Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Fogyizók! Milyen lisztet használtok sütéshez-főzéshez? fórum

Fogyizók! Milyen lisztet használtok sütéshez-főzéshez? (tudásbázis kérdés)


20. sznilla (válaszként erre: 19. - 49ca420470)
2009. nov. 11. 08:18
346 kcal, viszont nem is kell belőle annyi, mint a lisztből, plusz ugye olajat sem használok...
19. 49ca420470 (válaszként erre: 7. - Sznilla)
2009. nov. 10. 22:04
a keményítő hízlal mint a fene.
18. 104ebed9e1 (válaszként erre: 17. - 7130b15964)
2009. nov. 10. 18:04
Köszönöm szépen, meg is látogatom az oldalt és informálódom kicsit!
17. 7130b15964 (válaszként erre: 15. - 104ebed9e1)
2009. nov. 10. 17:55

Persze, hogy más ízük van, de attól még finomak. Ki kell próbálnod, hogy mi az, ami neked tetszik!


Az én kedvencem:

[link]

kattints az alsó sorban középen lévő dióskenyérre!:)

16. 7130b15964 (válaszként erre: 12. - 104ebed9e1)
2009. nov. 10. 17:53

Nem annyira nagy a különbség 344 a rozs, 368 a búzaliszt. Inkább a felszívódás gyorsasága, az emésztésre, az inzulinszintre gyakorolt hatása miatt előnyösebb. De nyilván ezekből se lehet akármennyit enni.


A sűrítésnél használt 1-2 kanálka lisztnél ez nem annyira jelentős (inkább elvi kérdés). Ha kenyérről van szó, ott már érdekes lehet (szerintem). Nagy rajongója vagyok a jókenyérnek (jokenyer.hu), nagyon jó minőségű, nem színezik, nincsenek mindenféle adalékok, színezékek. Arról nem is beszélve, hogy a honlapjukon leírják a pontos összetételt, valamint a tápanyagtáblázatot is mellékelik. Persze, süthetsz otthon is. De az csak akkor igazán jó, ha nem előre összekevert, mindenféle adalékot tartalmazó alapanyagot használsz, hanem te válogatod össze.

2009. nov. 10. 17:33
Ezeknek a liszteknek nagyon más ízük van egyébként mint a sima fehér lisztnek?
14. c229098973 (válaszként erre: 6. - 104ebed9e1)
2009. nov. 10. 17:00

Szia,én zabkorpával,zabliszttel sűrítek.

Kenyeret,pékárut semmit nem eszem,csak Korpovitot és Wasa kenyeret néha.

Nekem nem hiányzik már egyáltalán a kenyérféle.

Pufi cuccokat nem eszem.

2009. nov. 10. 16:40

Szia!


A lisztet keverheted úgy is, hogy két rész liszt, egy rész búzakorpa. Lassabban emeli a vércukrot, sok benne a rost, és olcsóbb, mint a tönkölybúzák és társaik. Megszokás kérdése, hogy ki milyen lisztet és kenyeret eszik, de ha diétázol, akkor az a legegyszerűbb, ha számolod is mellé a kalóriákat.

2009. nov. 10. 16:29
Bár a teljes kiőrlésű rozslisztben kevesebb kalória van.. megfontolandó...
2009. nov. 10. 16:28
Most nézegetem egy bio bolt liszt kínálatát, és rengeteg van... azért érdeklődöm, hogy melyik az alakkímélőbb.. a tönköly felé hajlottam én is :)
2009. nov. 10. 16:27
Ja, én irigylem azt, aki megállja pékáru nélkül :) Tönköly! Nálam :)
2009. nov. 10. 16:25
Akkor 1 pont a teljes kiőrlésű (rozs? tönkölybúza? sima búza?) kenyérnek.
8. sznilla (válaszként erre: 6. - 104ebed9e1)
2009. nov. 10. 16:24
Igen, puffasztott cuccok. Illetve én reggel szoktam teljes kiörlésű kenyérből pirítóst enni, azt lehet :)
2009. nov. 10. 16:23
Lisztet lehet pótolni, vagy teljesen elhagyni. Én pl. a főzeléket keményítővel készítem.
2009. nov. 10. 16:23
Akkor semmilyen pékárut, sem tésztát nem fogyasztotok? És a kenyeret ilyen puffasztott cuccokkal helyettesítitek, vagy mivel?
2009. nov. 10. 16:21
semmilyen lisztet nem használok
2009. nov. 10. 16:18
Őszíntén én egyáltalán nem eszem lisztet.
3. 104ebed9e1 (válaszként erre: 2. - 433384b4bc)
2009. nov. 10. 16:16
De azok a spéci teljeskiőrlésű tönkölyakármis, rozsos lisztektől sokkal jobban hízlalnak, nem? :o
2009. nov. 10. 16:12
Én sima finomlisztet meg réteslisztet.
2009. nov. 10. 16:09
Fogyizók! Milyen lisztet használtok sütéshez-főzéshez?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook