Fogyjunk együtt húsvét után !!! (beszélgetős fórum)
Én is végeztem! Én meg megyek vásárolni!
Mai torna S.N. Kickbox 1., 2.
Egyettértek teljesen! Igazad van!
Nekem norbi kickboxom az 30 perc aztán jövök vissza!!!
Bozoka mire visszaérek te is eddzél ám!
:D Ügyik vagyunk!
Sziasztok.
Meg volt az első nap. Ma már tornáznom is kéne, vagy sétálni. Lusta dög vagyok. Meg munkám is lenne....
Sziasztok!
Nekem ez a számolás kicsit nehéz, mert minden kis alapanyagot számolni kell, meg méricskélni! De igyekszem!
Remélem nektek megy!!!!! :)
Sziasztok!
tegnap kezdtem a számolgatást. Tyűha, jó sokat ehettem ezelőtt. Estére 1800 kalória lett a végeredmény, pedig jócskán tudtam volna még enni. :)
Megpróbálom egy hétig tartani az 1800-at. Utána lejjebb megyek, ha a tejem marad ennyi.
további szép napot!
jó reportolást :)
Sziasztok, szép jó reggelt mindenkinek! :)
Hogy bírtátok az első estét? :)
Azt tudtátok, hogy a felnőtt gyomor nem képes rendesen feldolgozni a tejterméket!! Csak a gyermekek gyomra képes rá!
Valahol olvastam!
Az én tapasztalataim szerint abszolút ideális fogyókúra, pedig a fogyás minden bizonnyal csak mellékhatása ennek az étrendnek.
Felmerül a kérdés: mi lesz, ha már elértem az ideális testsúlyomat? Nyilván növelni fogom a paleo-táplálék mennyiségét. Most az a helyzet, hogy élvezem, hogy nem vagyok éhes, és szépen fogyok. Ha majd nem kívánok már fogyni, nyilván többet fogok azért enni.
Leírom ennek a zabpehelylisztből készült kenyérlepénynek (vagy pogácsának) a receptjét:
Hozzávalók:
40 dkg zabpehelyliszt
1 cs. porélesztő
1 kiskanál só
12 dkg vaj
35-40 dkg reszelt trappista sajt
2 tojás
1 kanálnyi cukor (ez minimális mennyiségű cukor, amire azért van szükség, hogy az élesztő hatni tudjon)
Azzal kezdjük, hogy a kanálnyi cukrot feloldjuk max. 1 dl (inkább picit kevesebb) melegvízben.
A vajat olvasszuk könnyen kenhető állagúvá.
Mérjük ki a lisztet, tegyük hozzá a sót, élesztőt, keverjük el, majd morzsoljuk el vele a vajat. Ezután keverjük közé a reszelt sajtot, végül üssük rá a tojásokat, öntsük hozzá a cukros vizet. Alaposan gyúrjuk át, hogy homogén legyen.
Én úgy kelesztem, hogy a mosogatóba forró vizet engedek, és abba állítom a tálat - a tésztát letakarom több rétegű textilkendővel.
Ezután vajjal kikenem a tepsit.
Miután megkelt a tészta, beállítom a sütőt 170 fokra, és vagy kinyújtom a tésztát, és beleteszem a tepsibe, vagy pogácsákat készítek belőle. Tehetünk a tetejére reszelt sajtot, de akkor a szükséges sajtmennyiséget ezzel növeljük meg.
Érdekes, hogy valamiért nem mindig ugyanaz a végeredmény, van, hogy olyan mint egy akármilyen isteni finom lepénykenyér, vagy pogácsa, máskor kevésbé - még nem tudom, mi ennek az oka.
(folytatás)
Azt azért le kell szögeznem, hogy nem könnyű tartani ezt az értrendet, nem az éhségérzet miatt, mert az egyszerűen nincs, hanem mert körülöttünk mindenhonnan áradnak a péksüteményekre, édességekre, csipszekre, nagy éttermi adagokra csábító ingerek, no és persze az első pár hétben azért hozzá kell szokni, hogy a húshoz csak zöldség a köret. Ezt az érzést lehet oldani olajos magvak rágcsálásával, és persze gyümölcsökkel, és azzal is, hogy én pl. kitaláltam egy zablepény-kenyeret, amit néha pogácsa formában, hetente 1-2 alkalommal megsütök, azt esszük a férjemmel, de hangsúlyozom, hogy ezt csak nagyon kiegészítésként, minimális mennyiségben a paleo étkek mellé.
De tanácsolom, látogassatok el Szendi Gábor honlapjára, ott is van fórum is, érdemes olvasgatni.