Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fonott kalács (Kata-féle) recept

Fonott kalács (Kata-féle) recept

A Fonott kalács (Kata-féle) hozzávalói:
Tészta

50 dkg liszt
8 dkg vaj vagy sütőmargarin
3 ek cukor

2,5 dl tej
3 dkg élesztő
1 tojás
Krém

8 dkg vaj vagy sütőmargarin
3 ek cukor
1 ek kakaó, de lehet több is
2 ek kókusz
kevés tej (ha szükséges)
A kenéshez

2 ek cukor
1 tojássárgája


A Fonott kalács (Kata-féle) elkészítési módja:
A tészta összetevőiből könnyű kelt tésztát gyúrunk, majd félre tesszük keleszteni. Míg kel, összeállítjuk a krémet: a vajat vagy sütőmargarint felhabosítjuk a porcukorral, beletesszük a kakaót, a kókuszt, és ha nagyon sűrű lenne, akkor picike tejet. Amikor a tészta megkelt, két részre osztjuk. Előbb az egyiket jó vékonyra kinyújtjuk, amennyire csak tudjuk, és megkenjük a krém felével, majd szorosan feltekerjük. A tésztát hosszában úgy vágjuk ketté, hogy a tetejéből 1,5 cm-t egyben hagyunk, a tészta két felét pedig összefonjuk. Mindkettőt tepsibe rakjuk és lekenjük egy tojássárgával, és megszórjuk egy kevés kristálycukorral. Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt ropogós aranybarnára sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fonott kalács (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook