Fogyjunk le nyárra, 2012.05.03.tól kezdjük (beszélgetés)
Nagyon ügyes vagy!
Nekem nagyon leállt a fogyás, be kell újítanom valamit, mert ez így nem okés.
Ha szereted a kenyeret, akkor hosszútávon úgyse megy a megvonás, viszont ez egy jó alternatíva, hogy 12ig eszel belőle utána nem, s így nincs jojó, meg ha este majd megőrülsz érte, tudod, hogy reggel ehetsz
Szia!Én a főzelékeket saját magukkal szoktam sűríteni pl: sárgaborsó,lencse,zöldbab,zöldborsó.A tökfőzit is,csak ahozz teszek még tejfölt is,a gyümölcsfőzeléket rebarbara,alma stb. pedig valamilyen pudingporral pl: vanília,puncs eper.
Alan Carr - Végre nem dohányzom.
Nekem is segített...
Egyébként hogy több mint 1 hete nem ettem fehér kenyeret, így sokkal jobban érzem magam. nem is hiányzik. a diéta előtt nem ettem rendszeresen, napi 2x nagy adagot. a 2. adag mindig estére tolódott és ennek köszönhetően kiújult a refluxom is. amióta napi 5x eszek kisebb adagokat sokkal jobb a pocim. estéim is nyugodtabbak. nincs már olyan, hogy szétpukkanásig eszem magam, így a lelkiismeretem is csendben van.
Először is szép jó reggelt mindenkinek! :)
Ma ismét centizős nap van, meg is történt a méricskélés és összesen 9,5 cm ment le eddig az elmúlt 7 nap alatt.
Tegnap párommal elmentünk az egyik boltba, akciós volt a rozsos magvas vekni, vettünk is belőle 3 csomaggal, 2 ment a fagyóba. Úgy gondolom, hogy 12 előtt engedélyezett étel. az a baj, hogy a pufi rizst hamar megunom, nem ehetem folyamatosan azt. így 12 után fogok pufi rizst enni. szerintetek rosszul gondolom? az főzelékeket mivel szoktatok sűríteni? én habarással és búza finomliszttel szoktam.
Sziasztok! Én tavaly júliusban döntöttem el, hogy nagyon muszáj fogyni! Semmi extra: elhagytam a cukrot, helyette xilittel édesítettem mindent (az íze is kellemes, hátránya, hogy kicsit drága), igyekeztem betartani a napi 100-150 gramm szénhidrát bevitelt, csakis teljes kiörlésű, vagy rozskenyeret ettem, valamit saját magam készítettem itthon zablisztből készült ételeket, délután 17 után már csak vizet ittam! Olvastam valahol, hogy sokszor a szervezet nem tudja megkülönböztetni, hogy éhes vagy szomjas, így ha éhesnek éreztem magam, akkor is ittam és ittam! Persze mellett napi kb. fél órát mozogtam (eliptrikus trailerem van itthon), de volt hogy csak 10 percet! Naponta kb. 1200-1300 kalóriát vittem be és így 2 hónap alatt 8 kg-ot fogytam le és kb. 2-3 ruhaméretet... Sajnos azóta visszajött 2,5 kg mert nem figyeltem oda, de most újra nekikezdek! Én úgy gondolom minden fejben dől el, kb.1 hét után már nem azzal foglalkoztam, hogy "éhes" vagyok, enni akarok... Igazából megtartani nehéz és ez csak életmód- és szemléletváltással lehetséges! Hajrá mindenkinek, és ha valaki mégis közben "bűnőzne", nem abbahagyni kell, hanem továbbra is folytatni, nem feladni!!! :-))))
Szerintem írj, ha már nem bírod! Biztos lesz itt valaki, aki meghallgat és segít erősnek lenni. :)
A barátnőm mesélt egy könyvről, ami segít lerakni a cigit. Valami olyasmi volt benne, hogy az a baj, hogy mikor lerakja valaki a cigit, akkor az "gyásznak" éli meg. (Én 2 éve raktam le, van benne igazság.)Na, én a kajánál ezt érzem, az életmódváltásnál meg pláne. Akkor már tényleg nem fogok soha enni... (és most nem sorolom fel, mert nem akarok itt kajákról írni este) ? Azt hiszem én soha nem azért ettem, hogy éljek, én azért élek, hogy egyek. Na ez rosszabb. Abba pedig még nem merek belegondolni, hogy mit nem ehetek soha többé. Vigaszként szoktam arra gondolni, hogy minden átálláshoz 21 napra van szükség és ha 21 napig valamit kibírunk, utána már gyerekjáték. És mindjárt vége az első napnak. (Egyébként én már január óta fogyózom, de nem ment le szinte semmi, nem tudom, hogy miért? Na jó,- 3kg)
megpróbálok csak heti egyszer, az elvileg szerdán telik le! de szerintem holnap reggel ráállok :D hátha van valami :) mondjuk csak a fél kilónkénti változást látom, mert régi mérlegünk van, nem digitális. egy régebbi "bekattant" időszakomban minden reggel és este is ráálltam. igaz, akkor totál K.O. voltam, alig ettem valamit. ma nem voltunk futni, mert szakadt az eső, és amúgy is érett már egy pihinap, mert most 4 napig folyamat voltunk!
én most május elsején kezdem megint a diétát.akkor álltam rá.meg azóta 2x.és így állok most -1,2 kg-nál. én szoba biciklizek.az elég monoton,de egész jól eltelik az idő tévézés közben :) igazából csak hetente kéne mérlegre állnom de olyan jó látni hogy 2 nap után is lemegy néhány deka és az megerősít.és te milyen gyakran mérlegelsz?
hát igen, ha mindenhol ezt olvassuk, biztos így van :) én is bringáztam pár éve, és akkoriban voltam a lehető "legjobb" formában, pedig esténként fehér kenyeret, hurkát és kolbászt ettem... jóég, milyen régen ettem már ilyesmit!! de nem is kívánom mostanság. szóval a bringázás is jó lenne most is, csak fel kéne a kerekeket fújatni, meg kéne egy társ, akivel mehetnék! ugyanis egyedül nem szeretnék. milyen időközönként állsz mérlegre?
Azzal nincs is gond, hogy kocogsz.sőt inkább kocogj, mint fuss. én azt olvastam, hogy zsírégetés kocogó tempóban megy. a futás inkább izmosít. mint a bicajozásnál az a megfelelő tempó ha tudsz még beszélni de már nagyon izzadsz. ha gyorsíabb fokozaton tekersz akkor az már erősítés. sok sikert neked is! :)
nagyjából hasonló az én módszerem is :) reggelire hétközben itthon egy tejeskávé édesítővel, és a asuliba viszek "hungarocel-szendvicset" :D, meg gyümölcsöt. itthon ebédre hús meg sali, vagy túró tejföllel, vagy gyümölcs. estére vagy kefír és zöldségek meg tojás, vagy csak egy bögre kakaó édesítővel, de mostmár ezt is átcseréltem egy bögre tejre. az ivással azonban gondjaim vannak, alig bírok inni... és heti 5 alkalommal megyünk futni a barátnőimmel. mondjuk az barokkos túlzás, hogy futunk, ez olyan normál tempójú kocogás, és gyorsabb séta váltogatása. ez 40-60 perc naponta. de azt olvastam, hogy a legjobb az, ha úgy "futunk", hogy közben tudunk beszélgetni, tehát ne legyen nagyon gyors. szóval eddig heti 1kg ment le. csak attól félek, hogy megáll, mert nekem meg szokott indulni mindig, csak pár hét után megáll (hetekre!!), és ez mindig visszavetett eddig. remélem, most nem így lesz! vannak a környezetemben többen is, akik így fogytak le nagyon látványosan, és bevallom: kicsit irígy vagyok rájuk! de ez még inkább ösztönöz, hogy én is meg tudjam csinálni!!
Én is szoktam enni, van belőle teljes kiörlésű, de van amire csak ez van írva: teljes kiörlésű liszttel. Ki tudja abban mennyi a fehér liszt. Előbbi természetesen drágább...
Jó lenne, ha olyankor itt lenne velem valaki olyan, aki támogat ebben és rácsapna a virgácsaimra, ha bűnözni készülök.
sziasztok!most egy picit fönn tudok lenni,és lám mit olvasok mintha én írtam volna.egy az egybe.bár ez nem jó de mégis jó látni hogy nem vagyok egyedül problémámmal... hogy segitsünk egymáson lelket erősíteni hogy este ne zabáljunk be?
Mi a véleményetek a ceres slim kenyérről? próbálta már valaki? néha már a könyökömön jön ki a puffasztott rizs... :S
Én igyekszem elkerülni a péktermékeket, cukros dolgokat! a kenyeret puffasztott rizzsel pótolom és zöldséggel. rékázni, leg magicezni és szoba biciklizni szoktam. igaz, én még csak 7 napja kezdtem el. 1,2 kg lement. bár ma vettem ceres slim kenyeret és most délután ettem is belőle 2 szeletet, mert elmaradt az ebédem :( remélem ezzel nem vétettem nagy hibát.és te miként dolgozod le feles kilóid?
Én is így vagyok ezzel.Ma csak egy kis pihenő, holnap folytatom,aztán tolódik tolódik és itt vagyok 1 évvel később szinte kezdhetem az elejéről. engem most az motivál,hogy sikerült letettem a cigit,ami eddigi legnagyobb szenvedélyem volt. január 1-től nem gyújtottam rá és nem is hiányzik. engem csak az tud elkeseríteni, hogy a leadott kilók után is tartanom kell magam egyfajta diétához, nem tehetem meg már többet hogy megeszek egy fél pizzát, vagy este eszek még a kedvenc kajámból? agyban kell teljesen átállni... ez tényleg az életmódváltásról szól. úgyhogy én igyekszem erre koncentrálni és a pozitív hatásaira. amikor szeretnék enni az este elkészült finom tejbegrízből (imádom) akkor mielőtt vennék belőle,előtte magam elé képzelem magamat csinosan bikiniben.motivál engem az is hogy jövő nyárra tervezzük az esküvőnket és szeretnék úgy választani ruhát hogy ne kelljen közben arra gondolnom hogy ujjatlan nem lehet mert ronda a karom... ez az egyik nagy álmom, hogy csinos lehessek, hordhassak nyáron rövid nacit, csini rucit,elmehessek strandra , felvehessek bikinit. és ez senki máson nem múlik,csakis rajtam/rajtunk!!! adjunk egymásnak erőt! ha gyengének érezzük magunkat, akkor írjuk ki magunkból a gyengeséget és támogassuk egymást! már így közel az estéhet nekem sem lesz sok kedvem rá ülni a bicajra és tekerni egy órát,de muszáj! és jó érzés, hogy nem tudok elaludni nyugodtan addig,amíg nem tornázok vagy bicajozok! mert ha nem tenném,akkor ismerve magam feladnám ismét!
nekem is kb. még 10 kg van vissza (ha ennél több menne le, az se baj :D)! elvileg a legoptimálisabb a heti 0,5-1 kg elvesztése, szóval 2 hónap alatt lemehet 8 kg, persze van, akinek ennél több is sikerül. nekem eddig 2 hét alatt 2 kg, remélem, megmarad ez a tendencia :) miket esztek és mit sportoltok??
Visszaolvastalak titeket és nagyon sokan vagyunk, akik a kitartásuk miatt feladták már korábban, de miért van ez? Én is ebbe a táborba tartozom sajnos. Annyira szeretnénk lefogyni de mégsem tartunk ki, akkor lehet, hogy annyira mégsem szeretnénk lefogyni? Utálom a tükörképem, utálom, hogy nem jönnek rám a ruháim, utálom, hogy a régi barátnők, osztálytársak azt látják, hogy hogy elhíztam.
Mégis, amikor egy egy finomság közelébe kerülök, akkor ezt elfelejtem, sőt, mintha sose izgattak volna ilyen dolgok és 2 perc alatt bezabálok.
Majd teli hassal jön a lelkiismeret furdalás és jobban utálom magamat mint azelőtt. És nem tanulok belőle. Soha. Mert csak egy szelet torta, mert csak ma van xy-nak szülinapja, csak egy korty kóla, hogy lazább legyen a gyomrom stb. hülye kifogások. De hogy lehet ezt kivédeni? Hogy lehet végleg nemet mondani? Szerintetek megtudjuk ezt fejteni? Lehet erősíteni az akaraterőt? :) Mert akkor gyúrjunk! :)
Szerintem van rá esély! én is 15-öt szeretnék leadni és én is addig kb.
Sziasztok!
Csatlakoznék én is :) 76-ról indultam, most 71,5-72 kg-nál tartok. Még 15-öt szeretnék leadni, de ebből legalább 10-et nagyon fontos lenne július 1-ig.
Szerintetek azt meg tudom csinálni valahogy...?
Minden fogyi kúra jó szerintem , csak be is kell tartanunk : ))
Szerintem eleve ne a mérlegtől várd a csodát hanem a tükörtől. A kg legfeljebb egy jelzőszám, semmiképpen sem valami kőbe vésett dolog hogy 170 centisen legyél x kilók stb..
Annyiban lehet benne igazság, hogy a sok sport annak aki korábban tunya volt, bizosan izmosodással jár. Az izomzat fenntartása több energiát igényel így azonos mértékű kajálás mellett kalóriadeficit alakul ki és beindul a fogyás.
Szerintetek miért van az, hogy az első hónapban nem sok különbség látható a mérlegen,viszont centikben van bőséges változás? Nővérem szobabiciklizett és diétázott. Az első hónapban nem volt különösebb változás a 2. hónaptól viszont heti 2 kg-ot fogyott. Ő így adott le 10 kg-ot összesen a biciklizéssel. Aztán megunta... Párom szerint azért, mert az első hónapban valamennyire az izomzat épül.hiába ég a zsír,ha nő az izom. Ha valóban így lehet, akkor most nagyobb elhivatottsággal űzöm a diéta sport kombinációt, és így nem várok sokat a mérlegtől.
Én egész lustán vagyok a mai esős délelőttön. Tanulnom kéne,mert egy hét múlva vizsgázom. A biciklizést délutánra tologatom :) Én is remélem,hogy támogató csoport leszünk! :)
További ajánlott fórumok: