unalmas, nem vezet semmire. Nem akarok egyen nő lenni, nem akarom, hogy nekem is olyan aránytalanul nagy kerek fenekem legyen, mint sokaknak, nem akarok úgy kinézni, mint a többi 20 nő, mert én én vagyok, egy külön egyéniség, a saját véleményemmel és elképzelésemmel, és van egy külön életem, amihez senkinek semmi köze. Nem igen szoktam tanácsot kérni, így köszi, de ne is osztogasd. Csináld nyugodtan, amit akarsz, legyen véleményed, de vagy tartsd meg magadnak vagy írd le úgy, hogy nem nekem.És! Sokféle emberrel találkoztam, akiknek sokféle szakmájuk van, és nem mind ért a szakmájához. Ha figyelsz, akkor te is észre veszed. A szakmai tudás nem attól függ, hogy elvégez egy iskolát valaki...

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook