Fogyjunk együtt, úgy könnyebb (beszélgetés)
Szia-szia!
Ismét itt vagyok! Közben elmentem postára, erre-arra! Megettem a kis ebédemet is (rántott csirkecomb egy vékony szeletke kenyérrel) Vacsira még lesz (persze akkor már kenyér nélkül) a tegnapi paprikás-krumpli maradékból eszek valamennyit.
Közben legyalogoltam, elmászkáltam 2 órát, bementem boltokba, tehát hazafelé már a "súlyemelésem" is megvolt, mire a második emeletre felhoztam a cuccokat.
Azt hiszem ma már nem megyek több gyalogtúrára, egyébként is kezd beborulni, meglehet, hogy esni is fog.
Holnap majd megyek ismét!
Szia!
A többiek eléggé eltűntek mostanában.
Én tegnap fél betegen futottam 30 percet, 100 hasprés, 5 perc ugrálókötelezés.
mai tízórai teljes kiörlésű kifli kefirrel, délután meg sóskát eszem és este futás ismét.
holnap meg talán rámerészkedek a mérlegre megint.
Sziasztok, itt vagyok! Ti merre vagytok???
Ma ismét csak kevesebbet mutat a mérlegem tegnaphoz képest, kemény 20 dkg-val! Most éppen "csak" 90,1, majdcsak alámegy már a 90-nek ismét! Igyekszem, ti hogyan vagytok, hogyan haladtok, mit ettetek tegnap, és mit terveztek mára???
Én az egész fogyómat azzal kezdtem, hogy először lecseréltem a normál tányérokat gyerek-tányérokra. Igaz, hogy eleinte 2x szedtem, mostmár sokszor az egy adag is sok egy evésre.
Általában kétnaponta főzök, délben eszem a főtt ételt, reggelizni nem szoktam, pedig kellene. Délután valami kis uzsi, és este kb. 5 óra, fél 6 körül vacsi.
Regisztráltam a KalóriaBázison, bepakoltam az adataimat, a program szerint a napi 1200 kcal a minimum (annál kevesebb, akkor visszaáll a szervezet a tartalékoló módba). Ott vezetem, hogy miből mennyit ettem.
Persze ma még csak egy szelet vajas-kenyeret 2 szem paradicsommal. Neki kellene állni, összedobni egy kis paprikás-krumplit és belefőzni a fagyasztóból kivett felcsíkozott sertés-májat. Azt már visszafagyasztani nem lehet, de a resztelt májat sem kívánom most. Pedig valami főtt étel kellene a gyomornak.
Lehet hogy gyorsan fogyott le de azóta is tartja a súlyát, és sztem fogja is, mert azóta is napi szinten jár futni, és még mást is sportol a futáson kívül, amúgy két gyerekes anyuka,és sztem nagyon szép teljesítmény ez tőle. 87kg-ról fogyott le 62-re.
igazából én is igyekszem változtatni az evési szokásaimon, egy időbe volt h már csak úgy ettem nem is voltam éhes,este is nassoltam... most inkább gyümölcsöt eszegetek, persze azt ismértékkel. ma pl eddig egy salátás, paradicsomos szendvicset ettem, délután meg valami csirkemelles kaját főzök abból kis adag.
te mennyi főtt ételt szoktál enni?
Mondjuk azért 3 hónap alatt a 25 kg, szerintem nagyon gyors fogyás!
Inkább táplálkozási szokás-átalakítással igyekszem (plusz ami napi mozgást hozzá tudok tenni az eddigihez) hozzáértők szerint a heti fél kg az egészséges, ami nem viseli meg a szervezetet. Ezért is szeretném, ha 52 hét, heti fél kg-val = 20-22 kg. az szerintem tökéletes lenne.
No meg, ha nem fogyózok, hanem egy újfajta étkezési szokást bevezetve de azt hosszú-távon, éveken keresztül is megtartva, tudok leadni a kilóimból, akkor (bízom benne) elkerül a visszahízás veszélye.
Majd látom. Most igyekszek minél kevesebb kenyér és főtt-tészt, hasonló, magas ch-tartalmú kajákat lecsökkenteni, amit lehet akár kizárni és helyettesíteni mással, stb. stb.
A teljes cél Nekem 15kg legalább. gebe azért nem akarok lenni, bár régen sosem voltam több 60 kg-nál...
Mikor elkezdtem a fogyózást próbálkoztam ilyen előírt diétákkal de hát munka mellett nehéz betartani, hogy mikor mit egyek, meg hozzam magammal mindig a reggelit meg az ebédet.úgyhogy ezt hamar feladtam. úgyhogy inkább saját elv szerint kevesebbet eszem simán, többnyire délelőtt műzli, vagy bake rolls, ebédre itt a melóhelyen többnyire gyümölcs, délután meg egy kis adag abból amit főztem többnyire. és vacsi előtt után meg mozgás lehetőség szerint,én abszolút úgy gondolom hogyha mértékkel eszik az ember onnantól kezdve a mozgás a kulcsa az egésznek.
amúgy van egy ismerősöm Ő rendszeres napi futással és mérsékelt evéssel 25kg-t fogyott de mindezt kb 3 hónap alatt...
Nekem 30 kg-t kellene leadni az ideálishoz, de ha egy év alatt sikerülne 20-22 kg leadni, már én lennék a világ legboldogabb embere.
Én is 3 kg-ot adtam le. Januárban kezdtem egy kombinált módszert alkalmazni, azzal ment le másfél hónap alatt a 3 kg = heti fél kg. Akkor elkezdtem, hogy lecsökkentem a napi kcal-bevitelt az előírt 1200-ról 1000-1100-ra, erre a szervezetem visszaállt tartalékoló üzemmódba, és szinte rögtön visszajött a nehezen leadott 3 kg.
Most ennek az ismételt ledolgozásával vagyok elfoglalva, már 1 kg-on ismét le tudtam, de nem adom fel!
Te milyen módszerrel dolgozol????
Én az elején úgy indultam neki a fogyásnak hogy minél gyorsabban minél többet fogyjak, de időközbe csak rá kellett jönnöm hogy először azt kell elérni hogy meg tudjam tartani azt a súlyt amiből már lement pár kiló, most egyenlőre tartom is a kerek 80-at, 3kg-t fogytam, és mire megyünk nyaralni júli közepén remélem lemegy azért még1x 3 legalább.
Neked mik a tervek?
Igen, pedig már megfogadtam, hogy nem mérem magam naponta! Nem tudom megállni, mert hogy a súlyom ott táncol a 89,9 - 90,2 - 90,3 között, és nagyon-nagyon szeretném már, ha tartósan alámenne a 90,0-nek, de hogy naponta libikókázik, ....
Szóval a borsó legalább "annyira hatékony", mint az általam elmajszolt fél csomag keksz! :)))
Szia-szia!
Most értem ide én is! Az este belemerültem a foci vb-be, ráadásul itt most teljesen beborult, valami ici-pici eső nyoma látszik... szóval eléggé későn ébredtem.
Majd helyre-rázódsz, meglehet, hogy a nagy melegben hűtőből ittál hideg vizet, vagy ment a légkondi, hasonló... majdcsak túl leszel rajta!
Én persze a focimeccs alatt elmajszoltam egy fél csomag háztartási kekszet, mutatja is a mérleg!
Ezek szerint nem is volt az "bezabálás"-mennyiség, amit megettél, ezért kár volt valóban aggódnod! A gyümölcs pedig valóban kell a szervezetnek, és a borsó is csupa-csupa vitamin!
Örülök, hogy így nem keseredtél el!
Gyógyulj, pihenj, és fogyjál tovább egészséggel! :))
Na csak ráálltam a mérlegre és 80.00kg mutatott. én már ezt is sikerélménynek könyvelem el hogy hetek óta tartom ezt a súlyt és ezt úgy hogy nem éhezek meg koplalok, a napi mozgás persze megvan.
ma lehet pihenés lesz tényleg.
Szia!
Szerintem így betegen a napi tornát is elhagyhatod, hagyd meg az energiát a szervezetnek most, a legfontosabb a gyógyulás. A szervezeted most oda összpontosít, ne vedd el tőle a tornával!
Én sem vagyok gyógyszer-párti, de ha vírusos, akkor elvileg valami gyógyszer csak-csak szokott kelleni. Persze ha lázad nincs, akkor meglehet, hogy sok-sok citromos tea + neo-citrán vagy valami hasonló is elegendő lesz.
Feküdj, pihenj, amennyit csak tudsz, és amennyi jólesik.
Szia Larissa!
Biztosan vírus, nem "csak" egy síma megfázásból eredő influenza? Szedsz rá valamit, vagy mivel kezeled magad?
A mérlegre ráállni:
attól függ, mennyi cseresznyét ettél, és a kb. hány órakor. Ha este 6 után etted, és kb 20 dkg, vagy annál több is volt, nem biztos, hogy ráállnék. Ennyitől még nem fogsz hízni, de a szervezet nem biztos hogy "túladott" már rajta, így lehet, hogy egy kicsit elkeserednél. :)))
Jó reggelt!
Én már dolgozom, tök náthásan, fejfájással...
Tegnap nem volt erőm futni sem annyira ledöntött ez a vírus a lábamról, szombaton meg pénteken meg volt az esti futás, tegnap mondjuk több cseresznyét ettem meg finom édes borsót mint lehetett volna.
Még vacilálok hogy rá merjek e állni a mérlegre.
Szevasztok! Szép jó reggelt mindenkinek!
Alszotok még, vagy már valahol tüsténkedtek? :)))
Jó éjszakát, jó pihenést, neked is.
Én is csak körbenézek és kikapcs. Majd holnap találkozunk.
Azt hiszem mára elköszönök, nézem a TV-t s tunyulok kicsit, holnap megint hétfő.."már alig várom".
Szép estét,majd jó éjszakát kívánok, pussz.
Ezek szerint majdnem egy cipőben járunk. Én sem vagyok nagyon leveses, bár a húslevest inkább csak télen főzöm, ilyenkor inkább a zöldségekből. Hát igen, a köreteket,a pörköltek, sültek mellett, ha ezeket ki tudnám váltani ahogy az ügyesek csinálják: inkább valami párolt zöldséget, + egészségesebb kölest, és hasonlókat, a nokedli + krumpli és hasonló "retró" helyett.
Bár a kölesnek, hasonlóknak a kcal értéke előfordul, hogy magasabb, mint pl. a síma főtt krumplié, mégis azt mondják sokan, hogy sokkal inkább azokat kellene pártolni. Szóval nem tudom, ezt még ki kellene egyszer próbálni.
Ezt a zabpelyhet én is olvastam, de nem vettem még, mivel reggelizni nem szoktam. Már az is eredmény, ha reggelente (ahogy tanácsolta valaki) felhajtom a pohár paradicsom-italt! Egész jólesik! Ha gondolod, próbáld meg te is! 100 %-os dobozos paradicsom-ital, reggelente egy pohárkával! :)))
Egyébként te miket főzöl?
Ma mit ettél, mit fogsz még vacsizni, tudod-e már hogy holnap mi lesz?
Így van. Ha el kezdek számolni, hogy nem többet, mint heti 0,5 kg-ot fogyok, 52 hét alatt az is 25 kg!!!!
Ha ez a heti fél kg nem egyformán megy le, mert van amikor stagnál, máskor pedig lemegy 60 dkg, akkor is meg lesz egy év alatt a minimum 20 kg.
Márpedig ha őszre leadok 8-10 kg-ot, akkor már olyan boldog leszek, és úgy fogok örülni, mint (ahogy nálunk mondani szokták) majom a farkának! :)) Egy 5-6 kg után is már sokkal könnyebben mozgunk, többet tudunk teljesíteni, no meg ha valóban vissza-vissza nézzük, hogy miket és hogyan eszünk, amikor mennek a kilók lefelé... szóval csak ne adjuk fel, csinálni-csinálni-csinálni. Ha másnál is mennek lefelé, akkor nálunk is elindulnak azok a fránya kilók!