Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fokhagymás aprópecsenye vele sült burgonyával recept

Fokhagymás aprópecsenye vele sült burgonyával recept

Elkészítési idő 90 perc

A Fokhagymás aprópecsenye vele sült burgonyával hozzávalói:
60 dkg sertéslapocka, 80 dkg burgonya, 5 dkg füstölt szalonna, olaj a burgonya sütéséhez, 4 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, só.


A Fokhagymás aprópecsenye vele sült burgonyával elkészítési módja:
A húst megmossuk, letöröljük, a burgonyát meghámozzuk, a fokhagymát megtisztítjuk és szétzúzzuk. A húst is, a burgonyát is egyforma nagy darabkákra vagdaljuk. A szalonnát apróra metélve kiolvasztjuk, és a zsírján, erős lángon lepirítjuk a húst. 2 dl vizet aláöntve befedjük, és puhára pároljuk. Amíg a hús párolódik, a burgonyát forró olajba dobjuk, és pirosra sütjük. Szűrőlapátra téve a felesleges olajat lecsöpögtetjük, majd tűzálló tálba öntjük. Nem szabad megsózni, nehogy a burgonya meglágyuljon Ha a hús közben megsült, zsírjára sütjük (azaz a felesleges vizet elpárologtatjuk), és a burgonyához keverjük. Ekkor meghintjük apróra vágott fokhagymával, törött borssal, jól átforgatjuk, és néhány percig pirítjuk. Csak a tányéron szabad megsózni! Bármilyen ecetes salátával nagyon finom.


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , júl. 1. 10:03
A fokhagymás aprópecsenye vele sült burgonyával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook