Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fokhagymás tarja recept

Fokhagymás tarja recept

A Fokhagymás tarja hozzávalói:
Párolt káposzta

Hozzávalók:
1 fej káposzta,
2-3 evőkanál olívaolaj,
2 csapott teáskanál tengeri só,
2 csapott teáskanál ételízesítő,
1 csapott teáskanál bors,
2 evőkanál ecet,
ízlés szerint édesítőszer.

Fokhagymás tarja:

Hozzávalók:
8-10 szelet tarja,
1-2 evőkanál tengeri só,
1 evőkanál bors,
1-2 evőkanál curry,
2 egész fej fokhagyma (pechesebb esetben fokhagyma krém v. granulátum),
kb. 2.5 dl olívaolaj.


A Fokhagymás tarja elkészítési módja:
A káposztát kettéhasítjuk, aztán vékony csíkokra vágjuk fel. Forró olajon megdinszteljük, közben apránként megsózzuk, ettől némi levet enged. A hatást fokozandó némi borssal, ételízesítővel fedő alatt pároljuk, közben, ha szükséges, pici vizet adunk hozzá. Amikor a káposzta megpuhult, az ecetet és az édesítőszert keverjük hozzá, végül pár percig összefőzzük. A hússzeleteket megmossuk, megszárítjuk, mindkét oldalát kissé megklopfoljuk, széleit fél-fél centire bevagdaljuk. A fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük, aztán kb. 1 teáskanálnyi olívaolajjal, kis tálkában összekeverjük. A hússzeletek mindkét oldalát sóval, borssal, curryvel alaposan befűszerezzük, majd a fokhagyma masszával kenjük be.Forró olajban sütjük meg a hús mindkét oldalát, fedő alatt.


Kategória: Húsételek receptjei


A fokhagymás tarja elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook