Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Fogyni nehéz, ha az ember lánya, már elmúlt 40... fórum

Fogyni nehéz, ha az ember lánya, már elmúlt 40... (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
2014. aug. 22. 12:38

Köszönöm, de mindig visszatart a liszt-volta. Még ha durum is.

Állítólag az, nem tudom ellenőrizni.


Én este puliszkát ettem, túróval és vaníliás cukorral.

A kukoricadarát is szinte csak pillanatokig kell főzni a tejben.

290. Panka88
2014. aug. 22. 08:16
Guruljka, ajánlom figyelmedbe a kuszkuszt :) Mondtad, hogy nem ismered, kerülj vele közelebbi kapcsolatba :) Este azt ettem, tejjel forráztam le, olyan, mint a tejbegríz :) Nagyon fincsiii :)
289. Guruljka (válaszként erre: 287. - Panka88)
2014. aug. 19. 19:27
Nem bizony, Panka, és mindig van új a Nap alatt. :D
2014. aug. 19. 19:26
A másik meg, hogy én itthon dolgozom (ha van mit), kicsi gyerekem sincs, és jobban ráérek utánanézni ennek-annak. És régebben elég komolyan tanultam biológiát, nem hagyom magam átverni.
287. Panka88
2014. aug. 19. 19:26
Én nagyon az elején vagyok, így örülök mindennek. Sokat tudok már, de újat tanulni sosem baj :)
286. Guruljka (válaszként erre: 285. - Csikil4ny)
2014. aug. 19. 19:25
A gyerekeimnek mindig azt mondtam, hogy hülyeséget kérdezni nem szégyen. Az a szégyen, ha hülyeséget csinálsz, holott meg is kérdezhetted volna.
2014. aug. 19. 19:16
Az a baj, hogy sok féle irányzat van, így sokan nem érzik jól magukat velünk laikusokkal. Guruljka mi Téged azért szeretünk mert tanítasz és ha ostobaságot kérdezünk akkor se küldesz el.
284. Guruljka (válaszként erre: 283. - Panka88)
2014. aug. 19. 19:13
Aranyos vagy, de több szem mégis többet látna... :D
283. Panka88 (válaszként erre: 282. - Guruljka)
2014. aug. 19. 19:10
Én örülök neki :)
2014. aug. 19. 19:05
Itt meg tőlem zeng az egész, pedig várom, ki mit szól hozzá! :D
281. csikil4ny (válaszként erre: 280. - Panka88)
2014. aug. 19. 19:05

a tanulás


dehogy akarok én mindenhol ott lenni, pont ma szépen leépítettem néhány fórumot ahol nem nagyon tanultam semmit

280. Panka88 (válaszként erre: 279. - Csikil4ny)
2014. aug. 19. 19:01
A tanulás vagy hogy mindenhol ott legyél? :)
2014. aug. 19. 18:56
azért erőlködök mind egy egészséges táplálkozás fórumon meglenni, mert még van mit tanuljak, de sehogy se akar összejönni :(
2014. aug. 19. 18:48
Megvagyunk ám! :D
2014. aug. 19. 18:33
Jól elbújtatok, alig találtam rátok, pedig már nagy zabrajongó vagyok (nem is tudom ki ismertetett össze a zabkásával :D) a mákost nem próbáltam, de kifogom. És a hajdínát is!
2014. aug. 19. 17:40

Mondom, én a zabomra úgy vigyázok, mint a komondorom a játékára. :D


Most jó, mert van tartalék bőven. :D

275. Panka88 (válaszként erre: 274. - Guruljka)
2014. aug. 19. 17:37
Én is várom, hogy kiderüljön :)
2014. aug. 19. 17:13
No majd várom, mi lesz a kedvenced! :D
273. Guruljka (válaszként erre: 272. - Panka88)
2014. aug. 19. 17:13

Jobb, mint a csoki! :D


Bárhová ha mégy (érdemes egy-két fedeles poharat begyűjteni, hogy kidobható legyen), higiénikusan ehető minden szempontból.

272. Panka88
2014. aug. 19. 17:10
Jól hangzik :)
2014. aug. 19. 17:06

A mák azért egészséges, mert sok kalciumot tartalmaz, és az olaja kiváló érvédő hatású, sokan külön kanalanként szednek mákolajat.


Ha a zabot kevés vízben épp csak felfőzöd, zsírszegény joghurttal és reszelt vagy darabolt gyümölccsel kevered, és egy marék durvára vágott dióbelet keversz hozzá, sűrű és egészséges energiabombát kapsz. Ilyet szoktam vizsgára vinni, nagy és fedeles joghurtos pohárban, amit utána ki tudok dobni, csak a kanalat viszem haza, ha éppen nincs műanyag kanál. Este elkészítem, másnap viszem, a hűtőben csak összeérik. :D

270. Panka88
2014. aug. 19. 16:54
Igenis :D
2014. aug. 19. 16:54

Tudom... :DDD


Másold ki, és mentsed. :D

268. Panka88
2014. aug. 19. 16:52
Hát ez nagyszerű, mindent lejegyzek :) Főnyeremény vagy :)
2014. aug. 19. 16:50

Zabkorpa és zabpehely: keresd meg a ZaBirodalom blogot a neten.


A zabkorpával ételt is lehet habarni, akár krémeket is sűríteni. Lehet a zabpehely alapú müzlibe is tenni 1-2 kanállal.


A zabpehely az alap nálam, inkább kenyér ne legyen. tejben vagy vízben kicsit felfőzöm, megduzzad.

Joghurttal vagy kefirrel, reszelt almával ezsem általában, de jó egy nyers sárgarépa is az almához reszelve.

Lehet akár mákkal is szórni (a mák egészséges!), fahéjjal...aszalt gyümölcsökkel mazsolával, kókuszreszelékkel...elvileg bármivel.


Én a zöldséglevesembe néha teszek egy maréknyit. (Sűrű, szinte egytálétel-leveskét szoktam magamnak főzni.)


Ha ledarálod, az a zabliszt. Nem kell külön venni.

A legolcsóbb a lidliben meg a zaldiban... 200 Fi fél kiló kb.

2014. aug. 19. 16:44

A kölest rizskánt használom. Finom desszert, ha kétszeres mennyiségű vizet elfőzök vele (súlyra mérve!), de mielőtt odakapna, tejjel felöntöm és abban főzöm készre.


Fagyasztott gyümölccsel elkeverve percek alatt finom desszert. (A kölest elhűti a gyümölcs, az meg átmelegszik annyira, hogy pont jó...)

De lehet a tejbeköles mint a rizs, megszórva is valamivel.

Ha simán köretnek készül, ne felejtsd el a legalább háromszoros vizet.

Ha zöldséges vegyes ételnek főzöd, akkor is agy kell kalkulálni, vagy külön megfőzöd. Hamar fő.

265. Panka88
2014. aug. 19. 16:42
Köszi szépen, hétvégén lehet, hogy neki is állok :)
2014. aug. 19. 16:39

Hát akkor kicsit terhes...??? :D


Na jó, a szürkével amit tenni kell, az a pirítottnak se árthat.


Én egy szitába teszem, ami felfekszik egy tálra. Kevés sót szórok rá. Így forrázom le zubogó vízzel. Fedőt szoktam rá tenni, hogy ne hűljön olyan gyorsan.

Úgy fél óra múlva a szitát kiemelem, a víz pirosas, és nyálkás, ha annyira kihűlt, hogy belenyúljak...

A magok is nyálkásak még, ezért a szitában (vagy szűrőben) alaposan le kell mosni folyó meleg víz alatt, kézzel kevergetve, hogy érezzem, mikor jött le a nyálka.


Ezután (már meg is duzzadt) felteszem főni, nem kell már sok idő neki.

Ha kész, lezárom alatta, fedőt teszek rá. Ha maradt kevés víz alatta, általában felszívja, mire sorra kerül.

Bármihez jó köret, de használható rizottó jellegű ételhez is.

Én gombapaprikáshoz szeretem a legjobban, egészen nokedlis a "fílingje". :D (Talán, egészen picit, gombára emlékeztető íze van, de alig érezni.)


A régiek ették kásának is, úgy még nem próbáltam.

263. Panka88
2014. aug. 19. 16:32
Enyhén pirított, az van ráírva.
2014. aug. 19. 16:29
No akkor a hajdina...én a naturt szoktam venni, ami szürkés színű. Létezik pirított, az pirosas, és azt nem ismerem. Neked melyik jön?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook