Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fokhagymás-szójás csirkecomb grillen, vagy tárcsán sütve recept

Fokhagymás-szójás csirkecomb grillen, vagy tárcsán sütve recept

Elkészítési idő 45 perc

A Fokhagymás-szójás csirkecomb grillen, vagy tárcsán sütve hozzávalói:
személyenként: két felső csirkecomb filé, 1 dl olaj, só, 2 szem szegfűbors, 3-4 gerezd fokhagyma, 3-4 evőkanál szójaszósz, 2 centis gyömbérdarab, chili-pehely (elhagyható).


A Fokhagymás-szójás csirkecomb grillen, vagy tárcsán sütve elkészítési módja:
A fokhagymát és a gyömbért lereszeljük és az olajjal, a szójaszósszal pácot keverünk belőle, amihez hozzáadjuk a mozsárban megtört szegfűborsot is. A húsokat csak gyengén sózzuk, mert a szójaszósz is sós. A pácba egy evőkanál paradicsomszószt, vagy ketchupot is el lehet keverni. A húsokat a pácba fektetjük, és egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. A sütés előtt hagyjuk egy-két órán át szobahőmérsékleten állni, majd felforrósított tárcsán vagy faszenes grillen megsütjük. Tetszőleges körettel, salátákkal kínáljuk.

Grillezéshez, tárcsán sütéshez a legjobb a csirkecomb-filé, mert ez sokkal szaftosabb, és kevésbé szárad ki mint a csirkemell, de természetesen csirkemell szeletekből is el lehet készíteni ezt az ételt, ha valaki azt jobban kedveli.


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , 2019. ápr. 2. 17:00
A fokhagymás-szójás csirkecomb grillen, vagy tárcsán sütve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook