Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Fokhagymás hal roppanós bundában recept

Fokhagymás hal roppanós bundában recept

A Fokhagymás hal roppanós bundában hozzávalói:
Valamilyen szálkamentes halfilé (tonhal, hekk...),
fokhagyma,
só,
tej,
finomliszt.

A "panírhoz": fél csésze étkezési keményítő,
fél csésze finomliszt,
2 tojássárgája,
só és jéghideg víz.

A sütéshez: étolaj.


A Fokhagymás hal roppanós bundában elkészítési módja:
A halszeleteket kicsit besózzuk (a tengeri halat óvatosan, mert eleve sós). Egy kiló halhoz 1 nagy vagy 2 kisebb fej fokhagymát pucolunk. Egy zárható tetejű műanyag tálba lerakunk egy réteg halszeletet, rádobálunk néhány fokhagymagerezdet, aztán megint jön egy réteg hal, majd újra fokhagyma. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az összes halfilét bele nem raktuk a tálba. Végül annyi tejet öntünk rá, hogy teljesen ellepje a halat. Ezután a tálat lezárjuk, és egy éjszakára (de legalább két órára) hűtőbe tesszük. Pácolás után a halszeleteket kivesszük a fokhagymás tejből, lecsöpögtetjük, és lisztben megforgatjuk. A keményítőből, lisztből, kicsi sóból és tojás sárgából tésztát keverünk annyi vízzel, hogy tejfölsűrűségű legyen. (Nem kell tökéletesen simára keverni, de száraz lisztcsomók ne legyenek benne.) A lisztben megforgatott halszeleteket belemártjuk ebbe a tésztába úgy, hogy a tészta mindenhol befedje a halat, majd bő forró olajban aranysárgára sütjük.


Kategória: Halas ételek receptjei


A fokhagymás hal roppanós bundában elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook