Főoldal » Receptek » Tojásételek receptjei » Fokhagymás-paprikás omlett recept

Fokhagymás-paprikás omlett recept

A Fokhagymás-paprikás omlett hozzávalói:
5 gerezd fokhagyma
2 hagyma
4 ek olaj
2-2 db piros és zöldpaprika
2 db paradicsom
4 tojás
2 ek vágott petrezselyem
2 ek sűrű tejföl
bors



A Fokhagymás-paprikás omlett elkészítési módja:
A fokhagymagerezdeket és a hagymát megtisztítjuk, egy gerezdet egészben hagyunk, a többit finomra vágjuk. Az egészben hagyott fokhagymagerezddel bedörzsölünk egy tűzálló tálat. Felforrósítjuk benne az olajat, a vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd az apróra vágott fokhagymát is belekeverjük, s rövid ideig pirítjuk. A paprikákat kicsumázzuk, majd finom csíkokra vágjuk. A paradicsomok héját forró víz segítségével eltávolítjuk, a húsát felkockázzuk. A paradicsomot és a paprikát hozzáadjuk a pirított hagymához, és együtt 10-12 percig továbbpirítjuk. A tojást a tejföllel és a petrezselyemmel elkeverve felverjük, sózzuk, borsozzuk, s a zöldség tetejére öntjük. A tálat a 220 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, s az ételt 10-15 percig sütjük.


Kategória: Tojásételek receptjei


A fokhagymás-paprikás omlett elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook