Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fokhagymás máj recept

Fokhagymás máj recept

A Fokhagymás máj hozzávalói:
1/2 kg sertésmáj
3-4 dl tej
5-6 gerezd fokhagyma
1/2 dl étolaj

liszt


A Fokhagymás máj elkészítési módja:
A májat fél tenyérnyi szeletekre vágom, majd kb. 1 óra hosszára tejben áztatom. A fokhagymát lereszelem, majd megsózva az étolajban szép óvatosan megpárolom. Egy serpenyőben olajat melegítek, majd a májszeleteket lisztbe mártom és az olajban kisütöm. Nem sütöm gyorsan, hogy a közepe is átsüljön, de ne legyen kemény. Szép rózsaszínű legyen a közepe. Kiszedem egy tálba, megsózom és bőségesen megöntözöm a fokhagymával. Tört burgonyával és savanyúsággal tálalom.


Kategória: Húsételek receptjei


A fokhagymás máj elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook