Fogyókúrához keresek társakat (beszélgetés)
Sziasztok! :) Itt vagyok, nemigazán sikerült kialakítanom még az étrendet. Illetve délig simán megy minden, ha nem sütök sütit, akkor estig is megvagyok, de este elszabadul a "pokol". Mindent eszek, ami itthon van, addig, amíg nem megyek aludni. :(
Önfegyelmet kell tanulnom, hogy előrébb jussak, mert hiába fog esetleg lemenni egy kg egy hónap alatt, az nem lesz tartós, visszakúszik szép lassan, vagy éppen gyorsan, ha úgy van kedve.
Ma van időm este, olvasom a naplókat, és kéne írni az enyémet is.
Szép estét kívánok, és jó kis hétvégét is! :)))
Próbáld meg, ha ezt érzed jónak :)
Nem kell gyorsan fogyni, van időd. :) hajrá!
Valójában a hozzáértő szakemberek azt mondják, hogy a heti 0,5 kg és heti 1,0 kg közötti fogyás még egészséges! Tekintettel arra, hogy a szervezet sem azonos ütemben adja le hetenként a felesleget, szerintem a módszer, amelyet táplálkozásban-mozgásban választottál, szerintem átlagosan a havi 2,5-3,0 kg fogyást adni fogja. És akkor az még jó!
Ez esetben is egy év alatt a 20-22 kg. biztos!
Jó lesz az, ha ezt érzed "testhez-állónak", akkor neked ez lesz az igazi!!
De attól még itt maradsz köztünk, ugye???
Sziasztok! :)
Nem tudom, mi a véleménytek, ha egy hosszabb fogyási ciklust választok magamnak, pl. havi 1 vagy 2 kg, de azt igyekeznék úgy megtartani, hogy ne legyen visszahízás? Nem jönnek be a kötöttségek, így egy lazább, és engedékenyebb fogyókúrát kéne beiktatnom. De maradok a reformkonyha mellett. Ez tetszik, és ízlik is amit eszem, bár még nem elég változatos az étrendem. Mozgással tartanám a súlyt, amit elértem, és hátha nem lennék ideges, ha nem fogyok éppen. 4x étkeznék, nincs tízórai, de uzsonna az lesz. Az esti túlevéstől kell megválnom minél hamarabb.
Ebben is van igazság, no meg szerintem a jojó akkor is jelentkezik, ha valaki az ideális testsúly elérése után ugyanarra az étkezési formára, szokásra tér vissza, mint amitől eredetileg is meghízott.
Ha valaki csak addig nem eszik csokit, sütit, egyéb hasonló felesleges dolgokat, amíg fogyózik, és utána ismét csak korlátozás nélkül veszi-eszi... természetes dolog, hogy a testsúly ismét növekedni fog!
Nem elég lefogyni, a következő feladat: megőrizni a már elért vékonyabb test-súlyt!
Kalóriadeficit. nagyon szép szó, szeretik is alkalmazni :D csak éppen nem válik be, ha az össze kalóriát ch-val viszed be. HÍzni fogsz. :D
Én kalóriatöbblettel is simán fogytam :D
A jojó akkor lép fel, ha izomból fogysz. A közhiedelemmel ellentétben, ha nem eszel, és nem sportolsz, akkor nem a zsírból, hanem az izomból fogsz fogyni. Tehát kilóban fogysz, de nem leszel feszes, mert az izom eltűnik, a háj megmaradt. Abba hagyod a fogyókúrát, visszatérsz a normál kajádhoz, de attól is hízni fogsz, tudniillik nincs izom ami felhasználja a kaját. Ezért leszel kövérebb mint előtte.
Egyszerű kicselezni :D mozogni kell. Mert amelyik izmot használod, azt nem kezdi lebontani a szervezet. És nem mindegy mivel viszed be a kalóriákat. Sok fehérje, sok zsír, minimális ch.
És már vége is a jojónak ;)
Én most edzettem, és eszem a szalonnás rántottát :D természetesen kenyér nélkül, de legalább sok hagymával :D
Egyetértek!
Egyébként szevasztok, jó reggelt, szép napot kívánok mindenkinek!
Karcsúsodó derekat, akár milyen módszerrel is!!!
Ha elhatároztad akkor menni fog :D
Csak ne éhezz, az mindig tönkrevág mindent. Nem szabad.
Egyetértek!
Szerintem is jó mankó, ha választunk egy mások által már kitaposott, kidolgozott utat, amivel a többlet kilóinkat leadjuk egy előre meghatározott idő alatt.
A reformkonyha bevezetése, és az alapján az étkezés úgysem fog egyik napról a másikra bekövetkezni, hiszen gyakorlatilag még az annak megfelelő főzést is újra kell tanulni.
Vagyis, ha kizárólag a reformkonyhát vetjük be a kilóink ellen, és semmi mást, igen-igen lassú lesz a fogyásunk üteme, ami esetleg könnyen elveszi a kedvünket, kezdeti lendületünket!
Magamat ismerve, egész biztos hogy ez jönne ki belőle. Bár nem vagyunk egyformák!
Én pont ezért gondolom azt, hogy jobb egy konkrét módszer amit követsz. Mert ha magadnak állítod össze, akkor mindig ki fogod tolni a határokat. Legalábbis én ilyen vagyok, ezért gondolom ezt :D
Ha van egy konkrét módszer, azt talán egyszerűbb követni, mert határozott szabályok vannak. És ha meg is szeged, legalább tisztában vagy vele, hogy hol is hibáztál.
Sok sikert! és kitartás!
Ne haragudjatok rám, nagyon nehéz dönteni, mivel az első pár nap vészes volt, este jött a csokifalás. Ma átgondoltam mindenféle diétát, és gondolkodtam magamon is, meg az eddigi próbálkozásaimon.
hópihe14! Nem kezdem el a Dukan diétát, ne haragudj érte, de nekem túl sok a súlyfeleslegem, és húst alig eszem, nem tudnám az első 5-7 napot sem végigvinni.
Kitartás kell, a reformkonyhát viszem továbbra is, úgy ahogy bírom az elején, és később rátérve a teljes reformétrendre, de némi hússal kiegészítve hetente, mert azt muszáj ennem néha.
Egyelőre így gondolom, hogy ez a legjobb, majd kiderül, hogy jól döntöttem-e.
:)
Írom majd hogyan haladok. :)