Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fokhagymás pácolt hús recept

Fokhagymás pácolt hús recept

Elkészítési idő 60 perc

A Fokhagymás pácolt hús hozzávalói:
kb. 1 kg csirke, vagy nyúl vagy disznóhús
1 csomag Fokhagymás páckeverék (Pl. Kotányi)
3 dl olívaolaj
3 evőkanál ecet
1 kg burgonya vagy cukkini
Húspuhító só


A Fokhagymás pácolt hús elkészítési módja:
A páckeveréket összekeverem az ecettel és az olajjal. Belerakom a húst. 3-4 napra bepácolom. Sót nem teszek a pácba. Pácolás után a burgonyát felszeletelem és a tepsi aljára rakom. Ráteszem a húst. Meglocsolom a fűszeres páclével (nem kell az egészet rárakni). Megsózom. Fóliát teszek rá és forró sütőben megsütöm.

Még forrón érdemes kiszedni a burgonyát (cukkinit), mert könnyen felszívja az olajat.
A megmaradt (nem megsütött) páclébe feta sajtot szoktunk pácolni. Nagyon finom.


Kategória: Húsételek receptjei


A fokhagymás pácolt hús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook