Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Főiskoláról való átjelentkezés, de kérdésem, hova? fórum

Főiskoláról való átjelentkezés, de kérdésem, hova? (beszélgetős fórum)

21. CsillagTM (válaszként erre: 20. - Vardia)
2010. okt. 7. 13:09
oké, engem e téren nem kell komolyan venni, mert matematikus vagyok :D
20. Vardia (válaszként erre: 19. - CsillagTM)
2010. okt. 6. 15:40
Iskolája válogatja,én is sok helyről hallottam, hogy milyen könnyű, nálunk az volt a szóró.Akinek valami csoda folytán sikerült a matek I, majd a matek II, azt utána még halálba szívatták az operációkutatással.Közgáz az valóban nem olyan vészes, de nálunk nagyon rámentek a számolós feladatokra, gyakorlatilag mindenben ez ment.Ja a másik kedvenc az a számvitel I-II volt.Én azt utáltam a legjobban:S.
19. CsillagTM (válaszként erre: 16. - Vardia)
2010. okt. 6. 12:23
teljesen egyetértek minden szóval, kivéve, h a "brutál matek" azért annyira nem fedi a valóságot:) az én öcskösöm totál humános, igaz ritka eszes, és simán letolta a matekot meg a mikro-makrót.
18. CsillagTM (válaszként erre: 13. - Bcicus)
2010. okt. 6. 12:20
nem mindenhol.
17. CsillagTM (válaszként erre: 14. - Fame)
2010. okt. 6. 12:20
az egészséged sztem fontosabb.
16. Vardia
2010. okt. 5. 15:40

Velem ugyanez volt a szitu, csak én más szakon voltam, plusz ktgtérítéses volt a buli.

Utáltam, csak tologattam a dolgokat meg a tárgyakat,gyomorgörcsöm volt, ha csak a sulira gondoltam és már az elején rájöttem, hogy nem az én világom(szintén a reál-humán probléma)

Én harmadévesen hagytam ott,pontosabban nem otthagytam, hanem a Bsc helyett átkértem magam a szakirányon belül felsőfokú szakképzésre,ott egy csomó mindent beszámítottak és így végül lett egy felsőfokú okj-s végzettségem.Legalább valami papírom van róla, hogy jártam ott, a szakmában úgysem akarok soha dolgozni(idegenforgalom).

Közben újrafelvételiztem, miután tisztáztam magammal, hogy mit is szeretnék és most vagyok másodéves egy olyan szakon, amit imádok és rajongok érte, továbbá nem mellesleg államilag támogatott.

Szóval én azt mondom, hogy ülj le és gondold végig, hogy mi a nyavalyát csinálnál szívesen úgy istenigazából, aztán pedig tessék kutatómunkát végezni, hogy hol tanítják, mennyi ideig, mennyiért, plusz hogy biztosan tetszene-e az, amiket ott tanulsz.Amit leírtál, abból az jutott eszembe, hogy mehetnél esetleg Vendéglátás-szálloda szakra, csak vigyázz, mert ott ultrabrutál a közgáz, a matek és úgy alapból a reál dolgok vannak hangsúlyban, bármennyire hihetetlen.

Mennyi van még hátra abból, amire most jársz?Mert ha csak 1-2-3 tárgyat kell megcsinálnod, akkor én befejezném, de ha teljesen elúsztál már, akkor felesleges, mer sosem fogod látni a végét és csak pazarolod az ingyen féléveket.Ez a kreditrendszer átka.

Vagy ha nagyon utálod, csinálhatnád azt, hogy elmész mondjuk dolgozni, közben újraérettségizhetnél adott tárgy(ak)ból, lerakhatnál egy nyelvvizsgát és mindjárt több pontod lehetne egy jobb fősulihoz, ha kitalálod, hogy mit akarsz.Egy félévnyi ktgtérítést meg valahogy ki lehet szorítani.

Vagy pl. a barátosném a fősulit hagyta ott a gyógymasszőr szakmáért és nem bánta meg.Nem lesz diplomája, de azt csinálja, amit szeret.Semmivel sem kevesebb diploma nélkül.

De így elég nehéz lesz, hogy te sem tudod, mit akarsz.

15. cony4 (válaszként erre: 14. - Fame)
2010. okt. 5. 14:56
Szia.Ha már a végén jársz, akárhogy is sikerül csináld végig szerintem is.Ha idáig nem vágtak ki, akkor már úgysem fognak.Mondom én ezt úgy hogy nincs diplomám.De akkor is.Én is hallottam egyet s mást.Meg aztán a másoddiploma már nem ingyenes???!!!Akkor meg ha úgysem sok van már hátra ebből, akkor nem sok időt vesztesz...
14. Fame
2010. okt. 5. 14:36

húúú...

Abban van valami ,hogy fejezzem be legalább lesz egy diplomám,de minden egyre nehezebben megy.Nem vagyok motivált mivel tudom mennyire nem élvezem.Már alig tanulok,mintha a fogamat húznák ha csak a programozásra kell gondoljak(mellesleg holnap zh-zom belőle,ötödjére vettem fel :S)


Viszont már többször görcsölt a gyomrom voltam kórházban is miatta,de egyenlőre még nem tudják mia gond.Szerencsére ritkán jön elő,de én a gyomorfekély el tudom képzelni hogy kialakulna.A nyamam folyamatosan fáj,folyamatosan ideges vagyok egy nagy GÖRCS vagyok!És erre az amit tanulok nem keveset tesz rá!

Tudom,hogy ez sok minden mind nyavajgás!

De egyszerűen nem tudom mi tévő legyek.Folytassam a sulit,próbáljak meg átjelentkezni,vagy egy valami mást teljesen újrakezdeni persze ha felvesznek...Ma még az idő is rátesz!

13. Bcicus (válaszként erre: 12. - CsillagTM)
2010. okt. 5. 14:18
Ott is van már kötelező gyakorlat egy félév. plusszban.
12. CsillagTM (válaszként erre: 9. - Bcicus)
2010. okt. 5. 14:13
BSc összejöhet (az 6 félév, 1-et fizetni nem olyan para)
11. CsillagTM (válaszként erre: 7. - Arcansas)
2010. okt. 5. 14:13

nem csak akkor lehet átjelentkezni. és ha a két tárgy anyaga 60 (vagy 70, már nem emlékszem) %-ában fedi egymást, akkor valszeg beszámítják.


még egyszer: a szakács nem tecc?

10. CsillagTM (válaszként erre: 6. - C95c921ae7)
2010. okt. 5. 14:12
?!? bocsi, de nem értek egyet. minek szívjon, ha UTÁLJA?! dolgozzon ezen a téren, és keljen-feküdjön depisen? legyen gyomorfekélye tíz éven belül?! ne már...
2010. okt. 5. 13:42
Hát nehéz eset. Kérdés fogod e tudni finanszírozni a sulidat. Mivel már csak 5 féléved van abból sehol nem fogsz tudni lediplomázni. A pontszámok egyremagasabbak és ahogy látom téged leginkább a vendéglátás és hasonlók érdeklne. Ebből az olyan sulik amiknek diplomájával utána el tudsz helyezkedni nagyon magas pont számok vannak és mivel neked alacsonyak lett így nem nagyon fogsz bejutni.
2010. okt. 5. 13:12
Szilvi csináld azt amit szeretnél,ne félj változtatni,én közgazdász lettem volna,de nekem is jobban fekszik a humán,mint reál(3.évben hagytam ott).Élelmiszeripari vagy Iparművészeti,keresgélj,nézz utána a neten, van lehetőség hogy átmenj egy másik fősulira,van amelyik tantárgyat beszámítják majd,én is felhívtam egy pár fősulit amik érdekeltek,a feltételeket elmondták,sőt még a papírok után sem rohangáltam,hanem átkérték az összes papíromat ők,tehát a két suli elintézi egymással ezt.Ha pedig nem főiskola akkor is van sok lehetőség,tanfolyamok(bár ezek ha nem Munkaügyin keresztül vannak,akkor elég drágák,de részletre is lehet).Egyébként ha szeretnéd az infó szakot,tapasztalom,hogy tényleg van rá igény,egyik ismerősöm nagyon élvezi,programokat szerkeszt,de imádja és érti is,én sem erőltetném helyedben ha nem érdekelne. Na fel a fejjel.
7. arcansas (válaszként erre: 1. - Fame)
2010. okt. 5. 13:02

szia!


Átjelentkezni másik iskolába,csak arra a szakra tudsz,amire most is jársz,szóval valami informatikaira,lényeg hogy a szak nevének egyeznie kell abszolút.És nem is biztos hogy átvesznek,mert a jegyeket is nagyon nézik...Ha valaki fizetősről jelentkezik át másik fizetős de ugyanarra a szakra,annak van nagyobb esélye.

Újrakezdeni tudnál másik szakot,de akkor az utolsó pár félévet,meg már fizetned kellene,márha főiskolát,vagy egyetemet választasz.Gondolom még nem nagyon találtad meg Önmagad a világban,és ezért vagy ennyire bizonytalan.

Ha úgyérzed,hogy letudsz itt diplomázni,akkor én a helyedben tutira lediplomáznék.Én is nyögve csinálom a sulit,utálom a tárgyakat is szinte az összeset,és bukdácsolok,de mégis eljött az elhatározásom,hogy márpedig diploma kell,és utána majd csak lesz valahogy!

Ha jövőre új szakra jelentkezel,az is benne van a pakliban,hogy az sem fog tetszeni...Sajnos egy szak nem arról szól,hogy csak azt tanulod,mert mindenhol úgy van,hogy van sok szórótantárgy,és kevés ami kapcsolódik a szakhoz,ami szerethető.Én úgy vagyok vele,hogy legyen valami kis munkám,aztán esetleg továbbképzem magam,megtanulok egy-két szakmát!

Tudod sok helyen nem nézik,hogy milyen diplomád van,csak legyen valami,és az elég,maximum átképez a munkahely,és ottani tréningeken kell mindig részt venni.

Szóval diploma után még elvégezhetsz majd egy okj-t,vagy lehet munka mellett levelezőn más diplomád!

2010. okt. 5. 12:56
Én is azt mondom, hogy ezt már ne hagyd abba. Legyen meg a diplomád. A borok és a főzés, az ételek..sokunknak kedvesek..de inkább hobbinak valók. Persze egész kivételes esetben lehet ezzel karriert csinálni, de nem általános. Legyen egy szakmád, amivel pénzt keresel..és élhetsz a hobbidnak mellette, amiből meg az idő múltával bármi lehet:)
2010. okt. 5. 12:54
mindenképp tovább akarsz tanulni? pl. szakmát miért nem tanulsz? (szakács pl.)
2010. okt. 5. 12:53

én is csak azt tudom ajánlani, hogy nézd meg a fősulik honlapját


[link]


itt felvannak sorolva

jó böngészést

3. 1d1983f461 (válaszként erre: 1. - Fame)
2010. okt. 5. 12:53

Elég nehéz helyzetben vagy. Az az igazság, hogy szerintem te se tudod mit szeretnél pontosan csak azt tudod, mit nem szeretnél.

Az egy igen jó kérdés, hogy hova mehetnél tovább, de te magad írtad, hogy az érettségid nem lett a legjobb.Így kérdés felvennének e? Amiket leírtál inkább humán területek vagyis bölcsészes dolgok. Azt tudnod kell, hogy bölcsészként iszonyatos nehéz megélni! Szerintem nem is lehet, de ez egy más kérdés. Főzést pedig szakácsként tudnál tanulni, bor pedig borásznak mehetsz.

Azt vedd figyelembe, ha most át is mész valahova már csak egy ideig lehetsz állami finanszírozásban, hisz féléveid nagy részét elhasználtad. Kérdés, vaj tudod e majd fizetni később a költségtérítéses éveket? Nem valószínű, hisz írtál különböző anyagi problémákról. Én azt mondom valamit valamiért:most már végezd el ha elkezdted és ilyen messzire jutottál keress vele munkát, ha lesz egy rendes fizetésed akkor már élhetsz az álmaidnak, tanulhatsz olyasmit, ami érdekel. Sok sikert.

2010. okt. 5. 12:49

Szia! Nézz körbe főiskolák honlapján, ott vannak leírások, szakok. Ha eldöntötted melyik tetszik, akkor az adott szak tanszékvezetőjével és tanulmányisával vedd fel a kapcsolatot, ők elmondják mit kéne tenned.

Ha teljesen mást választasz, akkor valószínűleg csak úgy tudsz újrakezdeni, hogy újra beadod a felvételit és várod, hogy felvesznek -e.

1. Fame
2010. okt. 5. 12:40

Sziasztok!Nos,szeretném minden,olyan ember segítségét,véleményét.... kérni ,aki már átesett ilyenen vagy tud róla valamit,de bármiben is .

Sajnos sűrget az idő!


4. évemet kezdem egy főiskolán ,mint informatikus,nem szeretem amit tanulok és nem is meg a dolog ,de tény hogy eljutottam idáig igaz csúsztam is,de elég szenvedés árán.

Kérdés persze hogyha nem szeretem akkor miért jöttem ide?!

NÉgy évig középiskolában infó szakos voltam ,természtesen oda is csak azért mentem mert ált. isk.-ban mindenki azt mondta azzal lehet megélni és nem tudtam mit akarok.

A középiskola infó képzés mondhatni elég gyenve volt és nem igazán mutatta meg hogy a későbbiekben mi várhatna rám!Nem is tudtam nagyon mit szeretnék tanulni,sosem voltam reálos inkább humán dolgok érdekeltek,ill múvészet akkor!!!

Aztán decemberben mikor jelentkeztem azért infót jelöltem meg előző este pénzfeldobással döntöttem el hogy mi legyen,ennyire nem tudtam mit akarok.

Jelöltem egy helyen magyar szakot,de kevés pont miatt nem sikerült.

A problémámat nehezítette,hogy érettségi elött meghalt az apukám.Rákos volt,tehát már jóval elötte tudtam mi fog történni,ez eléggé rányomta a bélyegét a 3.év végi ill további jegyeimre.Átlagban mindenben közepes lettem,nyelvvizsgát nem tettem sem emeltszintát sem.De mégis felvettek egy viszonylag a főiskolák szempontjából eléggé alacsony színvonalú helyre...mindegy örültem neki hogy elmehetek otthonról kicsit elfelejthetem hogy apa nincs már,anya mindíg bánkódik,ráadásul a baj csőstől jött.anyagi hiány stb...

Persze infóra vettek fel.Már másodéves koromban rájöttem hogy ez nem nekem való ,és hiába beszélgettem a barátaimmal mindenki azt mondta egy kivételével hogy ha már elkezdted fejezd be ,mert az infóval mész valamire,jó pénzt lehet vele keresni.Csak egy barátnőm mondta ,hogy akkor változtass,gondold végig mit szeretnél...stb ...szóval mint kiderült nem léptem,elég gyáva voltam.Már bánom!


Mivel teltek az államilag finanszírozott félével most csinálom a 7-et és összesen 12 fizet az állam.És most értem oda hogy hiába lesz meg kínkeservesen a diplomám soha nem leszek jó benne és ha véletlenül fel is vesznek a szakmába valahova nem fogom élvezni!


Ennyi bevezető utána segítséget szeretnék kérni,hogy megtaláljam azt az iskolát ahol tovább tanulhatok,nem tudom hogy hol hova menjek,miket nézzek! Lehet kivennék egy passzív félévet csinálnék nyelvvizsgát vagy akár újra érettségizék,de félek,hogy már késő hozzá!Mármint nem ahhoz hogy újra érettségizzek,hanem hogy ezt ebben a tanévben tegyem meg.Az is gondot jelent,hogy ha nem tanulok nem kapok szoctámot nem kapok árvaságit és anyum egy szem rokkant nyugdíjából árválkodnánk.Persze elmennék diákmunkát keresni,de az is elég bizonytalan.

Nem tudom konkrétan megfogalmazni mi érdekel,de szavakban le tudom írni:ételek,főzés,borok(fanatikusa vagyok),zene,művészetek!

Kb.decemberig van időm hogy eldöntsem hogy ha megpróbálok továbbjelentkezni valahova akkor az mi legyen,de nem tudom hol fogjak hozzá,annyi minden van és ráadásul még olyan ideges vagyok miatta minden kusza a fejemben.Anyumnak el sem merem mondani mi jár a fejemben.

Ha bárki tudna bármilyen segítséget tanácsot adni nagyon hálás lennék érte,talán egy lépéssel előrébb járnék!


Szilvia.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook