Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Fogyás 100 kg-ról fórum

Fogyás 100 kg-ról (beszélgetős fórum)


1 2
37. Balkáni kobra (válaszként erre: 36. - Channa*)
júl. 2. 09:49
Én a munkám során nagyjából 5 km-t napközben, majd este még itthon 7 km-t. Ma este meccs lesz ez kimarad, de nemsokára indulok és pótolom ezt délelőtt. :))
36. Channa* (válaszként erre: 35. - Balkáni kobra)
júl. 2. 09:47
Én úgy szoktam a sétát megoldani, hogy később szállok fel a buszra, illetve előbb leszállok. Kb. 2-2 megállót gyaloglok+a napközbeni járkálás (mosdó, konyha, másik iroda), így össze szokott jönni a 10 000 lépés.
35. Balkáni kobra (válaszként erre: 34. - Channa*)
júl. 2. 09:37

Mondjuk nekem könnyű dolgom van, mert a munkám során is gyalogolhatok, sőt el is várják, feleségem pedig kénytelen talpalni. Aki viszont ülőmunkát végez az ezt nem tudná megoldani.

Ráadásul nálam a séta nagyon sokszor, mikor magam altt voltam feszültséglevezető volt. Az valamennyire elterelte a figyelmemet a rossz gondolatokról. Most pedig, hogy itt a nyár már csak azért is érdemes sétálni, hogy szép dolgokat lásson az ember. :))

34. Channa* (válaszként erre: 33. - Balkáni kobra)
júl. 2. 09:29

Ügyesek vagytok!


Pont ezt kell csinálni!

júl. 2. 09:11

Tavaly ilyenkor 105 kg voltam. Jött a Covid novemberben és lement rólam 1 hónap alatt 8 kg.

Miután elvégeztettem a szükséges vizsgálatokat elkezdtem gyalogolni, naponta megyek nagyjából 8-15 km-t. Most ott tartok, hogy 91,6 kg-ot mutatott reggel a mérleg.

No de feleségem szintén hasonló betegséggel küzd mint Te. Rajta is van éppen ezért súlyfölösleg. Ő is átesett ezen a nyavaján, róla is lement 4-5 kg a betegség alatt.

Aztán elhatározta eljön velem esténként sétálni és Ő is elkezdte ledobálni magáról a kilókat. Róla is lement fél év alatt 12 kg. Illetve álló munkát végez napközben, egy üzletben, ahol elég nagy a pörgés, nincs nagyon megállás neki sem.

Ami még fontos, hogy kevesebbet eszünk. Reggeli közösen munkába indulás elött. Kevés kenyér, felvágott, paradicsom, vagy 1 pár virsli fejenként. Majd délután 17 óráig még haza nem jön munkából semmi kaja. Néha már kopog a szemem az éhségtől a gyomrom olyan hangokat ad, mint mikor az ég dörög, de fő a megállhatóság. Lekötöm magam sétával, egyéb tevékenyéggel, hogy ne gondoljak a kajára. De ebédnél sem raboljuk ki a hűtőt, hanem egy átlagos adagot eszünk. Majd némi szusszanás után jön a közös séta, ami 7-8 km-t jelent, kicsit tempósabban.

Tavaly nyáron esténként még eszegettünk egy kis gyümölcsöt, jégkrémet, néha valami rágcsát. Mogyoró, chips, vagy ha volt otthon némi maradék sütemény, akkkor azt elpusztítottuk. Most ez már nincsen. Sőt direkt kérem a feleségem ne süssön, mert akkor csak rájárnánk. Cukrázdába sem igazán veszünk sütit. Tavasszal azért nem vásároltunk, mert féltünk, nehogy onnan vigyük haza a vírust, most pedig már nem is kívánjuk.

Nekünk így sikerült megszabadulni jó pár kilótól. Kell némi kitartás, mikor már úgy érzed egy lovat is meg tudnál enni, de eddig úgy néz ki ez bevált.

Mi sem vagyunk tűbe fűzhetőek, és ha azok lennénk ott már szerintem hatalmas probléma lenne, de kezdenek jól állni azok a ruhák rajtunk, amik tavaly ilyenkor feszültek.

32. Channa* (válaszként erre: 31. - Adele41)
júl. 2. 08:30

Igen!

Pont ez az, hogy csak kb.a múlt század óta, annak is a közepe felé kezdtek el rájönni, hogy a hormon pótlása szükséges és nem csak talán kellhet kategória, mert lehet, hogy külföldön már régebben alkalmazták, de nálunk még manapság is csak legyintget a legtöbb endokrinológus egy minimális TSH emelkedésre, mondván, hogy ez semmi.


Nekem az ilyen kis semmitől kihullott a hajam fele, de inkább több.


Tehát, nem igazán kellene kísérletezni a hormon elhagyásával, helyettesítésével, mert sok minden múlik a pajzsmirigyen.


És mondom ezt úgy, hogy a nénikémnek kb. 40 éve vették a pm-jét és eszébe sem jut a dokiknak megnézni azóta sem, hogy a bent maradt pm. termel e, elegendő hormont. Valószínű, hogy nem, hiszen a pm. műtét óta kövér és lettek egyéb problémái is...Ha a gyógyszer mellé issza, akkor nem árt valóban, csak ne helyette tegye...

júl. 2. 05:33

57 éves az illető, akiről írtam.


Nem azt javasoltam, hogy ne szedjen gyógyszert, hanem azt, hogy a gyógyszer mellett megpróbálhatja a teát.

Akinek hypothyreosis betegsége van azonnal felírják a hormonpótlást, DE nem mindenki bírja.


Nekik lehet alternatíva a galaj tea. A hazai- és nemzetközi szakirodalom is igazolja, hogy a galaj tea jótékony hatással van a PM működésére.


Kiegészítő terápia része lehet, az endokrinológus sem mond mást azoknak, akik megkérdezik, hogy használható-e.


A "nem olyan régen alkalmazzák a hormonpótlást" nem igaz. Van olyan múlt század elején íródott orvosi könyvem, amiben konkrétan leírják, hogy sertés vagy humán eredetű PM extractumot adtak PM alulműködő vagy PM csonkolt betegeknek. Az idők során annyi változás történt, hogy szintetikusan állítják elő a hormont és jobban tudják dozírozni.

Az a mondat állja meg a helyét, hogy sokáig csak állati- vagy humán eredetű hormonpótlás létezett.


A könyv címe, akit esetleg érdekel: Dr. Lorand Arnold - A vénülés elhárítása - 1910-es kiadás.


Hozzáteszem, hogy minden PM beteget folyamatosan monitorozni kell, mert az egyik típus (hypo/hyper) könnyen átfordulhat a másikba, ez is orvosi feladat.


Aki teát használ a gyógyszer mellett ártani nem árt magának és ha jobbak lesznek az eredményei az a labor vizsgálatok alkalmával megmutatkozik.

30. Napsugár8 (válaszként erre: 26. - Adele41)
júl. 1. 18:25

Délutánonként iszok egy csésze teát. Télen a csipkebogyótea hibiszkusszal volt nálam a sláger, tele C. vitaminnal.

Vettem egy csomag galaj teát, csak a zacskó nagy, benne a teafű eléggé korlátozott mennyiség. Ha naponta egy csészével megiszok belőle, majd látom, lesz-e valami változás. Azt hiszem, ez inkább csak olyan placebo a gyógyszer mellé.

29. Channa* (válaszként erre: 26. - Adele41)
júl. 1. 18:13

Nem gondolnám, hogy a nem veszélyesnek tűnő pajzsmirigy betegségek esetében ezt kellene terjeszteni.


A pajzsmirigy hormont pótolni kell, mert súlyos következményei lesznek a hiányának. Sorba tönkremennek a szervek, majd jön a halál és nem kell hosszú idő.


A pm. eltávolítás után, nem olyan régen alkalmazzák a hormonpótlását, mert azt gondolták, hogy ez a probléma csak esztétikai gond, azaz ambuláns felvágták a beteg nyakát (helyi érzéstelenítéssel), kiszedték a pm-jét, majd haza is engedték.

Ezután a betegek nagy része hamarosan meghalt. Persze előtte jöttek sorba az enyhébb mellékvese-->szív és érrendszeri betegségekig. Az elhízás és elbutulás volt a legkisebb probléma.


Tehát, ne! Ne teával próbálkozzatok!

Adele hozzátartozójának lehet, hogy a terhesség utáni pm. működési problémája volt, vagy szubklinikus, amik maguktól is gyógyulhatnak, de aki autoimmun beteg, az nem fog!


Ha valaki rosszul van a pm. hormontól, akkor kisebb adagokkal kell hozzászoktatni a szervezetet és időt kell hagyni...

júl. 1. 17:11
Ekkora felesleggel, hormon problémával tetézve okosabb lenne szakembert kérdezni.
27. Napsugár8 (válaszként erre: 26. - Adele41)
jún. 29. 15:34
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat.
jún. 29. 15:29

Egyik hozzátartozómnál állapítottak meg PM. alulműködést, felírták a hormont, de rosszul volt tőle, nem tudta szedni. Elkezdte a galaj teát, havonta járt kontrollra, labort is néztek és 3 hónap alatt normalizálódott az érték. Azóta heti 2 alkalommal fogyasztja a teát reggel, rendszeresen jár vissza ellenőrzésre és minden érték normál tartományban van.


A kérdező nyugodtan használhatja párhuzamosan a teát és a hormont, s lehet, hogy eljön az az idő, amikor elég lesz a tea és nem kell gyógyszer.

25. Channa* (válaszként erre: 24. - Napsugár8)
jún. 29. 10:56

Nem, nem tudom, de azt gondolom, hogy sokat nem lendít a pm. beteg állapotán, max. akkor ha átmeneti a probléma.

Egy több éve autoimmun pm. beteg vagy egy göbökkel rendelkező vagy egy pm. nélkül élőnek a teák max. frissítőknek megfelelőek.


Egyébként is a gyógyteák sokkal hosszabb idő után hatnak, mint a tabletták. Ha a gyógyszernek (hormonnak) kell 4-6 hét a beépülésre, akkor a teáknak ennél sokkal hosszabb idő kell, hogy legyen valami hatása.


Szerintem;)

jún. 29. 06:01

Igen, köszi! Tisztában vagyok vele.

És a feltett kérdésemre is tudod esetleg a választ???

jún. 28. 21:27

Szedek gyógyszert a PM alulműködésre, le sem merném tenni, mert a ciklusomat nagyon felborítja már az is,ha kimarad pár nap.

A tea ettől függetlenül érdekel, hátha besegít valamit.

jún. 28. 21:11
Köszönöm, megnézem!
21. Channa* (válaszként erre: 20. - Napsugár8)
jún. 28. 20:26

Remélem nem gyógyszer helyett akarod alkalmazni, mert max. kiegészítésnek jó.


Ha a pm. alulműködik, akkor hormon kell!

Nincs alternatíva, és nincs olyan étkezés, ami ezt pótolná...

20. Napsugár8 (válaszként erre: 19. - Adele41)
jún. 28. 07:26

Rákerestem a galaj teára. Kb. mennyi idő múlva mutatkozott a javulás a pm. alulnál?

Egyik helyen azt írja, hogy ne fémszűrőn keresztül szűrjük... te is betartottad, vagy vettél külön műa. szűrőt?

jún. 27. 22:34

Egy kedves hölgy ajánlotta a figyelmembe a rizsfeherje.hu oldalt.


Jókat írtak a többiek, időszakos böjt sikeres lehet.


A kérdező azonban dolgozik és este ér haza, éhesen, mint a farkas.


Véleményem szerint csak úgy tudsz lefogyni, ha valóban beállsz 1200 kCal napi adagra és 160g CH-nál nem eszel többet, naponta viszel enni a munkahelyedre és valahogy megpróbálod megenni, így este eleve nem leszel annyira éhes.


Ahogy haza érkezel, akkor iszol egy fehérje koktél, ami elveszi az éhségedet, eltelít, lehet nem is kell enni utána - így nem fogsz hízni.


A PM alulműködésedre pedig igyál naponta 1 csésze galaj teát, tökéletesen rendbe fogja hozni gyógyszer nélkül.


Ha jók a labor értékek, akkor még 1-2 hónapig 3 naponta kell inni, végül elég heti 1 alkalommal.


Mozgásra 5 perces tornát keress a neten, amit még reggel indulás előtt megcsinálsz, mert este hulla fáradtan már arra is képtelen leszel.


Sok sikert és kitartást!

18. Napsugár8 (válaszként erre: 17. - Channa*)
jún. 24. 18:12
Köszi! Értem.
17. Channa* (válaszként erre: 16. - Napsugár8)
jún. 24. 18:10

Én sokat mozgok.

Van ugye a napi mozgásom+kerékpározás+torna, de ez nekem mindig van.


Plusz dolgokat nem szoktam beiktatni, mert ugye sok mozgás kevés kajával nem megy;)

16. Napsugár8 (válaszként erre: 5. - Channa*)
jún. 24. 14:56
És mellé van valami rendszeres, plusz tornád, testmozgásod, vagy "csak" amit a napi teendők alatt mozogsz?
15. Channa* (válaszként erre: 14. - Channa*)
jún. 24. 14:26
Ja, Cila is így fogyott le.
14. Channa* (válaszként erre: 10. - Bichi)
jún. 24. 14:25

Ez így igaz, de az 1200 kalóriáig le kell menni, és erre írtam a fokozatos csökkentést, ami heteket fog igénybe venni, mert ugye pl. az első lépés pl., hogy lecsökkenti a köret mennyiséget 300 gr-ról 250 gr-ra és ennyit eszik 1 hétig, majd a második héten még csökkent egy kicsit, azaz ezen a héten már 200 gr-ot eszik a köretből, a harmadik héten még csökkenti, azaz 150 gr köretet eszik.


Ha egyik napról a másikra csökkenti le, akkor állandóan éhes lesz, de a fokozatosság miatt hozzászokik könnyebben a kevesebbhez.


A böjtöt csak azért írtam, mert én így eszek és ez is egyfajta időszakos böjt.

13. papája (válaszként erre: 10. - Bichi)
jún. 24. 14:08
Sajnos a helyzet az, hogy pajzsmirigy alulműködéssel rendkívül nehéz fogyni főleg akkor, ha mellesleg klímaxolunk is, esetleg közel vagyunk a 70-hez. Ezért kell minden trükköt bedobni és így sem biztos, hogy eredményes.
12. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 24. 13:22

Borzasztó nehéz lehet a helyzeted, és együtt érzek veled.


Ma jelent meg ez a cikk, kérlek hogy nézd meg. A celebek ezzel a módszerrel fogynak, a fogyasztó étrend kiegészítőket csak reklámozzák: [link]


Azért mutattam meg, mert írja, hogy orvosi ajánlásra igénybe lehet venni. A szakártőtől nagyon távol állok, de ha gondolod, beszéld ezt meg egy orvossal. Esetleg a háziorvosoddal (ha a tied normális).

11. bummihatka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 24. 12:29
Két évvel ez előtt áprilisban 103,4 kg voltam 172 cm magassághoz, a valaha mért legtöbb... Idén az év nagy részében eddig 75 körül mozogtam (77-74 között). Azzal kezdtem, hogy 2 éve, hogy tornáztam otthon. Először egy applikációt töltöttem le napi 5-8 percekkel kezdtem, aztán szépen eljutottam 30-40 perces edzésekig, ezek főként saját testsúlyosak voltak. kb 10 kg-t le is adtam vele. Aztán megsérült a lábam más miatt. Étkezésben csak arra figyeltem, hogy lehetőség szerint én készítsek mindent és minél ha máshol eszem akkor is olyan dolgokat válasszak, amik minél kevésbé lefdolgozottak. Tavaly nyáron 93 kg voltam, akkor kezdtem el futni. Szépen lassan ügyesen. Nulláról építkezve és szépen sikerült megformálni magam. Most az a cél, hogy 67-69 körül majd megálljak.
10. Bichi (válaszként erre: 8. - Papája)
jún. 24. 12:07
Mondjuk ha napi 1200 kalóriát enne, akkor böjt nélkül is fogyna, de sok sikert hozzá
jún. 24. 09:31

Pl. 8-4 ig eszel, utána már nem.

De lehet 9-5 ig. Bármi, ahogy neked jó. A lényeg 16 órát nem eszel, és persze odafigyelsz, hogy mit.

8. papája (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 24. 09:28

Channa jól leírta az időszakos bőjtöt.

Általában a nap folyamén 6-8 órán belül étkezel 1200 kalóriát. 16-18 órán át nem eszel semmit.

Ez azt jelenti, hogy 8-14 óra kötött étkezel.

Este nem célszerű egyben megenni az egész napi adagot, mert az amúgy is lassú anyagcsere éjjel még lassúbb és ezért csak hízol.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook